SalBa Divarin kärkeen – sunnuntaina Vaasassa ratkaisun hetket

Mikko Viitanen tehtaili hatun kouraansa, kun SalBa pyöritteli sarjajumbo Ilvestä Divarissa. Kuva: Elmeri Elo.

Mikko Viitanen tehtaili hatun kouraansa, kun SalBa pyöritteli sarjajumbo Ilvestä Divarissa. Kuva: Elmeri Elo.
Mikko Viitanen tehtaili hatun kouraansa, kun SalBa pyöritteli sarjajumbo Ilvestä Divarissa. Kuva: Elmeri Elo.

Raumalla nähtiin lauantaina kaikkea muuta kuin tasaväkinen ottelu, kun liigakarsintapaikasta taisteleva Rauman SalBa ja jo putoamisen Divarista varmistanut sarjajumbo Tampereen Ilves iskivät yhteen. Voittajasta ei jäänyt pienintäkään epäselvyyttä, sillä raumalaiset kirjasivat täyden ja erittäin tärkeän pistepotin nimiinsä maalein 13-2 (5-1, 4-0, 4-1).

Voitto nosti SalBan Divarin sarjataulukon kärkipaikalle, kun samaan aikaan Vaasassa SalBan pahin kilpakumppani SB Vaasa kaatui kotonaan LaSB:lle niukasti 6-7. Vielä ensimmäistä pistettään tällä kaudella metsästävä llves jatkaa taulukon hännänhuippuna.

Mihin ottelu ratkesi?
SalBa hallitsi peliä muutamaa Ilveksen vastahyökkäystä lukuun ottamatta koko ottelun ajan. Raumalaisten tehokas viimeistely takoi tupsukorvat tatamiin jo käytännössä heti ensimmäisessä erässä. Kuvaavaa on, että SalBan maalivahti Joni Kallioniemelle kirjattiin ottelussa 11 torjuntaa, kun taas Ilves-vahdit Jani Järvi ja Aki Hänninen joutuivat venyttämään pallon tielle yhteensä peräti 39 kertaa.

Ottelun hahmo?
SalBan tehokas ykkösviisikko sai tänään hyvää taustatukea energiseltä kolmosketjulta ja onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Yhtä pelaajaa on mahdotonta nostaa esiin, mutta neljä osumaa iskenyt Niko Kaerla ja sairastamiset selättänyt Petteri Salonen (1+4) erottuivat edukseen.

Ottelun puheenaihe?
Joukkueiden tasoero oli niin silmiinpistävä, että kyseisen ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi etenkin yleisön joukossa nousi jo heti ensimmäisen erän jälkeen SalBan sunnuntainen SB Vaasa-ottelu. Ympäri sosiaalista mediaa on jo viikkoja ennakoitu, että kyseinen ottelu ratkaisee sen, mikä joukkue Divarista nousee tämän kauden päätteeksi suoraan Salibandyliigaan. Joukkueilla on keskinäisen kohtaamisensa lisäksi vielä yhdet ottelut kun vaasalaiset kohtaavat sarjajumbo Ilveksen ja raumalaiset puolestaan lauantaina SB Vaasan kaataneen LaSB:n.

Tilastohuomiot:
SalBa: Petteri Salonen 1+4, Niko Kaerla 4+0, Mikko Viitanen 3+1, Janne Hyvönen 0+4, Tomi Pihkoluoma 2+0, Ville Vahtera 1+1, Tommi Erkkilä 1+0, Juhani Niemi 1+0, Jani Lehtoniemi 0+1, Joni Rokosa 0+1, Waltteri Virtanen 0+1, Joni Kallioniemi 11 torjuntaa.

Ilves: Oskari Koivisto 1+0, Domokos Rácz 1+0, Lassi Reunamäki 0+1, Jani Järvi 7 ja Aki Hänninen 32 torjuntaa

Divarin muut ottelut:
M-Team – FBC Turku 4-3
SB Vaasa – LaSB6-7
Blue Fox – Steelers 9-4
SBS Wirmo – SB Welhot 5-6 ja.
ÅIF – Karhut 6-7

Linkit:
SalBan raportti
Elmeri Elon kuvat

2 comments

  1. Hieno latistus Lassilta. Siinä me suomalaiset ollaan pitelemättömän hyviä!

    Ja mitä väliä jos tippuu. Jokainen saa kokeilla vuorollaan, kuka Divarin voittaa. Hienot viimeiset pelit Salbalta ja jäätävää peliä tiukassa paikassa. Ratkaisi kahdessa erässä. Miten vaasalaiset suli noin pahasti?