OLS yllätti haluttoman Oilersin – ”Emme olisi pärjänneet edes 3. divarissa”

Miesten Salibandyliigan lauantain kierroksella Oulun Luistinseura kukisti kotiottelussaan Esport Oilersin. Vajaan parin sadan paikalle saapuneen katsojan joukko sai todistaa kotijoukkueen numeroin 8–4 (1–2, 3–1, 4–1) ottamaa voittoa.

Täyden pistepotin myötä OLS nousi 13 pisteeseen, joka on yksi piste enemmän kuin koko viime kauden aikana kerätty määrä. Runkosarjan päätösotteluun Nokian KrP:tä jää siis vielä paljon panosta, sillä ottelun voittaja lähtee yhtä sijoitusta korkeammalta kauden päättäviin liigakarsintoihin. Oilers jatkaa sarjataulukossa viidennellä sijalla.

Mihin ottelu ratkesi?
Vierasjoukkue Esport Oilers oli lauantai-iltana sanalla sanoen haluton. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen OLS siirtyi yhä enemmän kuskin paikalle, eikä Oilers saanut rakennettua läheskään niin paljon maalipaikkoja. OLS kääntäessä vastaiskuihin espoolaiset olivat useassa tilanteessa myöhässä. Oilersin päävalmentaja Teemu Varis reagoi joukkueensa heikkoon esitykseen jo ottelun alkuvaiheessa, kun hän päätti ottaa aikalisän ensimmäisen erän puolivälissä. Oilers ei kuitenkaan herännyt taisteluun kunnolla missään vaiheessa, ja OLS:n viimeisen erän maalit ratkaisivat pelin lopullisesti.

Ottelun hahmo?
Tehojen puolesta illan päähuomion veivät yllättävät pelaajat. Yleensä OLS:n nimet Jarkko Hiltunen ja Jani Lämsä eivät nimittäin herkuttele pisteillä, mutta lauantai-iltana koko kentällisen peli toimi hyökkäyspäässä loistavasti. Hiltusen tekemän maali oli miehelle hänen liigauransa ensimmäinen.

Ottelun puheenaihe?
Pudotuspeleihin valmistautuvan Oilersin peliesityksen voi kiistatta nostaa ihmettelyn kohteeksi. Teemu Variksen luotsaama joukkue viimeisteli todella tyylikkäitä osumia ja muutamat hyökkäyssommitelmat hipoivat silmiä. Onnistumiset jäivätkin kuitenkin suurilta osin siihen, eikä joukkue pystynyt hyödyntämään kovaa materiaaliansa OLS:ia vastaan. Kaiken lisäksi palautumisaikaa sunnuntaille jää vähän, sillä Oilers kohtaa silloin kotihallissaan Happeen.

Kommentit:
– Neljän maalin tappio kyllä mairittelee tällä kertaa meitä ja lukemat olisivat voineet olla paljon hurjemmat. Joukkueessa pitäisi olla talenttia ja laatua enemmän, mutta se ei näissä peleissä merkkaa mitään, jos ei taistella heti alusta asti. Tänään nähtiin kauden huonointa Oilersia, ja kaikki lähti huonosta valmistautumisesta. Emme olisi pärjänneet edes 3. divarissa, Oilers-luotsi Teemu Varis harmitteli ottelun jälkeen.
– Luojan kiitos emme hävinneet enempää. Toki kaikki kunnia vastustajalle ja tämä oli heille ansaittu voitto. Kaveri juoksi meidät tänään kumoon, Oilers-kapteeni Oliver Wardi laukoi omalla puheenvuorollaan.
– Ei tällä kaudella liikaa pisteitä ole tullut, joten voitto maistuu totta kai hyvältä. Saimme otteluun ihan hyvän lähdön ja onnistumisten myötä alkoi pelikin parantua. Olemme menneet nyt kapealla rosterilla, kun joukkuetta on piinannut flunssa-aalto. KrP:tä vastaan jää erittäin hyvä panos, kertoi tyytyväisenä OLS-valmentaja Jami Herrala.

Tilastohuomiot:
OLS: Jarkko Hiltunen 1+2, Ville Turula 1+2, Jani Lämsä 2+0, Petri Niemelä 2+0
Oilers: Matias Kaartinen 0+2

5 comments

  1. Löikö oilerssille vielä päälle vanhanaikainen pohjoisen motivaatiopeikko? Kun ei ole pakko voittaa, niin voidaan lähteä matkaan vähän kuin luokkaretkelle. Viime vuosina tätä ei ole enää ollutkaan havaittavissa ns. kovissa joukkueissa.

  2. se valmentajan vaihdos vaivata oilersissa? johto tahtoi uutta verta (kun vanhaan ei rahat riittäneet), johon pelaajat eivät vielä olleet valmiita. Ensi kautena ehkä tulosta tuleekin, kun varis saa enemmän pelaajilta luottoa.

  3. Oilersin vaihtoaitioissa ei kyllä näkynyt ”me voitetaan tämä peli” ilmeitä pelaajien kasvoilla. Valmentaja kyllä yritti tsempata joukkuetta, mutta pelaajiin sillä ei ollut vaikutusta.

  4. OLS oli vain liian kova oilersin pojille… Ols teki oilersin pelin vaikeaksi. Harmi kun eivät alkukaudesta näin pelanneet