Pojat tasapeliin Ruotsia vastaan – ”Peitettiin varmaan 50% laukauksista”

Olli Kinnunen (nro7) pääsi tuulettamaan maalia kahdesti. Kuva: Salibandyliiga

Olli Kinnunen (nro.7) pääsi tuulettamaan maalia kahdesti. Kuva: Salibandyliiga
Olli Kinnunen (nro.7) pääsi tuulettamaan maalia kahdesti. Kuva: Salibandyliiga

Suomen ja Ruotsin poikamaajoukkueet kohtasivat Lahden Suurhallissa lauantai-iltana pelatussa kamppailussa. Tiukka ottelu päättyi lopulta 3-3(1-0,0-2,2-1)-tasatulokseen.

Suomi vei ottelun jälkeisen rangaistuslaukaisukilpailun nimiinsä lukemin 2-1.

Joukkueet kohtaavat huomenna toistamiseen samassa paikassa klo 15 alkaen.

Mihin ottelu ratkesi?
Ensimmäinen erä oli pitkälti Suomen hallintaa ja Suomi johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 1-0. Toisessa erässä Ruotsi petrasi huomattavasti ja painoi vahvemmin Suomen päätyyn. Näistä Ruotsi palkittiin kahdella osumalla ja viimeiseen erään lähdettiin Ruotsin johdossa.

Viimeisessä erässä Suomi sai jälleen hyvän vaihteen silmään ja tuli tasoihin erän puolivälissä. Suomi onnistui tekemään johtomaalin vielä kaksi minuuttia ennen pelin loppua, mutta Ruotsi taisteli vielä tasoihin viimeisellä minuutilla kuuden kenttäpelaajan voimin.

Ottelun hahmo?
Ensi kaudella Classicin riveissä nähtävä Jesper Kivipaasi oli mainiossa vireessä ja syötti Ruotsin jokaisen osuman. Suomen Olli Kinnunen ansaitsee myös tunnustuksen kahdesta komeasta maalista tärkeissä paikoissa.

Ottelun puheenaihe?
Iltaottelun tunnelma Lahden Suurhallissa oli kerrassaan mainio. Halli oli lähes täynnä ja tunnelma kohosi ajoittain kattoon saakka.

Kommentit:
– Ruotsi antoi kovan vastuksen. Viimeisessä erässä saatiin hyvä noste ja noustiin johtoonkin, jonka Ruotsi sitten tasoitti. Rankkareista otettiin kuitenkin voitto. Odotettiin ehkä vähän kovempaa vastusta. Puolustus oli meillä hyvä ja peitettiin varmaan 50% laukauksista tai ylikin. Pari hyvää torjuntaakin tuli, arvioi ansiokkaasti torjunut Miro Tuomala taistelun tauottua.

– Täytyy sanoa, että joukkue on hitsautunut erinomaisesti yhteen jos ajattelee, että kokoonnuttiin ensimmäistä kertaa torstaina, suitsutti Tuomala Suomen joukkuetta.

– Keskityttiin tässä erityisesti peleihin valmistautumiseen ja siinä onnistuttiin. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Toisessa tuli pieni notkahdus, mutta kolmannessa tultiin taas hyvin mukaan peliin ja tehtiin tärkeät maalit. Harmi, että kaveri vielä tasoitti kuudella kenttäpelaajalla, kommentoi Suomen päävalmentaja Heikki Luukkonen.

– Huomiselle lähdetään parantamaan erityisesti pallollista peliä. Ei päästy ihan siihen tempoon, jota odotin. Tietysti sekin tuo täysin uudenlaisen haasteen, että kohdataan ensimmäistä kertaa joku joukkue kahdesti lyhyen ajan sisällä, mietti Luukkonen.

Tilastot:
Suomi: Olli Kinnunen 2+0, Jesse Ruokostenpohja 0+2
Ruotsi: Jesper Kivipaasi 0+3, Sebastian Welin-Odeback 2+0

Linkit:
Ottelutilastot

3 comments

  1. Huomenna kaikki paikan päälle kannustamaan Suomen tytöt ja pojat voittoihin. Fiilis hallissa oli tänään mahtava.

  2. Väliin putoajat, 95 syntyneet.Ikävä kyllä…
    Nyt on nippu! Uskomaton suoritus

  3. Hienoa kun liitto on järjestänyt nuorten matsit Lahdessa, palloilukaupunki, toivottavasti näin saadaan lisää harrastajia. Kiinnostaa jopa enemmän kun miesten mm-karsinnat.