Classicin maalivahti on puhuva kone – ”Oonhan mä kuitenkin jopa maailman paras”

Pekka Niemisellä tarttuu koppi, mutta kielenkannat eivät ole turhan tiukalla. Arkistokuva: Topi Naskali

Pekka Nieminen
Pekka Niemisellä tarttuu koppi, mutta kielenkannat eivät ole turhan tiukalla. Arkistokuva: Topi Naskali

Salibandyliigassa loppuotteluun edenneen Tampereen Classicin yksi avainhahmoista löytyy maalin suulta. Maalivahti Pekka Nieminen on yhtä kova torjumaan palloja kuin heittämään huultakin.

– Outo tunne päästä finaaliin, kun en oo ennen sellaisissa peleissä ollut, Nieminen naureskeli ja viittasi siihen, että hänen paras saavutuksensa Suomessa on SM-pronssi.

Neljättä välierää Nieminen kuvaili hirveäksi. Hänen mukaansa kenttäpelaajat tekivät pahoja virheitä, mutta onneksi oli itse mies paikallaan.

– Maalivahdin lisäksi ottelussa oli hyvää joukkueen taistelutahto. Kolmannessa erässä oman pään pelaaminen oli helvetin hyvää.

Nieminen on supliikki kaveri. Kysyttäessä, mitä mies huutelee edessä oleville kenttäpelaajille, hän vastaa totuttuun tapaansa nauraen sekä naurattaen.

– Ei mulla mitään tiettyä huutoa ole. Jos tulee jotain paniikkipurkuja, niin ne tulee lytättyä. Ei näissä peleissä voi jännittää niin paljon. Toisinaan tulee myös annettua kehuja, jos esimerkiksi noilla nuoremmilla pelaajilla on hyvännäköisiä äitejä, Nieminen vitsaili vahvalla tampereen murteella.

Viime Espoon kohtaamisessa ottelu eteni voittolaukauskilpailuun asti, jonka Oilers silloin voitti. Niemisen oma peli kuitenkin päättyi jo jatkoajan jälkeen, sillä rankkareissa Classic-maalia vartioi Lassi Toriseva. Myös tähän löytyi Niemisen kypärän sisältä varsin sarkastinen vastaus.

– Mä oon aina ihmetelly, miks Toriseva torjuu rankkareita. Oonhan mä kuitenkin ehkä jopa maailman paras molari, et jännää miks muhun ei luoteta.

Espoota Nieminen kehui unelmapaikaksi pelata. Niemisen mukaan Oilers-pakasta löytyy yksi pelaaja ylitse muiden, joka on maalivahdin mukaan vaikea torjuttava.

– Pate(Patrick) Wardin vedot on sellaisia lussuja, että niitä on tosi vaikee torjua. Toisaalta täällä on niin hienoa pelata, että tulee vaan nautittua, eikä mietittyä kenen laukaukset on vaarallisimpia.

34-vuotiaan veräjänvartijan mukaan Finaaleissa vastaan tuleva Jyväskylän Happee on Classicille unelmavastus. Tamperelaisilla on aina ollut Jyväskylän poikia vastaan hienoja pelejä. Finaaleita hän odottaakin innolla, mutta yksi asia mietityttää silti Classic-molaria.

– Viimeiset 12 vuotta mulle on tarjottu kahvit Jyväskylässä ennen peliä. Vähän pelottaa, et jatkuuko sama putki.

Teksti: Janne Erola, Espoo

10 comments

  1. Siellä Nieminen piirtää semmoiset merkit kentän pintaan, että taitaa jäädä Järviöltä toteuttamatta. Ei taida Rantala ainakaan maalivahdeista mitään ymmärtää, kun Nupin tasoisen veskarin heivaa. Jos mestaruus tulee, niin saa Rantala ottaa hatun päästään ja pahoitella Niemiseltä miten on poikaa kohdellut. Finaalipaikan hoitaminenkin jo toisaalta riittää.

  2. Ei kai Rantala Nupia heivaa? Eiköhän se itse lopeta. Kyllähän jokainen liigaseura Nupin ottaisi. Ehdottomasti Suomen Top 5 vahti.

  3. Nupin puolesta kyllä toivoisi, että Classic voittaisi. Pitkän linjan huippuveskari ja sympaattisen oloinen kaveri, vaikka nyt urheilullisuudella ei ookkaan aina loistanu 😉

  4. Eiköhän tuo mene höntsäilemään Pro-Starsiin? V-M Koivusen kaveriksi heittämään sanan säilää:D

  5. Osku, rauha ny! 😀 Tiedän ainaki yhen liigajoukkueen kuka ei Niemistä ottais. Seki on Tampereelta.

  6. C pelaa perjantaina ensimmäisen todellisen pudotuspelin tänä keväänä. Kävelemällä finaaliin. Happeen kanssa tulee ensimmäisen kerran todellinen testi. Nupin on oltavakin maailman paras, vähempi ei nyt riitä.

    Happeen lähtö on helpompi. Ne joutui pelaamaan tosipelejä jo edelliskierroksella.