Miehet

OLS jatkoi Josban vaikeaa kevättä – ”Paletti hajosi täysin ensimmäisen erän jälkeen”

12.02.
2014
Miehet
Paraikaa asepalvelustaan suorittava Valtteri Parviainen (nro.48) iski tärkeät kolme maalia Josban verkkoon. Kuva: Jari Turunen

Paraikaa asepalvelustaan suorittava Valtteri Parviainen (nro.48) iski tärkeät kolme maalia Josban verkkoon. Kuva: Jari Turunen

Oulun Luistinseura synkensi Josban kevättä entisestään keskiviikkona pelatussa Salibandyliigan ottelussa. OLS vei heikon ensimmäisen erän jälkeen pisteet Joensuusta lukemin 5-9 (1-0, 1-6, 3-3). Oululaisille voitto oli jo toinen putkeen, kun taas Josba on onnistunut voittamaan tämän vuoden puolella vain kerran.

OLS:lle kaksi pistettä tarkoitti jo neljän pisteen eroa putoajan paikalla olevaan Loviisaan. Josban taistelu pudotuspeleihin pääsystä sen sijaan vaikeutui entisestään. Joukkueen on vaeltanut täysin varjojen mailla vahvan syksyn jälkeen.

Mihin ottelu ratkesi?
Joensuuhun vierailemaan saapunut OLS aloitti ottelun heikosti. Pallollisen pelin takerrellessa oululaiset tarjosivat kotijoukkueelle sauman iskeä useammankin häkin. Josba ei kuitenkaan kiittänyt ja toisessa erässä osat vaihtuivat. Josba sai vuorostaan hakata päätään OLS:in muuraamaan keskikenttään, vierailijoiden iskiessä tehokkaasti vastaan. Oululaiset, Valtteri Parviaisen johtamana, veivät erän selvästi nimiinsä maalein 1-6. Kolmannessa erässä Josba yritti vielä nousua, mutta jokainen kavennus kaatui OLS:in kuitattua heti perään.

Ottelun hahmo?
Oululaisten tehomies Valtteri Parviainen oli ajoittain pitelemätön. Etenkin toisessa erässä Josban puolustajat olivat hätää kärsimässä Parviaisen pyörityksessä. Intistä lomilla oleva Parviainen kirjautti nimiinsä hattutempun ja aiheutti paljon harmaita hiuksia joensuulaisille.

Ottelun puheenaihe?
Josban todella heikko kevät sai jatkoa. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on ollut yksi liigan heikoimmista. Joensuussa on puristettu mailaa oikein urakalla ja pisteet vuonna 2014 ovat jääneet Loviisalta jatkoajalla saatuun kahteen.

Kommentit:
– Paletti hajosi täysin ensimmäisen erän jälkeen. En tiedä mitä voi enää tehdä, kun aikalisä on pidetty ja maalivahti vaihdettu ja joukkue ei silti syty pelaamaan. Ihan sama miten hyvin yhden erän pelaa, jos toisen häviää 1-6. Silloin useimmiten häviää myös koko ottelun. Meillä on todellisia vaikeuksia pelata tuloksellista salibandya tällä hetkellä, tuskaili Josban päävalmentaja Sami Sorjonen.

– Josba oli ensimmäisessä erässä täysin ylivoimainen, mutta maalivahtimme piti meitä pystyssä. Toisessa erässä tilanne kääntyi täysin, kuten maalilukemat osoittavat. Luottamuksen kasvu on alkanut viime aikoina tuottamaan tulosta myös meille, totesi OLS:in valmentaja Jarmo Härmä tyytyväisenä.

Tilastot:
Josba: Ville Laasonen 2+0, Tommi Puustinen 2+0, Niko Kejonen 0+2
OLS: Valtteri Parviainen 3+0, Jukka-Pekka Järvenpää, Petri Niemelä ja Olli Tornberg 1+1, Harri Naumanen 0+2

Päivän muut tulokset:
Miesten Salibandyliiga:
Nokian Krp-Indians 7-7 ja.
Divari:
PSS-FBC Turku 5-6

Linkit:
Jari Turusen kuvapaketti
Ottelutilastot

Lauri Havukainen