Pääkallo.fi arvioi Sveitsin liigan välieräparit – Kestomenestyjät vaarassa karsiutua finaaleista

Alligator Malansin mestaruusjuhlat eivät kenties toistukaan tänä keväänä. Arkistokuva: Damian Keller.

Alligator Malansin mestaruusjuhlat eivät kenties toistukaan tänä keväänä. Arkistokuva: Damian Keller.
Alligator Malansin mestaruusjuhlat eivät kenties toistukaan tänä keväänä. Arkistokuva: Damian Keller.

Sveitsin salibandyliiga NLA:ssa pelataan jo ratkaisupelejä, sillä tulevana viikonloppuna on edessä cupin finaali ja seuraavalla viikolla aloitetaan jo välierät. Pääkallo.fi avaa tämänhetkistä tilannetta ja arvioi tulevien tärkeiden pelien lopputulemia.

Suomalaisedustus on kauden tärkeimmässä vaiheessa edelleen vahva, sillä cupin finaalissa tulevana viikonvaihteena pelaavat GC Zürichin Sami Saarinen ja Timo Johansson. Vastaansa Grasshoppers saa viime kauden Sveitsin mestarin, Tommi Aron ja Lauri Kapasen Alligator Malansin. Kumpikin cupin finaalijoukkueista jatkaa myös pelejään play-offeissa, sillä Zürich saa vastaansa välierissä suuren ja mahtavan Wiler-Ersigenin ja Alligator Malans kohtaa runkosarjan voittaneen Tigers Langnaun.

Puolivälierät olivat kohtuullisen selvää pässinlihaa kaikille jatkoon päässeille. Tiukoista peleistä huolimatta Langnau päihitti HC Rychenberg Winterthurin suoraan voitoin 4-0. Wiler-Ersigen tiputti Kloten-Bülach Jetsin ja GC Zürich Floorball Könizin voitoin 4-1. Tiukimmille voittojen osalta joutui Alligator Malans, joka toivotti hyvää kesälomaa paikallisvastustajalleen Chur Unihockeylle voitoin 4-2.

Välieräsarjoista on lupa odottaa tiukempia, sillä kaikilla neljällä joukkueella on paperilla melko tasavahvat rosterit ja marginaalit ovat näin ollen pienet. Zürichillä on kova halu voittaa joko cup-kannu tai liigamestaruus, sillä he mielivät mukaan ensi kaudella juuri Zürichissä pelattavaan Champions Cupiin. Wilerillä on viime kaudesta paljon hampaankolossa, sillä se jäi kevään 2013 play-offeissa puolivälieriin. Langnau runkosarjan voittajana ei luonnollisesti tyydy mestaruutta vähempään ja Malans hallitsevana pokaalin haltijana tahtoo kovasti uusia tittelinsä.

Suomalaisista isossa roolissa ovat tottakai Malansissa tällä kaudella ”jokapaikanhöylänä” toiminut Lauri Kapanen ja Wilerin puolustusta ohjastava Tatu Väänänen. Play-offeissa päätään on nostanut myös pisteiden valossa todella nihkeän runkosarjan pelannut, viime kaudella Suomen Divarissa loistanut, Sami Saarinen. Hän on pudotuspelien pistepörssissä parhaana suomalaisena kuudes, tehtailtuaan Zürich-paidassa viiteen otteluun tehot 6+3=9.

Välieräsarjat alkavat ensi viikon keskiviikkona 5.3. Wiler-Ersigenin ja Tigers Langnaun kotiotteluilla. Ennakkoon on mahdoton sanoa kummastakaan sarjasta suosikkia, mutta Pääkallo.fi:n arvio niistä on seuraava.

Välieräpari 1: SV Wiler-Ersigen – GC Zürich:
Wilerillä on kestomenestyjän maine ja kasvojen pesun paikka viime kevään puolivälieräfloppauksesta. Puolustuksen johtohahmo Tatu Väänäsen mukaan mestaruusjuna on hyvin aikataulussa, mutta vastus on todella kova. Zürichillä on jopa Wileriä tasaisempi nippu ja äärimmäisen vahva tahto finaaleihin ensi kauden Champions Cup -isännyyden myötä. Vielä kun suomalaisduo Saarinen – Johansson on alkanut löytää valoa tunnelin päästä, on Grasshoppersilla todelliset mahdollisuudet jatkaa finaaleihin asti. Runkosarjakohtaamiset menivät voitoissa tasan 1-1.

Pääkallo.fi:n arvio:
Zürich tahtoo kahdesta kovasta vieläkin enemmän finaalipaikkaa ja punnertaa väkisin finaaleihin voitoin 4-3. Wiler-dynastia alkaa olla taakse jäänyttä elämää. Grasshoppersin mahdollinen cup-pokaalin voittaminen on seikka, joka voi kääntää tiukan sarjan Wilerille.

Välieräpari 2: Tigers Langnau – Alligator Malans:
Malans on ailahdellut läpi kauden, eikä toivottua tasaisuutta ollut nähtävissä vielä Chur-sarjassakaan. Langnau sen sijaan on pelannut sesongin alusta saakka nousujohteisesti ja vaikka pelit olivat puolivälierissä Winterthuriakin vastaan tiukkoja, jatkopaikka irtosi ilman ainoatakaan tappiota. Runkosarjassa Langnau oli parempi molemmissa peleissä. Niukasti toki niissäkin.

Pääkallo.fi:n arvio:
Hallitsevan mestarin Alligator Malansin juna pysähtyy tähän. Finaalijoukkueista vain toisessa pelaa suomalaisia ja kaksi Sveitsin suurta ja mahtavaa jäävät niistä karkeloista ulos. Voitot Langnaulle 4-2.

3 comments

  1. Willerin aika alkaa olla ohi vaikka edelleen on huipulla ja pysyy , mutta ei toistuvasti . Hienoa olisi , että joku muu veisi mestaruuden Esim . Grasshoppers .

  2. Sveitsin cup-finaali

    Grasshopper Club Zürich – UHC Alligator Malans 4-3 (1-0, 1-1, 2-2)
    Z: Timo Johansson 0+1, M: Lauri Kapanen 0+2

    eli Johansson ja Sami Saarinen Sveitsin cup-mestareiksi

  3. Finaaliin runkosarjan kärkikaksikko eli Tigers Langnau ja SV Wiler-Ersigen.
    Molemmat käänsivät viikonloppuna 2-3-tilanteesta välieräsarjojensa voitot 4-3.

    Play off-pistepörssissä Sami Saarinen GC Zürich 12+4 ja Lauri Kapanen Malans 8+8.