NST taisteli pudotuspeleihin, SalBa lähes varma liiganousija – katso sunnuntain salibandytulokset

Sunnuntain Divariottelu päättyi SalBan juhliin. Kuva: SalBan Facebook-sivut

SalBan Divari-mestaruus on sinettiä vaille valmis. Arkistokuva: SalBan Facebook-sivut
SalBan Divari-mestaruus on sinettiä vaille valmis. Arkistokuva: SalBan Facebook-sivut

Miesten Divarin sunnuntaikierroksella nähtiin todellinen huippuottelu SB Vaasan ja SalBan iskiessä yhteen kärkiottelussa. Numeroin 4–7 ottelun nimiinsä vienyt SalBa varmisti voitollaan käytännössä jo Divarin mestaruuden. Kahden pisteen päässä olevan Welhojen maaliero on selvästi raumalaisia heikompi.

Vaasassa pelatun kärkitaiston vierailija SalBa ratkaisi jo käytännössä ensimmäisen kahden erän aikana. Ennen päätöserää taululla paloivat 0–7-lukemat. Kolmannessa erässä SB Vaasa heräsi maalien muodossa vielä taisteluun pisteistä, mutta ero oli jo liian suuri, ja SalBa pääsi juhlimaan voittoa.

Salibandyliigan kaikki pudotuspelijoukkueet ovat sunnuntain jälkeen selvillä. Viimeisenä kahdeksan parhaan joukkoon itsensä kampesi Lappeenrannan NST, joka voitti kotonaan SPV:n lukemin 10–5. Ottelun voittomaalin iski kotijoukkueen Lasse Pynnönen, kun ottelu oli edennyt hieman yli puolen välin. Muhkeimman tehopistepotin keräsi puolestaan Jarkko Nurmela tehoillaan 1+3.

Naisten Salibandyliigassa nähtiin myös draamaa, kun Kajaanissa kohtasivat Papas ja M-Team. Helsinkiläiset vierailijat johtivat ottelua jo parhaimmillaan 0–4, mutta lopulta kotijoukkue punnersi tasoihin ja ohi voittaen kamppailun 6–4.

Pääkallo.fi kertoo lisää otteluista illan aikana. Alla ovat listattuna kaikki sunnuntain pääsarjaottelut.

Miesten Salibandyliiga:
Tapanilan Erä–Josba 11–2
Oilers–Happee 8–5
Classic–TPS 10–6
NST–SPV 10–5

Naisten Salibandyliiga:
PSS–Sheriffs 5–3
Happee–SB-Pro 5–6
Koovee–Classic 2–11
Papas–M-Team 6–4
OLS–NST 7–0

Miesten Divari:
SB-Vaasa–SalBa 4–7
FBC Turku–Welhot 6–10
Karhut–Blackbirds 6–9
Blue Fox–LaSB 5–10
ÅIF–SBS Wirmo 5–4

49 comments

  1. Divarissa draamaa viimeisillä kierroksilla. Sarjakärki kompastuu ensin sarjanousijalle ja sitten sulaa täysin sarjakakkosen käsittelyssä! Nousija varmistelee säilymistään.

    Samalla karsintapaikoista kamppailu vaan kiristyy jos mahdollista. Savolaiset Vakkasuomen niskan päällä, mutta mitä tekee sinikettu ja pullahtaako sarjakärki karsinnoistakin?

    Suuria tunteita huikean kauden päätteeksi. Kiitos Divari!

  2. SalBan liigapaikka on varma. Welhot voi nousta tasapisteisiin, mutta häviää armotta maalierolla. Vai pelattaisiinko suorasta noususta uusintaottelu? Ei taida kuulua sählyn sääntöihin…

  3. Entisenä erotuomarina voin kertoa, että suoraan noususta pelataan uusintaottelu, jos joukkueet ovat tasapisteissä. Kotiedun saa aakkosjärjestyksessä ensimmäinen.

  4. Huomataan sana entisenä. Nykyisin ei enää pelata. Ykkönen nousee suoraan. Salba vahvasti kiinni nousussa, eroa savolaisiin 26 kihausta.

  5. Jos joukkueet ovat muuten tasoissa, nousija arvotaan.

    Divarin sarjamääräykset:

    IV JOUKKUEIDEN JÄRJESTYS SARJASSA
    33§
    Joukkueiden paremmuus runkosarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.
    Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Tasapisteissä
    joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
    1) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
    2) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
    3) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
    4) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
    5) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
    6) arpa

  6. Mitä mahtaa Kooveen leirissä tapahtua aina keväisin? Taas tuli Classicilta todella rumasti nenään ja peli ihan kamalan näköstä.Kai siihen joku muukin syy löytyy kuin että Kaupit sivussa tänään? Classicin kannattaa ehdottomasti ottaa Koovee pleijjarivastustajaksi jos tuo on Kooveen pelin taso.Koovee on kuulemma parempi kuin ikinä.Vaikea uskoa tämän päivän perusteella.

  7. Salban taso ei riitä liigaan ei edes yhtä kautta pidemmälle resurssit eikä materiaali riitä liian pieni kaupunki sen sijaan pori kuuluisi se on vieläpä satakunnan pääkaupunki .

  8. Ei kai Koovee ole pleijareihin pääsemässä? Vai pääseekö nykyään runkosarjan sijalta 11 pleijareihin Salibandyssakin. Kiekkopuolella nyt kaikki pääsee sekä Liigassa että Olympialaisissa pleijareihin.

  9. Nauraa Ketuille,toivottovasti eivät pääse karsintoihin!
    Silloin tämä kausi olis lähes täydellinen..

  10. Papas-Mteam sopimusrike? Meneekö tulos 0-5 ? Päättäjiltä nopea ratkaisu, kiitos. Lauantaina pelataan päätöskierros.

  11. Papaksen valmentajalta säälittävää toimintaa. Jos sovitaan herrasmiessopimuksella että ei pelaa Mteamia vastaan, niin silloin ei pelaa ja turhat selittelyt pois. Kokematon valmentaja munasi nyt itsensä kaikkien silmissä ja tämä ei olisi ollut mahdollista kuin juuri papaksen ja sheriffien kohdalla. Muut tietävät liigan säännöt

  12. Kilpailusäännöissä sanotaan, että keskinäisen pelin tulokset ratkaisevat ensin tasapistejoukkueilla:

    21§ Järjestys sarjassa
    Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä
    yhden ja tappiosta nolla pistettä.
    Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
    1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
    2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
    3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
    4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
    5) koko sarjassa tehdyt maalit
    6) uusintaottelu, kuitenkin vain, mikäli kyseessä on nousu, putoaminen tai mitalisijat
    7) arpa.

    Tämän säännön perusteella SB Welhot vie liigapaikan, tasapistetilanteessa. Ensimmäinen keskinäinen peli tasan ja toisen voitti Welhot.

  13. Mikä lie ollut syy m-teamin haluun rajoittaa tuolla tavalla toiseen joukkueeseen siirtyvän pelaajan pelaamista? Jos reilua käytöstä halutaan muilta, niin mielestäni tuollaisia rajoituksia kannattaisi harkita aika tarkkaan. Jos kyseessä olisi jalkapallotyylinen lainapelaaja, niin silloin vielä ymmärrän, mutta normaaleissa siirroissa en kehtaisi tuollaisia pykäliä sopimukseen kirjoitella.

  14. Tää Papasin ja M-Teamin välinen vääntö on?Kuka pelaaja tässä on kyseessä ja oliko jotenkin ratkaisevassa roolissa kyseisessä pelissä?

    Äkkisältään luulisin että jos karenssit on jo kärsitty ja pelaaja edustuskelpoinen niin menee herrasmiessopimuksella. Jos ei sitä ole noudatettu niin onhan se noloa mutta ei vastoin ”virallisia” sääntöjä.

  15. Kirjoittaja JEP:lle vinkkinä, että myös naisten liigassa pelataan playoffeja…

  16. Jos ei ollut muita pelikuntoisia veskareita niin ei kai siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin peluuttaa Pekkiä. Vai kenttäpelaajako sinne maaliin olisi pitänyt laittaa.

  17. En tiedä mistä sarjasta kilpailusäännöt kaivettu?
    Varmaan joku savolainen vielä elättelee toiveita..

    Tää Divarin kilpailusäännöistä otettu lainaus ei jätä hirveesti jossiteltavaa. Liigassa sama juttu.

    33§ Joukkueiden paremmuus runkosarjassa määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella.

    Voitosta saa kaksi pistettä, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:

    1)koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
    2)koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit
    3)keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
    4)keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä
    otteluissa)
    5)keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
    6)arpa

    Tuosta ku vielä luet ni hyvä o:

    http://salibandyliiga.fi/sites/salibandyliiga/files/divarin_sarjamaaraykset_2013-14.pdf

  18. Blue Foxin kotipellaaminen on ollut melekosta räpellystä. Viime kaudella viimeisessä erässä nousi monasti rinnalle ja ohi. Tällä kaudella on käynyt päinvastoin! Harmi sinänsä. Kun ei ole saanut voittoja kotiyleisön edessä.

  19. Näyttää tosiaan siltä, että Papas peluutti M-Teamista siirtynyttä maalivahtia huolimatta sopimuksen pykälästä, jolla sovittiin että häntä ei peluuteta juuri M-Teamia vastaan.

    En tiedä tosiaan miksi sopimusta on päädytty rikkomaan, mutta toisaalta hyvin erikoiselta tuollaiset pykälätkin kuulostavat. Mitähän tuollaisilla rajoituksilla oikein haetaan?

  20. Eiköhän nuo kilpailusäännöt koske 2.div ja siitä alaspäin. Liigassa ja Divarissa eri.

  21. Onnea Salballe! Piristävä bensalenkkarilisä liigaan! Tämä kaikella huumorilla positiivisesti.

    Miten kävin Indiansin? Ei kuitenkaan ihan heittopussi ole ollut ekalla liigakaudellaan. Salban tulitikkuaskista on minkään joukkueen vaikeaa hakea pisteitä.

  22. Kun Mia Rinta-Valkama tuli kesken kauden (joulukuun lopussa?) NST:hen, ilmoitti SB-Pro että Mia ei saa pelata Prota vastaan. Ei sitten pelannut. Sellainen sopimus oli tehty ja siitä NST piti kiinni, vaikka maalille piti laittaa maajoukkuepelaajien laukauksia torjumaan junnutyttö.

    Jos Pekin peluuttamisesta on kirjallinen sopimus, niin se pätee, ja sen rikkomisesta on sovitut seuraukset. Jos sopimuksessa ei puhuta mitään sanktioista, niin sitten sopimus on tietysti ihan turha. ”Ei saa pelata” ei varmaan riitä juristeille, jos kuitenkin on pelannut, mutta mistään rangaistuksista sopimusrikkomuksen suhteen ei ole sovittu.

    Jos kaikki on paperilla niin asiahan on ihan selvä.

  23. Riittääkö Rauman alamittainen kenttä poikkeusluvalla liigakäyttöön? Varmaan kannattaa ainakin seuran nimi muuttaa ensi kaudeksi muotoon Rauman Erä, niin se parantaa mahdollisuuksia.

  24. M-Teamin sivujen mukaan Pekistä oli tehty sopimus, että ei pelaa M-Teamia vastaan kaudella 2013-14. Pelasi kuitenkin. So what! Jos liitto ei reagoi tähän mitenkään, niin millään sopimuksilla ei ole enää koskaan mitään merkitystä!

    Luulisi ainakin Tepsiä kiinnostavan. Jos Papas tuomitaan hävinneeksi niin Tepsi ohittaa Papasin taulukossa ja selviää ilman putoamiskarsintaa. Samassa NST varmistaa itselleen jatkopelit.

    Ei kai se nyt ihan aikuisten oikeesti voi olla niin, että sopimusrikkomuksista ei ole mitään rangaistusta? Vai antaako liitto/liiga ”vakavan varoituksen” ja pitää ottelutuloksen voimassa. Ensi kaudella sitten vakavilla varoituksilla ei ole mitään merkitystä, eikä millään sopimuksilla.

  25. Kyse on ollu pelaajan ja Papasin välisestä sopimuksesta. Ei seurojen välisestä sopimuksesta. Tähän peluutusratkaisuun oli päädytty, koska sairastumisten vuoksi ei muita maalivahteja ollut käytettävissä. Pelaaja oli vapailla markkinoilla ennen papereiden tekoa Papasiin.

    M-team hukkasi 4-0 johtoaseman, joten on helppoa yrittää etsiä syypäätä muualta kuin omasta toiminnasta ja viedä huomiota muihin epäolennaisuuksiin.

  26. Jos näin on, niin aika outoa käytöstä myös Pekiltä lähteä pelaamaan vastoin sopimusta. Miksi Pekki olisi tehnyt sopimuksen siitä, että ei pelaa M-Teamia vastaan? Jos tunsi sen ”omaksi seurakseen” niin miksi sitten kuitenkin pelasi? Vai pakottiko Papasin johto, vastoin sopimusta? Hyvää oppia tuleville kausille pelaajasopimuksiin, meille kaikille!

  27. Miksi ihmeessä liiton tulisi tähän puuttua, jos mitään kilpailusääntöjä ei ole rikottu ja pelaaja on ollut ns. edustuskelpoinen?

    Kai siellä on sopimukseen kirjattu mitä sanktioita rikkomuksesta seuraa, eikös vain? Joten, selvittäkää keskenänne. Jos taas ei ole mustaa valkoisella niin valitettavasti ”herrasmiessopimukset” eivät kovin pitkälle päde ja vaikeaa on mitään korvauksia vaatia.

  28. Nimimerkki ”Kilpailusäännöt 2013-2014” lainasi ylempänä kilpailusääntöjä, ja kaivoi sieltä järjestyksen sarjassa.

    Lainaus pitää paikkansa muualla paitsi pääsarjoissa (MLiiga, NLiiga Ja Divari), joissa ko. sarjan sarjamääräykset ohittavat kilpailusäännöt:

    ”3§
    Divarissa noudatetaan SSBL:n kilpailusääntöjä ja pelisääntöjä sekä niiden ohella näitä
    Divarin sarjamääräyksiä ja muita sarjajärjestäjän antamia ohjeita ja tulkintoja.
    Kilpailusääntöjä ja pelisääntöjä noudatetaan aina, ellei sarjamääräyksissä ole toisin
    säädetty.”

    Eli järjestys sarjassa määräytyy aikaisemmin esittämäni mukaan.

  29. Onnittelut Salballe! Länsirannikolta löytyy keväällä varmaan pari kentällistä liigatason pelaajia vapaana (saa ihan valita!). Ja eiköhän se sopiva kenttäkin löydy vielä kevään aikana.

  30. Aletaanko Raumalla rakentamaan uutta hallia vai missä pelit pelataan?

    Tosiaan kaikkea hyvää Salballe! Tekee hyvää liigalle saada joukkue satakunnasta, varsinkin kun Karhut kyntää ja syvällä. Tuleeko Porista kentällinen Raumalle?

  31. Raumalla on hyvä matto. Kentäksi saa 40×20. Katsomot tuunataan kesän aikana 800 katsojalle. Liigakelpoinen pelipaikka.

  32. No sillä rauman matollahan ei ole merkitystä ensi kautta ajatellen. Uusi tulee joka tapauksessa.

  33. Vai että saadaan 40×20.. Kenttä on nyt jo kylpyammeen kokoinen ja seinät ja toimitsijapöydät valmiiksi pelottavan lähellä kenttää. Ei tosta kyllä liigahallia saada.

  34. Satakunnan liigajoukkue vaihteeksi Raumaalta. Hauska seurata miten Rauman ja Porin välillä onnistuu yhteistyö liigapaikan pitämiseksi. Niin rakkaat viholliset…

    Liigapaikka on koko maakunnan etu. Onnittelut SalBalle.

  35. Eiköhän salba tarvii sen pari ketjua Porista niin kuin Porin valmentaja sanoi

  36. Jos Porista löytyisi kaksi liigatasoista ketjua, niin Karhut olisi Divarissa varmaan jossain muualla kuin putoamispaikalla?

    Toisaalta, jos tiukat maalin tappiot kärkiporukoille olisi kääntynyt toisin päin, niin Karhut olisi karsimassa ylöspäin.

    Yeah Right…

  37. Se on silti maakunnan etu , että liigajengi tulee myös satakunnasta . Eli onnea salba ootte ansainneet liigapaikan täysin . Toisaalta porilaisena toivoisin , että pori olisi joka pelaisi liigassa ehkä , joskus tulevaisuudessa ainakin toivon niin ja uskon tottakai siihen . Mtä siihen tulee sitten , jos porissa olisi ollut kaksi liigatason kenttää , niin pori olis jopa voinut taistella suorasta noususta ja , jos ne maalin tappiot olis kääntynyt maalin voitoiksi , niin pori olis varmasti toisessa päässä sarjataulukkoa ainakin .

  38. Putoajat varmistuivat, kun PSS ja Steelers voittivat omat pelinsä. Saattaa kuitenkin olla, että lauantaina FBC-Karhut-pelin voittajalle aukeaa takaportti Divariin. Sen verran vahvaa tietoa on yhdistymisistä Porvoo-Loviisa-Sipoo suunnalta. Vahvaa hajua, ettei yksi pelaa ens kaudella Dirreä.

    Silloin paikkaa tarjottaisiin sarjan 12. sijoittuneelle, eli Turulle tai Karhuille.

  39. ^ eikä ole vaikea arvata mistä rantaruotsalaisten kylästä on loppumassa veto.

    Kävimme viime sunnuntaina isolla porukalla Sipoossa ja pettymys paikallista seuraa kohtaan oli suuri, eikä päällimmäisenä syynä suinkaan ollut pisteiden jääminen ÅIF:lle ja Wirmon liigakarsintapaikan karkaaminen lähes uloittumattomiin.

    Ennakkoon hieman arvuuttelimme millainen ottelutapahtuma voisi olla tarjolla seuralta, joka ei juurikaan tee uutisennakoita tai raportteja pelaamistaan otteluista. Siitä huolimatta oli yllätys, ettei vaatimattomalla hallilla ollut puffettia tai mitään muutakaan virvokkeiden myyntiä. Pitkämatkalaisena olisimme odottaneet, että paikanpäällä olisi ollut edes jotain normaaliin kahviotoimintaan liittyvää pientä purtavaa tarjolla ostettavaksi. Siitä pitkä miinus järjestävälle taholle. Onkohan siellä Sipossa tekijät niin vähissä, ettei tuollaista saada järjestettyä.

    Liekö sitten ollut kyse siitä, ettei vieraille tarjota kurkunkostuketta jos vaikka sillä olisivat saaneet meidän äänekkään kannattajaryhmän vaimennettua. Taisi meidän rytmiryhmän vierailu jättää vaisuille sipoolaisille sellaisen trauman, etteivät halua enää pelata meidän kanssa samassa sarjassa.

    Tack och adjö Sipoon sudet