Kooveella kasassa 18 pelaajasopimusta – Pistenikkari Salin jatkaa joukkueessa

Kooveen tämän kauden paras pistemies Eemeli Salin jatkaa seurassa ensi kaudella. Kuva: Koovee tiedotus

Kooveen tämän kauden paras pistemies Eemeli Salin jatkaa seurassa ensi kaudella. Kuva: Koovee tiedotus
Kooveen tämän kauden paras pistemies Eemeli Salin jatkaa seurassa myös ensi kaudella. Kuva: Koovee tiedotus

Kooveen tämän kauden tehokkain pelaaja Eemeli Salin on solminut seuran kanssa sopimuksen myös ensi vuodeksi. Kooveen miesten edustusjoukkue lähtee parantamaan kahden aiemman kauden sijoituksia runkosarjassa ja tämä jatkosopimus on tärkeä tuota ajatellen. Joukkueessa lisänimen ”Härkä” saanut fyysinen, oikealta erittäin kovaa ampuva hyökkääjä on jatkuva pelote vastustajalle ja tärkeä ratkaisija omalle joukkueelle.

Salin sai tällä kaudella näkyvyyttä myös seuran ulkopuolella. Hänet valittiin joulukuussa Salibandyliigan kuukauden pelaajaksi ja tammikuussa lahjakas peluri pääsi näyttämään taitonsa Puolassa pelatussa MM-karsintaturnauksessa. Kuukauden pelaaja -valintaa pohjusti täydellinen ilta paikalliskamppailussa Classicia vastaan, kun Salin iski tehot 5+2 Kooveen voittoon päättyneessä ottelussa.

Molempiin suuntiin uskomattomalla jalalla töitä tekevä Salin nousi tällä kaudella myös joukkueensa johtavaksi pistetehtailijaksi. Aikaisemmilla kahdella kaudella Kooveessa Salin teki molempina kausina 15 pistettä. Tämän kauden saldo oli huimat 35+15=50 ja sillä pyörähdyskanttitaiteilija varmisti runkosarjan pistepörssin yhdeksännen sijan. Myös maalipörssin jaettu viides sija on kovan luokan juttu.

Salin on pelannut Kooveessa aikaisemmin myös puolustajana, mutta on tämän kauden esityksillään vakiinnuttanut paikkansa vasempana laitahyökkääjänä. Ulottuvuus yhdistettynä vahvaan fysiikkaan ja kovaan tahtoon tuottaa paljon pallonriistoja ja maalipaikkoja.

Salin on kotoisin Uudestakaupungista ja ennen Kooveeta hän pelasi FBT Porissa. Tämä kausi oli hänelle neljäs salibandyliigassa ja kolmas Kooveessa. Salin oli mukana voittamassa SM-pronssia kaudella 2011-2012.

Se, että yksi valtakunnan kovimmista maalintekijöistä valitsi Kooveen, antaa uskoa siihen, että seura on oikealla tiellä. Kooveeta ja Salinia yhdistää näkemys urheilusta. Tinkimätön työnteko ja halu olla aina vain parempi antavat mahdollisuudet olla voittajia.

”Muut tekee mitä pystyy. Salin mitä haluaa”, lauloi joskus Twitter.

Koovee on tyytyväinen tämänhetkiseen sopimustilanteeseen sekä nyt meneillään olevien sopimusneuvottelujen potentiaaliin. Kenttäpelaajien osalta tilanne näyttää hyvältä ja tuleva maalivahtikaksikkokin tulee olemaan kilpailukykyinen. Arvid Vonkin sopimuksen jatkuessa mutta Joni Järviön päättyessä etsitään Vonkin rinnalle profiililtaan sopivaa pelaajaa muutamasta vaihtoehdosta.

Sopimustilanne kaudelle 2014-15 (18kpl):

Tuomas Aho
Jussi Alamettälä
Nico Andersson
Aki Hietanen
Niko Hosiaisluoma
Mikko Immonen
Jasse Kuusisto
Markus Lammi
Matias Lintula
Eero Myllykangas
Henri Mäenpää
Mikko Repo
Samu Saari
Eemeli Salin
Samuli Salomaa
Jaakko Tiira
Arvid Vonk (MV)
Lassi Ylisiurunen

Tiedote videomuodossa:

Teksti: Koovee tiedotus

5 comments

  1. Kooveen kannalta hyvä, että saivat pitää Eemelin joukkueessa. Ottajia olisi varmaan ollut.

  2. Hattu päästä Salinille,hieno mies. Kerrankin Koovee sai pidettyä parhaan äijän.

  3. Puollustus näyttää heikolta, pari loukkia tuohon niin hukassa ovat. Tarvitsevat 2-3 nopeeseen peliin pystyvää puollustajaa.