Miehet

Vuoden kovin pelaajasiirto – ruotsalaistähdestä maailman parhaiten palkattu salibandynpelaaja?

27.02.
2014
Kim Nilsson siirtyy Sveitsin liigaan. Kuva: Per Wiklund

Kim Nilsson (oik.) siirtyy Sveitsin liigaan. Kuva: Per Wiklund

Tukholmalaista AIK:ta koko aikuisuransa edustanut 26-vuotias ruotsalaistähti Kim Nilsson siirtyy ensi kaudeksi Sveitsin liigan Grasshoppersin riveihin. Sopimus on kaksivuotinen.

Erikoiseksi siirron tekee se, että Nilssonin viiden vuoden AIK-sopimuksesta on jäljellä vielä kolme vuotta. Sopimuksessa on kuitenkin pykälä, jonka mukaan Nilssonilla on mahdollisuus siirtyä ulkomaille kesken sopimuskauden. Näin ollen Nilsson palaa AIK:hon vielä ainakin yhdeksi kaudeksi kahden vuoden kuluttua. Huhutaan, että Nilsson aikoo tehdä tämän jälkeen loppu-uran kattavan sopimuksen AIK:n kanssa.

Huippukautta pelaava Nilsson valittiin maailman kolmanneksi parhaaksi salibandyn pelaajaksi vuonna 2013. Nilsson on tehnyt tällä kaudella 24 ottelussa tehopisteet 36+24 ja jakaa Ruotsin Superliigan pistepörssin kärkisijan Pixbon Patrik Malmströmin kanssa. Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt AIK majailee sarjan kolmantena ja sillä on edelleen mahdollisuus runkosarjan voittoon.

Sopimuksen arvoa ei kerrota, mutta Nilsson itse myöntää, että se on parempi kuin Niklas Jihden 10 vuotta sitten tekemä sopimus samaisen seuran kanssa. Jihden palkkion tiedetään olleen noin puoli miljoonaa kruunua kausi, mikä tarkoittaa noin 55 000–60 000 euroa kausi. Nilsson saattaa hyvinkin olla ensi kaudella maailman parhaiten palkattu salibandyn pelaaja.

Ruotsin maajoukkueen päävalmentaja Jan-Erik Vaara ehti jo kommentoida siirtoa. Vaara piti siirtoa huonona Nilssonin maajoukkueuraa ajatellen.

Lähde: Innebandymagazinet

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen