Suomelta kolme pelaajaa MM-karsintojen tähtikenttään

Suomi voitti Puolassa pelatun salibandyn MM-karsintaturnauksen lohkonsa viidellä murskavoitolla ja eteni odotetusti joulukuussa Ruotsissa pelattaviin MM-kisoihin. Turnauksen tähtikenttään nimettiin kolme suomalaista.

Suomen maalieroksi viidessä karsintaottelussa kirjattiin 103-6. Sunnuntain viimeisessä ottelussa kaatui Ranska 28-0.

Suomen karsintalohkon tähdistökentällinen:

Maalivahti: Ivan Martinez, Espanja

Vasen puolustaja: Lauri Stenfors, Suomi
Oikea puolustaja: Dmitry Polyakov, Venäjä

Vasen laitahyökkääjä: Lukas Chlebda, Puola
Keskushyökkääjä: Jani Kukkola, Suomi
Oikea laitahyökkääjä: Lauri Kapanen, Suomi

11 comments

  1. No voihan farssi, toihan on ihan täys vitsi, minkään muun maan pelaajat ei oo kovempia kun kukaan suomesta… Noh kai tää hyvältä tuntuu?

  2. Joo, voiko olla niin, että kukaan suomalainen vasen laitahyökkääjä ei ollut Lukas Chlebdaa parempi? Kaikki kunnia Lukakselle, mutta mielestäni tsemppi ei pitäisi olla määräävä kriteeri näissä valinnoissa?

  3. Koko karsinnat haisee vitsille.. Onhan se hienoa että nämä pienet maat pääsevät testaamaan tasoaan, mutta Suomesta olisi saatu B, ehkä jopa C-junnuista koottua porukka joka olisi voittanut lohkon.. Onko se sitten niin hienoa lajille tai vastustajalle?!

  4. Myös Puolan/Storvretan Mathias Mikulski on kaikilla mittareilla kovan luokan pelimies. Divarijengeillä tekisi tiukkaa pärjätä Venäjää tai Puolaa vastaan.

    Suomen maajoukkue voittaisi täydessä iskussaan suurimman osan Suomen liigajoukkueistakin tanssahtelemalla kaksinumeroiset luvut. Ei kansainvälisen salibandyn taso ole ollenkaan niin heikko, kuin tilastonikkarit kuvittelevat. Ihan aitoja urheilijoita ja huippupelaajia siellä on joka joukkueessa. Tämän voi mennä jokainen toteamaan Göteborgiin paikan päälle.

  5. Mahtuisikohan tämä Espanjan veskari Martinez johonkin suomalaiseen liigajoukkueeseen? Osaako joku pelejä mahdollisesti nähnyt arvioida? Olisi mielenkiintoinen hankinta ensi kaudeksi. Entä tämä allstarsin venäläinen pakki Poljakov?

  6. Katsokaas elokuussa miten kovia pelimiehiä Suomen korismaajoukkueessa lopulta onkaan kun USA tulee vastaan. Halutessaan jenkit laittaa yli 50p voiton, mutta tuskin kehtaavat nöyryyttää toista liikaa. Silti kaikki Suomessa odottavat vesi kielellä juuri tuota peliä, kun on ainutlaatuinen tilaisuus kohdata NBA-starat. Eikä kukaan Suomessa taida ajatella, että koripallo on naurettavaa, koska tuli rumasti tauluun Durantilta sun muilta.

    Sama salibandyssa, mutta toki salibandyn mittakaavassa. Nyt pienten maiden unelmavastustajat ovat Ruotsi ja Suomi, tähtipelaajina vaikkapa Nilsson ja Kukkola. Turpaan tulee ja huolella, mutta silti kokemus on positiivinen ja lisää innostusta lajiin.

  7. Koripallossa Suomi on mukana MM-kisoissa, jossa se pelaa USA:ta vastaan, joka ei kisoihin joutunut karsimaan. Jos/kun Suomi saa huolella pataan, jenkeissä pidetään tällaisten pienten maiden osallistumista naurettavana ja turhana (huippujen pelivire kärsii).
    Me puhuimme nyt Sählyn MM-KARSINNOISTA. Kesken kauden menee laji-ihmseltäkin into, kun aivan yhdentekeviä otteluita käydään pallottemassa jossain euroopassa.
    2. tai 3. maajoukkue voitaisiin niputtaa ja järjestää maaottelu tapahtumia (kuten esim.jääkiekon eht), joihin myös pieniä maita mukaan. Ennakkoon heikommat maat saavat hienoja kokemuksia, sekä meillä uudet maajoukkue pestiä hinoitsevat näyttöpaikkoja?!

  8. Matti: olen pelannut useampaa kansallista mestarijoukkuetta vastaan kesäturnauksissa, kovimpana näistä Latvian mestari. Tuosta on toki jonkun verran aikaa, mutta väittäisin että hyvä kolmosdivarijoukkue olisi tuon voittanut. Tietysti kesäturnauksissa joukkueet ovat monesti liikkeellä sellaisella rosterilla, että sitä ei voi verrata yksi yhteen esim. normaaliin kansalliseen sarjapeliin.

    Puola ja Venäjä ovat lähentyneet kansainvälisessä rankingissa kärkeä, mutta kyllä siellä vielä matkaa huipulle on. Monessa maassa pelaajat ovat urheilullisia kyllä, mutta en hirveästi kehuisi esim. Sveitsin NLB-joukkueiden osaamista pallon kanssa. Suomessa kakkosdivarijoukkueet jo vievät näitä.

    Siinä olen kanssasi samaa mieltä, että joka puolella alkaa huippuosaajia olla, mutta kärki on monessa maassa silti aika kapea. Tarkemmin asiaa tuntematta voinkin väittää että meidän liigatason pelaajia esim. Puolassa tuskin on montaa. Se on tietysti sitten eri asia, miten ”liigatason” pelaaja määritellään.