Erä ja SPV tasoittivat puolivälieräsarjat – katso kaikki sunnuntain tulokset

Lennokkaasti tässä esiintyvän Ilkka Mäkipään Classic on voiton päässä välieristä. Kuva: Joni Winsten

Lennokkaasti tässä esiintyvän Ilkka Mäkipään (kesk.) Classic on voiton päässä välieristä. Kuva: Joni Winsten
Lennokkaasti tässä esiintyvän Ilkka Mäkipään (kesk.) Classic on voiton päässä välieristä. Kuva: Joni Winsten

Pääsarjojen pudotuspelisarjat sekä liigakarsinnat jatkuivat sunnuntaina täydellä höyryllä. Erä ja SPV onnistuivat tasoittamaan omat sarjansa miesten Salibandyliigan puolella.

Runkosarjavoittaja Classic otti toisen voittonsa Indiansista miesten Salibandyliigan puolivälierissä, kun se haki Otahallista voiton lukemin 5-12. Classicin Sami Johansson löi tauluun pudotuspelien yhden ottelun uuden maaliennätyksen.

Tasaisen avauserän jälkeen Classic karkasi toisessa neljän maalin johtoon, ja kolmannessa erässä se meni menojaan voittaen lopulta 5-12. Runkosarjassa 35 kertaa osunut Johansson pussitti pallon kuusi kertaa Indiansin verkkoon, ja se on Salibandyliigan uusi ennätys yhdessä ottelussa. Maaleista kaksi syntyi tyhjään maaliin.

SSV haki Lappeenrannasta voiton 3-5, ja se johtaa sarjaa NST:tä vastaan nyt 0-2. Espoossa ja Helsingissä sarjat tasoittuivat, kun SPV oli Oilersia etevämpi 2-8, ja Erä puolestaan jyräsi neljän maalin Mikko Pasasen johdolla voittoon 9-5.

Naisten puolivälierissä Erä III piinasi SB-Prota kaksi erää johtaen 3-2, mutta runkosarjan voittanut vierasjoukkue tuli väkisin voittoon päätöserässä 3-4. SB-Pro on voiton päässä välieristä.

Lappeenrannassa NST tasasi voitot Happeeta vastaan lukemin 4-3. Marianne Hannonen vastasi jokaisesta NST:n maalista. OLS ja Classic olivat tylyjä vieraita, ja Koovee sekä PSS nöyrtyivät kotikaukaloissaan selvästi. Välieräpaikat ovat katkolla oululaisille ja tamperelaisille seuraavassa ottelussa.

Tulokset päivittyvät päivän mittaan, ja Pääkallo.fi kertoo otteluista lisää illan aikana.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
Indians-Classic 5-12 (voitot 0-2)
Erä-Happee 9-5 (voitot 1-1)
Oilers-SPV 2-8 (voitot 1-1)
NST-SSV 3-5 (voitot 0-2)

Naisten Salibandyliigan puolivälierät:
Erä III-SB-Pro 3-4 (voitot 0-2)
NST-Happee 4-3 (voitot 1-1)
Koovee-OLS 1-6 (voitot 0-2)
PSS-Classic 1-9 (voitot 0-2)

Miesten Salibandyliigan karsinnat:
OLS-SB Welhot 8-2 (voitot 1-1)
SB Vaasa-Nokian KrP 4-5 (voitot 0-2)

Naisten Salibandyliigan karsinnat:
Steelers-TPS 0-6 (voitot 0-2)
M-Team-O2-Jyväskylä 4-6 (voitot 0-2)

40 comments

  1. Espoossa tänään kaksi täysin erilaista ottelua:

    Indians – Classic
    Kyllähän Indians hienosti pelasi, mutta ei riittänyt leseet puurossa tänään pidemmälle. Peli-ilme säilyi kuitenkin ihan pelillisenä ja vauhdikkaana, mutta kyllähän tuo Classicin kokemus ja tekeminen olivat tänään muutaman mokkasiinin verran Indiansia vauhdikkaampia. Hiukan happamasti voisi sanoa, että on se Kotilainen kyllä jäätävä pelimies, yhtään Johanssonia tai muita väheksymättä. Inkkareille terveisiä, että Otahalli on todella syvältä. Kuka hitto istuu puisilla penkeillä järjettömän kokoisessa hallissa? Parkkipaikkoja yhtä vähän kuin Pasilassa.

    Oilers – SPV
    Sitten hallin vaihto. Pitää oppia uudelleen kävelemään kun on pakarat puuduksissa. Oilers tarjoaa 5 EUR alennuksen Inkkari-lipuista. Heimo burger vaihtuu kylmään hodariin. Hyi saatana. Ehkä peli on parempaa. Tunnelma on hyvä. Ei ollut oikein Ikosen päivä. Tapiolan urheiluhallissa on sentään tunnelmaa… ja pelissä myös tunnelmaa. Peli oli pullistelua ja Oilersilla kesti poikkereista laittaa pallo kohti maalia. Varsinin iso-Tapsa viritti laukaustaan aina niin monta sekuntia, että eteen olisi ehtinut rakentaa tiiliseinän… Tuukka-show oli tänään tehokas ja vekkuli pääsi hyvin Oilersin ihon alle. Peli oli 2-8 ja kellossa 14 sekuntia jäljellä, niin joku etelään muuttanut koti-pohjaalainen uskalsi huutaa, että ”Tervetuloa Seinäjoelle!” (hivenen arkaillen ja äkkiä takin sisään hautautuen).

    Paskat 🙁 Huonot pelit olisin vielä kestänyt mutta nämä eväät! Ei jeesus… Heimoburger on 7 EUR ja on pienempi kuin keskiverto valmentajan palkka ja Oilersin mikrohodarissa kylmä makkara! Tämäkö on salibandyn taso Espoossa!

    PROVOSOITUKAA!

  2. Espoostasille :
    No saitko istua Tapiolassa pehmustetulla omalla kuppi istuimella vai mitä itket ?
    s

    Sulla ei sitten ollut hyvä päivä kun jaksat itkeä joka asiasta.
    Ei ollut yksityistä parkkipaikkaa hallin edessä, burgerit pieniä ja hodareita kylmiä, herää nyt oikeasti , jos toi sun elämäsi on noin vaikeaa , älä ihmeessä tuu kattoon säntää, mee kattoon vaikka naisten koripalloa.

  3. Mosse, miksi menit tuohon provoon? Miksi? Onhan tuossa Espoolaisen provossa totuuden siemen. Pelkästään hyvä peli ei vaan riitä, vaan puitteet ja tarjoilut pitää olla kohdallaan. Vähän fyrkkaa mukaan, auto nätisti parkkiin, erätauolla pikkusuolaista ja hyvä jännittävä peli. Moikataan kavereita sinapit rinnuksilla. Silloin tullaan uudestaan.

  4. M.Markkola oli kyllä todella huono tänään. En tosin lähde lynkkaamaan kaveria yhden pelin perusteella, mutta ainakaan tänään ei kulkenut…

  5. Erä vielä jyrää Happeen, meni hirviporukalla hermo ja maajoukkueveska suli paineessa totaalisesti !

  6. Kyllä Happeen olisi pitänyt saada punainen siitä eräläisen ”tyrmäyksestä”. No ainahan liiga voi sanktioida videon perusteella.

    Koripallossa moisesta laitetaan ulos seurasta. Siinä lajissa onkin munaa.

  7. Esportin matsi ja tupa täynnä. Hieno tunnelma ja sähköistä peliä. Ei kotijengi saanut kuitenkaan otetta oikein lainkaan. Näytti samalta kuin Seinäjoella SPVn kaksi viimeistä erää. Espoossa tänään Kiviranta-Show sai kyllä kotijoukkueen näkemään punaista. Kammottava vastustaja niin monella tasolla. Toisaalta kovin helposti menivät Lindforssit ja Raikamo ym. mukaan kun alkoi kasetti hajota. Hyvä ottelusarja ja katsomosta käsin viihdyttävää peliä. Tänään kuitenkin Esportilta puuttui pelihuumori, toisin kuin SPVltä. ..mm. Kohosen paita päällään pelannut Ahola oli valinnut sukkamuodin pelinumeroon sopivaksi.

  8. Erän sivuilla hyvä video joka kertoo kaiken tarpeellisen pelin lopun tyrmäystilanteesta. Selkeästi kyynerpäällä päähän vahingoittamistarkoituksessa. Toivottavasti kurinpito on hereillä ja kyseinen kaveri ei enää tänä keväänä pelaa.

  9. Provo. Happeen pelaaja yrittää ottaa palloa pois, erän pelaaja juoksee täysiä pääalhaalla suoraan happeen pelaajan olkapäähän. Ainoa rike jonka happeen pelaaja tekee, on että liikkuu hyökkääjän linjalle ei liiku edes kovalla vauhdilla. Jäähy oli oikein, muu spekulointi provoilua. Tuomio meni ihan oikein

  10. Erän pelaajan maila iski Mannista erittäin vaarallisen näköisesti lähelle silmää ilman että edes jäähyä tuli. Jälkitilanteesta Erälle maali. Nähdäkseni kukaan ei edes nostanut Lehtisen mailaa tilanteessa. Se on jopa lätkässä penalti. Jokainen vastaa nimittäin mailastaan, joten selvä rike jäi viheltämättä. Mitäs jos silmä olisi mennyt, olisiko silloin katseltu videoita?

  11. Yrittää ottaa palloa pois? Silloin pitäisi varmaan katsoa palloon ja yrittää ottaa se? Nyt katse on Erän pelaajassa ja pallo menee menojaan jo kauan ennen kontaktia.

  12. Jiin kanssa samaa mieltä. Kontakti ei ole hirveän kova. Ei kuitenkaan edes yritä pelata palloa, vaan hakee taklauksen pallottomaan pelaajaan, jolloin on pelikiellon arvoinen. Olisi riittänyt, että seisoo vastustajan juoksulinjalla, jolloin olisi ollut suuri riski jäähylle, mutta olisi estänyt vastustajan pääsyn palloon. Nyt on tarkoituksella juoksulinjalla ja hakee taklauksen vastustajaan, joka ei ole varautunut siihen(eikä pidäkkään olla). Kyynärpää ei ole korkealla, vaan nousee kontaktin jälkeen. Jos se olisi ollut korkealla, niin 10 ottelua vähintään. Nyt sopiva olisi seuraavan pelin huili, joka varmasti tuntuisi nahoissa.

  13. Totaalisen törkeä temppu kouvoselta.Selkeesti ottaa sivuaskeleen juoksulinjalle ja nousee vielä irti maasta taklausessa ja suoraan päähän joka retkahtaa pahan näköisesti taakse. Toivottavasti napsuu pelikieltoa, muutenkin happeen jätkistä suurin osa rottia koko ajan tilanteissa annetaan puujalkaa polvella ja selästä vauhtia kaverille laidan lähellä. Ja Pylsy ihan oma lukunsa jätkä filmaa enemmän ku suurin osa hollywoodin tähdistä.

  14. Aika vahvat hirvilasit saa olla päässä, jos ei tosta videolta näe miten happeen pelaaja oikein hakemalla hakee kontaktin kyynerpäällä päähän. Kyynärpää nousee selvästi juuri sillä hetkellä kun nopeampi eräläinen olisi päässyt ohi ja karkuun. Kaukana ei ole ettei vielä säestä osumaa pienellä hypyllä, mutta varpaat taitavat juuri ja juuri pysyä matossa.

  15. Mistä löytyy tuomarit jotka uskaltavat puuttua tuohon jatkuvaan jälkipeliin, ja pistää luun kurkkuun noille mussuttajille vihellyksen jälkeen. Katsojan kannalta huvittavaa seurata kun aina samojen heppujen leuat käy tuomarin edessä.

  16. Selkeä tapaus tämä Happeen pelaajan taklaus, yuotubessa hyvä video misää useasta kuvakulmasta kuvattuna. Tahallinen vahingoittamis tarkoitus kyseessä. 10 ottelua pelikieltoa on vähimmäsimäärä mitä tuosta pitää saada…….

  17. Pointti on jos taklauksen uhri olisi Kiviranta niin uhria syytettäisiin filmistä. Nyt ei kukaan syytä

  18. Vähän kahvilla olivat tuomarit välillä ja tuosta töötistä parin pelin huili olisi sopiva.

    Mutta pelin puheenaihe on ehdottomasti toisen erän 14 minuuttinen, jonka Erä vei 6-0. Kosonen avitti hörppimällä, mutta kyllä Happeen peli sekosi täysin. En oikein ymmärrä Happeen rynnimistä, koska he kuitenkin pystyvät hallitsemaan palloa ja tekemään pitkiä hyökkäyksiä.

  19. Kyllä tosta töötistä pitäisi tulla vähintään sama rangaistus kuin Kivirannan tööttäämisestä. Tämä oli jopa rumempi taklaus ja vielä selkeämpi vahingoittamisyritys. Farssi jos alle 6 peliä.

  20. Videon katottua voin sanoa mielipiteeni taklauksesta. Lisäsanktiot peliin. Taisi käydä säkä, jos ei pahemmin käynyt. Tosin Hirvethän eivät yleensä ole syyllisiä mihinkään, omasta mielestään. Aikamoinen pelle on taklaaja. Tuossa kun ei ole mitään kovaa pelaamisen merkkiä. Kuka tahansa saa naapurin nurin moisessa hetkessä. Savolainen saisi tuosta 5 peliä ja ansaitusti. Jyskälän mies luultavasti yhden pelin, jos sitäkään.

  21. Aina kun pientä tööttiä tulee niin pörinä on kuin kärpäsparvi göntsän ympärillä.Oli rike, tuli jäähy, ja vielä iso. Siis kun normaalia kovemmin on rangaistu, niin eiköhän tuo pleijareissa siihen jää. Tuskin Bergman et co niin mamselia on, että perään huutelee. Varsinkin kun kaverille ei ilmeisesti sen kummempaa käynyt. I.Heikkinen olisi ansainnut saman jäähyn törkeästä tempustaan JKL:ssä, mutta kakkosella pääsi.

  22. Veikkaisin että teosta yksi peli ja seurauksesta nolla, toisin kuin Savon ja Kivirannan tapauksessa ..

  23. ”Iskanius otti syötön vastaan keskialueella katse poispäin Kouvosesta, joka ryntäsi kovalla vauhdilla päin hyökkääjää. Happee-puolustaja tehosti osumaansa vielä pumppaamalla kehoaan ylöspäin osumahetkellä. Hidastuskuvan perusteella Kouvosen olkapää osui Iskaniusta pään seudulle” Yle.fi

    Oliko sittenkään ihan pieni töötti, joten ei ole ihme, että hiukan tulee pörinää.

  24. Meikä näki vain ton rikkeen, en osaa ottaa muihin kantaa. Jäi epäselväksi mikä jäähy tosta tuli? Typerä temppu joka tapauksessa. Toivottavasti liiga löytää joskus linjansa näihin. Ja refereet.

  25. Pelikieltoa pitää tulla, että nää saadaan pois! Taklaaminenhan on kiellettyä, kovaa saa ja pitääkin ottaa, mutta ei näitä. Kaikkien pitäis ottaa oman jengin lasit pois päästä, koska kaikkien pelaajien etu jos nämä kitketään pois…

  26. Playoff töötti parhaimmillaan. Tunnetta peliin. Keväällä otetaan Tuutsista mittaa.

  27. Toi on aivan tahallinen vahingoittamis yritys. Ei missää nimessä kuulu lajiin. Toivottavasti tulee iso sanktio liitolta.

  28. Heh heh, eikös se tullut aivotärähdys töötin vastaanottajalle. Mun mielestä se on vähän enemmän kuin ”sen kummempaa”. Näitä on lätkän puolella nähty ihan tarpeeksi. Kaveri ei ehdi yhtään ottaan taklausta vastaan. Seurauksena aivotärähdys ja pahimmassa tapauksessa kuukausien taistelun jälkeen ura ohi.

    Säbässä ei ole edes kypärää suojana, joten kyllä noi vaan on otettava pois. Ihmisen pää ei montaa pimeenä tullutta iskua pysty vastaan ottaan. Savon pommi sillon aikasemmin kaudella ja nyt tämä on ihan riittämiin. Savo sai silkkihansikkain sanktion, joten tässäkin pitää antaa linjan mukaan samanlainen vaikka oikea sanktio olis oltava monin kerroin kovempi.

    Itse en ainakaan halua, että esim oma poikani vammautuu tms salibandykentällä, kun joku urpo luulee olevansa kaupungin kovin tappokone ja kova jätkä kun ajaa toisen kylmäksi joka ei sitä odota. Rehti mies miestä vastaan kontakti on ok. Tämmöset on raukkamaisia temppuja.

  29. Tässä mennään aina samalla kuviolla: alkaa ajojahti, jossa kaverista tehdään aggressiivinen reikäpää, joka haluaa ja etsii tarkoituksellisesti mahdollisuutta vanhingoittaa vastustajaa. Lynkkausmentaliteettia. Tunnetteko kovimmat tuomitsijat hänet? Todennäköisesti ette. Tiedän, että ei ole lainkaan sellainen aggressiivinen luupää, pakiksi istuu harvoin edes boxissa. Suurin osa teistä ei liene koskaan pelannut mitään, niin että tietäisitte kuinka kentällä voi vauhdissa sattua ja tapahtua. Vahingossakin. Video ei aina kerro koko totuutta tilanteesta ja sen tahallisuudesta. Kädet nousee, keho reagoi törmäykseen, mutta se voi olla refleksinomaista. En ole nähnyt otsikointia aivotärähdyksestä, ikävää jos näin kävi. Ja kaipa silloin on jälkisanktio paikallaan, ihan linjan vuoksi. Mutta pitää rangaistullakin olla oikeusturva eli ei tällainen yksi episodi oikeuta leimaamaan ja nimittelemään tappokoneeksi.

  30. Ei ole tarkoitus leimata ketään tappokoneiksi. Itsekin sen verran eri sarjoissa luutineena tiedän, että joskus kylän mukavimmaltakin jätkältä saattaa pinna palaa ja tulee tehtyä tyhmyyksiä. Niistä pitää vaan silti rangaista. Ja kukaan videon katsellut ei voi vakavalla naamalla väittää ettei kyynärpää nouse tahalleen ja osu päähän. Ihan sama yrittikö päähän vai ei. Nosti kyynerpäätä estämistarkoituksessa ja päähän kopsahti. Vähintään sama penaltti kuin herra Savolaiselle.

    Vai oikein playoff-töötti parhaimmillaan? Olisi varmaan ollut vielä parempi jos olisi pää haljennut? Nyt valoja päälle siellä.

  31. Niin no

    Happeen pelaajan käsi kontaktihetkellä irti mailasta ja kyynärpää oman olkapään korkeudella. Tämän lisäksi kyynärvarsi edellä tilanteeseen niin että se on varmasti ensimmäinen mikä osuu ja kontaktin yhteydessä ponnistus ylöspäin. Kasvojen suunta suoraan Erän pelaajaa kohti, eikä esimerkiksi palloon.

    Pallo on ohi tilanteesta ja oman arvioni mukaan puolustaja olisi siihen ensimmäisenä ehtinyt, sillä hänellä oli mahdollisuus nähdä se koko ajan. Erän pelaajalta pallo (oma tulkintani kehonkielestä ) oli tilanteessa hukassa pallon tullessa selän puolelta ja mennessä ohitse.

    Imo loppukausi pelikieltoa jotta näistä päästään eroon. Tuosta ei voi noilla lähtökohdilla seurata mitään hyvää.

  32. 12 vuotta kiekkoa ja 10 vuotta säbää on itsellä vyöllä, joten jotain tietoa on siitä miten ja millaisia kontakteja kentällä sattuu. Tuo ei ollut vahinko eikä voi pistää vauhdin piikkiin, jos oikein odottaa, että kaveri on kohdalla ja sen jälkeen lyö kroppaa väliin. Ei varmasti tarkoituksella yrittänyt osua päähän eikä vahingoittaa, mutta tarpeettoman kovan kontaktin haki vastustajaan joka ei sitä millään tavalla odottanut.

    Ylen uutisessa muistaakseni luki tuosta aivotärähdyksestä.

    http://yle.fi/urheilu/torkea_taklaus_kuohutti_salibandyn_pudotuspeleissa__katso_video/7128155