Suomalaiset hyvissä asemissa Superliigassa – Storvreta viemässä runkosarjan voiton

Mika Moilasen ja Jani Kukkolan kausi on sujunut varsin mukavasti alun kankeudesta huolimatta. Kuva: Per Wiklund
Mika Moilasen ja Jani Kukkolan kausi on sujunut varsin mukavasti alun kankeudesta huolimatta. Kuva: Per Wiklund

Edellisestä Ruotsin Superliigan katsauksesta on kulunut aikaa jo hyvä tovi ja sarjassa on ehtinyt tapahtua kohtalaisen suuria muutoksia tässä välissä. Suomalaisittain ilahduttavaa on se, että neljä kierrosta ennen runkosarjan loppua kaikki suomalaisten edustamat joukkueet ovat etenemässä pudotuspeleihin.

Sarjan kärjessä porskuttava Strovreta on pelannut komean kauden ja johtaa runkosarjaa neljän pisteen erolla viime kauden mestariin Faluniin, kun runkosarjaa on pelaamatta neljä ottelua. Suomalaisista Rickie Hyvärisen kausi on ollut pisteiden valossa hyvä ja mies on toisena joukkueen sisäisessä pistepörssissä tehoin 14+20.

Nestoreiden nestorit Hannes Öhman ja Mika Kohonen ovat jälleen osoittaneet, että ikä on vain numero jos liekki palaa edelleen kuumana. Kohonen on paluunsa jälkeen nakuttanut tehoja piste per-ottelu tahtiin ja Öhman tätäkin paremmin tehtailemalla 20 ottelussa 24 pistettä. Kohonen jatkaa joukkueessa vielä ainakin ensi kaudella ja saa kokeneiden siipiensä alleFalunista riitaisasti irroneen lahjakkuuden Alexander Ruddin.

Warbergin iso pelitavallinen muutos on kantanut hedelmää varsin mukavasti kauden edetessä ja joukkue on sarjan viides 37 pisteen turvin. Joukkueen pudotuspelipaikkaa ei voi pitää kiveen hakattuna, mutta kovia yllätyksiä pitäisi tapahtua, että joukkue ei kauttaan jatkaisi runkosarjan jälkeen.

Viime viikolla maailman kymmenenneksi parhaaksi salibandyn pelaajaksi valittu Tero Tiitu on pelannut pisteiden valossa paremman kauden kuin viime kaudella. Loukkaantumisilta välttynyt Tiitu on ollut tällä kaudella joukkueensa tehokkain ja 22 ottelussa on syntynyt mukavat 25+12-tehopisteet.

FC Helsingborgin kauden alku oli erityisen vaikea ja lupaava joukkue vaikutti jälleen alisuorittavan itsensä ulos pudotuspeleistä. Toisin on kuitenkin käymässä ja ryhtiliikkeen myötä joukkue majailee nyt kuudentena. Täksi kaudeksi joukkueeseen siirtynyt Mika Moilanen on esiintynyt erinomaisesti koko kauden ja on koko sarjan pistepörssin viides tehoin 30+14.

Helsingborgin muista suomalaisista erityisesti MM-karsinnoissa säväyttänyt Jani Kukkola on pelannut hyvin kompaten Moilasta tehoilla 16+18. Jukka Kinnusen rooli on ollut kahta muuta suomalaista pienempi joukkueessa, mutta puolustaja on kuitenkin onnistunut kahden tehopisteen arvoisesti.

10 comments

  1. Odotellaan tässä rauhassa josko joskus suosio ois siinnä pisteessä että pelejä näytettäisiin Suomessa, niinku näkyy tota nhl:ää ja suomen lätkää, ei kuitenkaan toi aika taida ihan heti olla edessä…

  2. Pelit näkyy ja näkyykin Suomessa. TV4 Sport vaan hankintaan kaapelista tai satelliitissa tai vaihtoehtoisesti netin kautta. Eli huono argumentti ettei näkyisi.

  3. …tai sitten ihan tietämättömyyttä. Nyt pitääkin heti katella mitäs paskoja sisustuskanavia joutuu ottamaan kaupan päälle. On roikkunut toi nelonenpro turhan panttina kun sieltä ei enää näytetä mitään järkevää, lätkä liiga ei sitä kyllä ole:-).

  4. en löytänyt kyseistä kanavaa dna-welhon tarjonnasta. eli eli, kuinka tietämätön oon ees ollut.

  5. TV4 Sport näkyy ainoastaan Ruotsisa, eli ihan hyvä argumentti.

    Useampi joukkue näyttää matsinsa kylläkin netissä, esim. Tiitun Warbergin kotipelit saa näkyviin tietokoneella 59SEK hintaan.

  6. Nettilähetyksiä kun ei saa nauhalle, aika usein proltakin kattelin jälkikäteen matsit. Harmittavan usein netissä kuva tökkii tai on muuten huonompi kuin telkkarissa. Pitänee kuitenkin joskus kokeilla kattoo joku matsi netin kautta.

  7. Näkyy kyllä itsellä ainakin Canal Digitalin kautta. Siltä osin taisin olla väärässä, että kaapelissa näkyisi. Pahoittelut siis siitä!