OLS jatkoi Josban vaikeaa kevättä – ”Paletti hajosi täysin ensimmäisen erän jälkeen”

Paraikaa asepalvelustaan suorittava Valtteri Parviainen (nro.48) iski tärkeät kolme maalia Josban verkkoon. Kuva: Jari Turunen

Paraikaa asepalvelustaan suorittava Valtteri Parviainen (nro.48) iski tärkeät kolme maalia Josban verkkoon. Kuva: Jari Turunen
Paraikaa asepalvelustaan suorittava Valtteri Parviainen (nro.48) iski tärkeät kolme maalia Josban verkkoon. Kuva: Jari Turunen

Oulun Luistinseura synkensi Josban kevättä entisestään keskiviikkona pelatussa Salibandyliigan ottelussa. OLS vei heikon ensimmäisen erän jälkeen pisteet Joensuusta lukemin 5-9 (1-0, 1-6, 3-3). Oululaisille voitto oli jo toinen putkeen, kun taas Josba on onnistunut voittamaan tämän vuoden puolella vain kerran.

OLS:lle kaksi pistettä tarkoitti jo neljän pisteen eroa putoajan paikalla olevaan Loviisaan. Josban taistelu pudotuspeleihin pääsystä sen sijaan vaikeutui entisestään. Joukkueen on vaeltanut täysin varjojen mailla vahvan syksyn jälkeen.

Mihin ottelu ratkesi?
Joensuuhun vierailemaan saapunut OLS aloitti ottelun heikosti. Pallollisen pelin takerrellessa oululaiset tarjosivat kotijoukkueelle sauman iskeä useammankin häkin. Josba ei kuitenkaan kiittänyt ja toisessa erässä osat vaihtuivat. Josba sai vuorostaan hakata päätään OLS:in muuraamaan keskikenttään, vierailijoiden iskiessä tehokkaasti vastaan. Oululaiset, Valtteri Parviaisen johtamana, veivät erän selvästi nimiinsä maalein 1-6. Kolmannessa erässä Josba yritti vielä nousua, mutta jokainen kavennus kaatui OLS:in kuitattua heti perään.

Ottelun hahmo?
Oululaisten tehomies Valtteri Parviainen oli ajoittain pitelemätön. Etenkin toisessa erässä Josban puolustajat olivat hätää kärsimässä Parviaisen pyörityksessä. Intistä lomilla oleva Parviainen kirjautti nimiinsä hattutempun ja aiheutti paljon harmaita hiuksia joensuulaisille.

Ottelun puheenaihe?
Josban todella heikko kevät sai jatkoa. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on ollut yksi liigan heikoimmista. Joensuussa on puristettu mailaa oikein urakalla ja pisteet vuonna 2014 ovat jääneet Loviisalta jatkoajalla saatuun kahteen.

Kommentit:
– Paletti hajosi täysin ensimmäisen erän jälkeen. En tiedä mitä voi enää tehdä, kun aikalisä on pidetty ja maalivahti vaihdettu ja joukkue ei silti syty pelaamaan. Ihan sama miten hyvin yhden erän pelaa, jos toisen häviää 1-6. Silloin useimmiten häviää myös koko ottelun. Meillä on todellisia vaikeuksia pelata tuloksellista salibandya tällä hetkellä, tuskaili Josban päävalmentaja Sami Sorjonen.

– Josba oli ensimmäisessä erässä täysin ylivoimainen, mutta maalivahtimme piti meitä pystyssä. Toisessa erässä tilanne kääntyi täysin, kuten maalilukemat osoittavat. Luottamuksen kasvu on alkanut viime aikoina tuottamaan tulosta myös meille, totesi OLS:in valmentaja Jarmo Härmä tyytyväisenä.

Tilastot:
Josba: Ville Laasonen 2+0, Tommi Puustinen 2+0, Niko Kejonen 0+2
OLS: Valtteri Parviainen 3+0, Jukka-Pekka Järvenpää, Petri Niemelä ja Olli Tornberg 1+1, Harri Naumanen 0+2

Päivän muut tulokset:
Miesten Salibandyliiga:
Nokian Krp-Indians 7-7 ja.
Divari:
PSS-FBC Turku 5-6

Linkit:
Jari Turusen kuvapaketti
Ottelutilastot

12 comments

 1. Ottelun lopputulos löi käytännössä sinetin Loviisan putoamiselle Divariin. Olssin ketsuppipullo aukesi Loviisan voiton jälkeen ja vaikka OLS joutuisi karsimaan sarjapaikastaan, niin tuskin divarijoukkue tänä vuonna pääsee kiusaamaan oululaisia viime kauden tavoin. Tänä vuonna Divarista tulee ylös vain divarin voittaja kuka sitten onkaan.

  Divarin putoamiskamppailu sai lisäväriä PSS:n hävittyä kotikentällään FBC Turulle. Lammin tilanne näyttää jo hyvin heikolta , mutta kuka on se kolmas joka tipahtaa kakkoseen, FBC, Karhut vai PSS?

 2. Olsia ei tekisi mieli kehua tänään paremmaksi joukkueeksi muussa kuin yksinkertaisuudessa ja viimeistelyssä. Josba piti palloa hallussa jopa alivoimalla, mutta kun ratkaisut on liian vaikeita, niin lopputulos on mitä taululla tänään luki. Pudotuspelipaikkaan ei tällä hetkellä kannata ajatuksiaan uhrata, jos ei itseluottamus parane ratkaisupaikoissa ja toisaalta uskalleta pelata tarpeeksi yksinkertaista ja helppoa peliä. En jaksanut laskea kuinka monta Olsin maaleista tuli menetyksistä omalla puolustusalueella, mutta kyllä niitä useampi oli. Ja mikä pahinta monet menetykset lähti lähes paineettomassa tilanteessa ilman vastustajan prässäystä. Pallo vaan hukkui huolimattomasti ja ui kerta toisensa jälkeen vastustajan lapaan ja taas sitä kaivettiin maaliverkosta.

 3. Josban syöksy kauheaa katseltavaa…täysin katastrofi, miksi moilasta ei otettu joukkueeseen kuntoduttuaan, kokenut ikitaistelija olisi tuhonnut kannatteleva voimaa nuoreen joukkueeseen. Valmennusjohdon kokemattomuuteen korttipaikka taitaa romahtaa, pelkkä pään silittely ei auta. Nyt taustoista voisi tulla kokemusta kuinka kelkka käännetään vaikealla hetkellä. Pahimmassa tapauksessa ollaan yhtä synkissä tunnelmissa kuin viime kaudella keväällä. Pusakin mukavoitunut kolmivuotisen sopimuksen myötä.Siinä ei syksyn muutamat pirteät esitykset paljon auta, kun karsintoja jossain Mynämäellä tahkotaan, varsinkin kun koutsin auktoriteetin takia kokenut kaarti torpattu ulos.Herätys!!

 4. Hyvä OLS!!! Peliä en itse nähnyt mutta eikö se yleensä näin ole, että parempi joukkue voittaa!! torjunnat 22-27 niin aika tasasita näyttää olleen…..

 5. NKrp – Indians

  Lähtökohdat oli kutkuttavat, vastakkain kolmella kentällä koko otteln painava Heimot, joissa nuoruus ja vauhti on valttia, ja kovia loukkaantumisia kokenut kotijoukkue.

  Heimot lähti alusta kovalla jalalla, ja alle kolmen minuutin 0-2 tilanne. Kotijoukkue heräsi pikkuhiljaa ja alkoi tuttujen nimien voimin nousta tasoihin. Eka erä viihdyttävää ja yleisöön menevää peliä!

  Toisessa erässä tilanne päinvastoin, kotijoukkue painoi alussa ja tilanne 4-2. Ja kuten ensimmäisessä erässä, puolessa välissä läpystä vaihto, ja vieraat tasoihin. Huomautuksena että tuomari linja toimi kaksi erää todella hyvin.

  Kolmas erä.

  Odotukset oli että kotijoukkueen tehtävä paari kolme maalia erän alkuun että kestä loppuerän painostuksen. Alkoi lähes niinkuin piti, elle 4 minuttia ja erää johdettiin 2-1. Mutta tasainen peli kun oli ja jalka alkoi painaa niin heimot nousivat ensin tasoihin ja ohi. Miellyttävä yllätys oli että näädät painoi loppuun asti ja tasoitus tuli Kossun mailasta.

  Tuomari toiminta oli moitteetonta, paitsi erän 5 viimeistä minuuttia, kun yht’äkkiä molemmat joukkueet selvisivät ylikovaa pelatuista tilanteista ilman jäähyjä. Jatkoajalla oli paikkoja molemmilla, mutta pistejakoon päädyttiin.

  Pelin jälken mieleen jäi, pieni pettymys, mutta samalla piste on parempi kuin ei mitään. Mahtoiko Öige loukkaantua kun vaihdettiin hyvin pelatun erän jälkeen (1.erä) kakkosveskaan. Peiposella muutama helppo maali, mutta vastapainona otti rankkarin ja tukun muita huikeita pelastuksia. Lasse ”Pöllö” Salminen jätti pelin kesken ekan erän jälkeen. Kolmannen erän lopulla JOni Henttonen jäi laita kaatumisen jälkeen kentälle makaamaan, ja pahemmalta näytti kuin mitä onneksi ilmeisesti oli, kopissa käynti ja jääpussi pohkeessa näytti riittävän.

  Kauden loppupuolella näyttää Johansson löytäneeen niin jyvän kuin ketjukaveritkin, eilen 3+2.

  Loppukaudelle riittää panosta, ja kun oulu nousee ja tepsi ja josba laskee, ja koovee ja nst on kintaalla myös pahan ottelu ohjelman takia, saadaan pelijari viivan ja karsinta viivan välimaastosta isoja pelejä aikaiseksi.

 6. Pelissä on kuitenkin monta eri näkökulmaa, vaikka pisteet jaetaan pelkästään maalien perusteella. Siksi pelkkien tilastojen perusteella ei oikein voi päätellä missä päässä peli pyörii, jos puolet hyvistä maalintekopaikoista tuhrautuu ohilaukaukseen. En usko, että Josba on niissä yksinkertaisissa perusjutuissa niin paljon huonompi, kuin tulos näyttää, mutta jostain syystä niitä ei vaan osata käyttää. Nopeat perussyötöt ja laukaukset ei tunnu kiinnostavan, yritetään mieluummin puskea vaikeampia kuvioita suuremmalla riskillä.

 7. Kiitos Ercs Mercs! Kiitos, että joku jaksaa Indianssinkin peleistä joskus jotain kirjoittaa. Usein jää nämä Inkkarien pelit raportoimatta täällä Erä-Mediassa.

 8. Vaikka näätämies olenkin 😀 Katsomossa heimo huudot antoi hyvää ilmaa kotijoukkueelle myös. Ei tartte yksin huutaa raholassa 😀

 9. Voi voi. No jos hakemalla haetaan jotain positiivista niin nyt ei näytä jäävän siitä kiinni hylättiinkö Loviisalta maali OLS-Loviisa pelissä vai ei. Onnea OLS:lle huipputärkeästä voitosta kuitenkin.

 10. Taitaa Josban valmentajalla olla ajatukset aivan muualla jälleen kerran…muistellaanpa edellisen valmennuskauden kauden tavoitetta…että lapsi kävelee keväällä, ei todellakaan liity mitenkään salibandyyn. Nythän on perheenlisäystä tullut, joten keskittyminen valmentamiseen on tainut jäädä taka-alalle. Herätys!!!

 11. Josban alamäki alkoi suurin piirtein samoihin aikoihin kun sami matikainen, tämä pienikokoinen ja räväkkä mutta vanha ja rupukunnossa oleva häviämään rutinoitunut pelaaja, tuli josban liigaringin mukaan. Matikaisen pitäisi mielestäni ymmärtää että hänen aikansa on ohi koska nykyään sählyä pelataan enää kakkos divarissa ja alempana. Peli on muuttunut paljon viime vuosina ja salibandy on jo aivan eri laji kuin sähly.

 12. Muistakaapa Josban porukka; ne kolme T-tä tarvitaan: tietoa…joo, sitä varmaan löytyy ainakin pelaajilta, taitoa…sitäkin, vaikka aina varmasti siinä on kehittämisen ja kehittymisen paikkaa…nyt sitten se viineinen T; onko ihan oikeasti TAHTOA! Tahdotteko työ voittaa vai ei???Nyt tsemppiä tämän illan peliin ja valmentaja Sorjoselle: uskalla tehdä ratkaisuja! Kenet tahansa voi laittaa vilttiin jos peli ei kulje..ei tartte kumarrella. Ja ajatukset peliin, valmentamiseen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!