Forstenin upea ura pakettiin – ”Olen ylpeä tästä joukkueesta”

Harri Forstenin ura loppui tänään pronssimitaliin. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Harri Forsten, SSV
Harri Forstenin ura loppui tänään pronssimitaliin. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Miesten Salibandyliigan sunnuntainen pronssiottelu jäi upean uran tehneen Harri Forstenin viimeiseksi. Kakkosketjun keskellä pelannut kaksinkertainen maailmanmestari laukoi SSV:n mitalijuhliin päätyneessä kamppailussa joukkuensa voittomaaliksi jääneen osuman.

Viisi kertaa Suomen mestaruuden voittaneen Forstenin päällimmäiset mietteet kaudesta ajoittuivat luonnollisesti sesongin päättäneeseen pronssiotteluun.

– Tämän päivän voitto on päällimmäinen ajatus. Huomattiin, että oltiin nälkäisiä voittamaan, Forsten sanaili tuoreeltaan pelin jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Forsten summasi Pasilassa sunnuntaina pelatun pronssiottelun melko lyhyesti ja painotti joukkueensa voitontahtoa.

– Haluuttiin päättää kausi voittoon. Olen ylpeä tästä joukkueesta. Saatiin rentous ja ilo eilisen välierätappion jälkeen.

Lauantaisen semifinaalin jälkeen SSV:n pelaajisto sai Forstenin sanojen mukaan pettymyksen nopeasti pois mielestä.

– Kokosimme itsemme pronssiotteluun. Pelien nopea aikataulu auttoi, eikä välierätappiota tarvinnut murehtia sen suuremmin. Pronssiottelu on hyvä juttu, Forsten kertoi mitali kaulassa.

Kuluva kausi jäi siis helsinkiläisjoukkueen avainpelaajan viimeiseksi.

– Tämä oli viimeinen kausi. Päätös on vaikea, mutta ainut oikea ratkaisu, tuore SM-pronssimitalisti Forsten päätti.

Teksti: Miska Miettinen, Helsinki

17 comments

  1. Aivan mahtava pelaaja! Ehtii aina ja kaikkialle ja pelaa niin ovelaa ja järkevää peliä, että en tiedä toista. Muistan kun Forsten tuli Lehtosen tilalle ykköskenttään, niin epäilin, että mitenköhän toimii ja pystyykö täyttämään Lehtosen suuret saappaat.

    Päinvastoin kävi, ylitti Lehtosen kyvyt aivan kirkkaasti ja ykköskenttä pääsi vasta kunnolla lentoon Forstenin myötä.

    Eikä maajoukkuekkaan toki ole jäänyt paitsi miehen uskomattomasta taidosta. Muistan miten Forstenin kenttä vei ruotsalaisia kahville mm-kisoissa oikein kunnolla.

    Ei voi kun ihailla, kuinka komea ura jätkällä on ollut, ja kuinka hieno esimerkki on omalla pelaamisellaan ollut junnuille.

    ISO KIITOS!

  2. Respektit Forstenille. Taitava herrasmiespelaaja, joka keskittyi pelaamiseen, eikä itkemiseen.

  3. Pelaaja, jota on aina osannut arvostaa vastustajankin leiristä. Upea pelaaja jentällä ja huipputyyppi kaukalon ulkopuolellakin. Tappio tai voitto, niin #7 hoitanut velvoitteet upeasti. Muistuupa eräs SSV:n katkera tappio. Forsten tuli kapteenina takuulla sylettäneestä lehdistötilaisuudesta, vastustajan peliasuun sonnustautunut pikkujunnu käytävässä vastaan kysymään nimmaria, Ja mikä oli vastaus. ”Hei, totta kai saat nimmarin, mihis kohtaan mailaa laitetaan…” Ja pikku smalltalkit päälle ilman kiirettä pikkumiehen omista peleistä ja tsempit loppukauteen. Tsemppiä jatkoon ja kiitos.

  4. Hattu pois päästä ja syvä kumarrus! Ei tota jätkää voi olla arvostamatta, uskomaton pelimies, ja loistava esimerkki tulevaisuuden tähdille. ”pelejä voitetaan ja pelejä hävitään, mutta tyhmintä hävitä jos ei ole fyysisesti kunnossa”(vapaa lainaus Habalta, paljoo paremmin ei mun mielestä voi sanoa)

  5. Lempipelaajia liigassa, vaikka ”naapurissa” pelasikin.
    Yksi kovimmista koskaan.

    Hattu päästä ja hemmetin syvä kumarrus.
    KIITOS.

  6. Haballe Suurkiitos kaikista vuosista Maajoukkueessa ja seurajoukkueissa! Pelikenttien herrasmies!

  7. Forsberg on oikea säbämies.
    Taitava, ei mussuta turhista, ja varsinkin kunnioittaa peliä, ja samalla myös vastustajiaan.

    Hieno mies kerta kaikkiaan!