Tässä ovat kaikki MM-kisojen osallistujamaat

Joulukuun 5.-12. päivä Ruotsin Göteborgissa pelattavien salibandyn miesten MM-kisojen osallistujamaat selvisivät viikonloppuna pelatuissa MM-karsintaturnauksissa. MM-kisojen lohkoarvonta suoritetaan helmikuun lopulla Ruotsissa.

Suomen karsintalohkosta jatkoon eteni myös Venäjä. Toisesta Euroopan lohkosta jatkoon etenivät Sveitsin lisäksi Viro ja lohkokolmosten vertailussa Slovakia.

Kolmannesta Euroopan lohkosta MM-kisoissa pelaavat Tshekin lisäksi Tanska ja lohkokolmosten vertailussa Saksa. Neljännestä Euroopan lohkosta MM-kisoissa pelaavat Norja ja Latvia.

Loput osallistujamaat ovat Australia, Korea, Japani, Yhdysvallat ja Kanada. Korea osallistuu salibandyn MM-kisoihin ensimmäistä kertaa.

Lopputurnauksessa A- ja B-lohkoihin arvotaan molempiin kaksi maata maailmanrankingin sijoilta 1-4 sekä 5-8. Näiden lohkojen kaksi parasta jatkavat suoraan puolivälieriin. Lohkot arvotaan helmikuun lopulla Ruotsissa.

Salibandyn MM-kisojen osallistujamaat 5.-12.12.2014:

Ruotsi (isäntämaana suora paikka)
Suomi
Venäjä
Sveitsi
Viro
Slovakia
Tshekki
Tanska
Saksa
Norja
Latvia
Australia
Korea
Japani
Yhdysvallat
Kanada

3 comments

  1. Niin eihän tuollaista maata ole kun Korea. On Korean tasavalta sekä Korean demokraattinen tasavalta (eli Etelä- ja Pohjois-Korea siis). Pohjois-Korea tämä tuskin on (vai onko?) Vai ovatko Koreat lyöneet salibandyrintamalla kättä päälle ja lähteneet ”Edarilla” hakemaan menestystä ja kunniaa =)

  2. no okei… oletan, että kyseessä on Etelä-Korea. Mutta on mulla yks ihan oikeakin kyssä mihin olis kiva saada vastaus jos joku sattuu tietämään. Katsoin jotain kuvaa Amerikan karsinnoista, jossa olivat siis mukana ilmeisesti jenkit, kanukit ja Jamaika. Siinä kuvassa kattoon oli vedetty 4 lippua: USA, Kanada, Jamaika ja SUOMI(?!?). Why oh why? Ensiksi ajattelin, että oliko Jamaikan joukkue koottu jostain Suomessa asuvista jamaikalaisista (vrt. Somalian jääpallo joukkue Ruotsissa asuvista somaleista), mutta sitten kelasin, että oliko kyseessä vain ”järjestäjämaan” lippu. Ruotsissahan kisat siis ovat, mutta Ameeerikassa ne saattaapi ajatella, että Suomi ja Ruotsi: sama asia. Mutta jos joku siis tietää vastauksen niin mielenkiintoista olisi kuulla.