Erä siirsi sarjan ratkaisua huiman nousun päätteeksi – katso perjantain salibandytulokset

Tuomas Iiskola siirsi jatkoaikamaalillaan Happee-Erä -puolivälieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun. Kuva: Jari Turunen.

Erä siirsi puolivälieräsarjansa ratkaisua viidenteen otteluun. Kuva: Jari Turunen.

Miesten Salibandyliigassa nähtiin perjantai-iltana todellisia trillereitä, kun puolivälierät jatkuivat. Tapanilan Erä nousi kotiottelussaan Happeeta vastaan jatkoaikavoittoon, ja näin ollen sarjan ratkaisu siirtyy ratkaisevaan, viidenteen otteluun. Happee johti ottelua peräti kahdesti kahden maalin erolla. Erän sankari oli tasoitus- ja voittomaalin iskenyt Tuomas Iiskola.

Espoossa pelatussa toisessa puolivälierässä kotijoukkue Indians laittoi Tampereen Classicin todella tiukille. Classic johti kolmannessa erässä ottelua parhaimmillaan jo 2–6, mutta kotijoukkue ei osoittanut lannistumisen merkkejä. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain 14 sekuntia, kun Indians-kapteeni Valtteri Kainulainen tasoitti ottelun 6–6:een. Nousu ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti, sillä Classicin Mikko Leikkanen laukoi joukkueensa välieriin kellon näyttäessä aikaa 67.32.

Myös naisten liigakarsinnoissa riittää vielä paljon jännitettävää. Perjantaina pelatussa ottelussa helsinkiläinen M-Team kukisti O2-Jyväskylän peräti lukemin 9–1, joten taistelu liigapaikasta ratkeaa sarjan viidennessä kohtaamisessa.

Pääkallo.fi kertoo lisää otteluista illan aikana.

Miesten Salibandyliiga:
Indians–Classic 6–7 ja. (Classic välieriin voitoin 3–1)
Erä–Happee 5–4 ja. (sarja 2–2)

Naisten Salibandyliigan karsinnat:
M-Team–O2-Jyväskylä 9–1 (sarja 2–2)

28 comments

1. Onpa Classic ainakin saanut asennekasvatusta.
    Nimet paidan selässä ei merkkaa mitään, jos ei työnteko maita, ja johtoasemassa aletaan aina ylimielisiksi.

2. Kyllä näiden puolivälierien perusteella mestari on SSV, joka ei ole notkahdellut. Oilers selkeästi pahin vastus. Kunhan eivät joutuisi vastakkain ennen finaaleja.

3. Nyt olis taas riman noston paikka p….le! Tieto oli täällä et vaikeeta tulee inkkareita vastaan. Näitten kärki porukoitten kanssa ei ole ollut hätää koko kaudella.
    Ens perjantaina mennään ja toivottavasti lerssi vastaan, ne pelaa eikä ihmettele.

4. SSV ja Oilers olisi aika paha pari välieriin, siinä voisi SSV joutua pronssi peliin, jos Oilers saisi hyvän vireen päälle. Toivotaan, että Happee ja Classic voittaa nyt vikat pleijarit, että SSV saisi Happeen vastaan.

5. Kyl mun käsittääkseni ku voitat puolivälierä sarjan ni pelit ei siihen lopu. Muotoillaan et classic hoisin ensimmäisen osuutensa jo. Ja happeel puolivälierä sarja jatkuu viel

6. Hiljaista on Pääkallossa liiga-kommentointi, kun erään Tuurilla pelaavan joukkueen jaripekat eivät enää, jostain (sattuneesta) syystä, – ole kommentoimassa kautta…

7. Indians on kyllä ylivoimaisesti huonoin jengi mitä olen pitkään aikaan nähnyt. Onneksi lähtivät lomille…

8. Petteri Bergman on saanut jenginsä loistavaan kuosiin, osaa selvästi nostaa nuoremmat pelaajat nopeasti liigan huipulle. Erällä hyvä mahdollisuus voitaa sunnuntaina, paineet on Happeella. Välieräparit olisivat Classic-Erä ja SSV-Oilers.
    Sopisi hyvin espoolaisille, saadaan todellinen revanssi viime keväältä. Erä vastaavasti voisi jatkaa jopa finaaliin Petterin osaamisella. Finaalissa siis klassikko Oilers-Erä. Jos näin ei käy nyt niin ensi vuonna se onkin jo todennäköistä.

9. Kunhan ensin selviäisi Erästä ja pääsisi pelaamaan SSV:tä vastaan. Happeen eilinen esitys oli ponneton ja hengetön.. Jos Happeen peli ei tuosta parane, niin salibandypelaajan pitkä kesäloma kutsuu sunnuntain jälkeen.

Nyt on kaikki ainekset koossa, että näemme Pääkaupunkiseudun joukkueiden välisen finaalin.

10. Poika matkaa tänä keväänä Suomen Ateenaan! Seppo”Suvi rannan Sulttaani” Pulkkinen on tehnyt hyvää ja määrä tietoista työtä. Usean kauen Jyväskylässä. Ja ne pensselit on jotakin uber hienoa:D

11. Erän on ollut kaksi edellistä peliä aivan omaan luokkaansa pallollisessa pelissä verrattuna Happeeseen. Loistava maalivahtipeli on ainoa syy miksi Happeelle ei ole vielä rantapalloja heitelty. Torjunnat kahdesta edellisestä pelistä puhuvat omaa kieltään: Happee 63, Erä 31.

12. Eilisen pelin taso ei ollut mitenkään häikäisevä. Ensimmäinen erä oli läpsyttelyä ja pari seuraavaa sählyä, jossa Erä onnistui paremmin maalinteossa. Kummallakaan joukkueella ei olisi eilisen esityksen perusteella saumoja SSV:n tai Oilersin kaatoon. Jos Erä menee tästä parista jatkoon, niin saavat Classicista helpoimman mahdollisen vastuksen. Runkosarjassa Erä vei molemmat Classic-ottelut.

Kaikkia neljää puolivälieräottelusarjoja katsomossa nähneenä rankkaisin puolivälieräjoukkueet seuraavaan järjestykseen: 1) Oilers, 2) SSV, 3) SPV, 4) Classic, 5) Erä, 6) Happee, 7) Indians, 8) NST

13. Eiköhän classic tiedä jo miten se mökki (pitäs lailla kieltää)
    pistetään p..KAS. Toivottavasti tulee Oilers vastaan, ne PELAA!

14. Juu,hei kertokaa te kaikki tietävät..Miksi lehdistötilaisuuksissa joka kerta häviäjä sekä voittajajoukkueen niin pelaajat kuin valmentajat,ovat kuin paskaa syöneet,ei hymyä,iloa,ja sitä että kevät on nautinnon aikaa!!!On tää kummaa kansaa….

15. et ole tainnut nähdä erän pelejä näissä pleijareissa. Esim. eilen oli happee se kykkivä osapuoli. Toki eräkin laittaa mökin pystyyn jos tarve sitä vaatii, mutta useasti karvataan päätylaidasta asti tai mennään miesvartiointia. Happee keskittyy lähinnä vastahyökkäyksiin. Pitkät hyökkäykset aivan onnettomia.

16. ganki27:lle: Kaikki ovat niin keskittyneitä! Lataus ei täysin purkaudu pelien tai sarjojenkaan välillä, vaan vasta jonkin aikaa kauden päättymisestä.