Ratkaisija Hänninen näki kehitystä toisessa välierässä – pelialusta herätti keskustelua

Oilersin ja Classicin toinen välierä ratkesi Oscar Hännisen kylmänviileään rangaistulaukaukseen. Kuva: Jari Turunen

Oilersin ja Classicin toinen välierä ratkesi Oscar Hännisen kylmänviileään rangaistulaukaukseen. Kuva: Jari Turunen
Oilersin ja Classicin toinen välierä ratkesi Oscar Hännisen kylmänviileään rangaistulaukaukseen. Kuva: Jari Turunen

Ottelun ratkaisija Oscar Hänninen oli tyytyväinen mies kamppailun jälkeen. Hetkeä aikaisemmin Oilers-hyökkääjä oli viimeistellyt rangaistuslaukauksen ohi Classic-vahti Lassi Torisevan ja ratkaissut trillerin kotijoukkueen hyväksi.

– Ihan kivasti rankkari onnistui. Seurattiin veskarin jalkoja koko voittolaukauskilpailun ajan. Tiesin, että siellä on pallon mentävä aukko, Hänninen kertasi rankkariaan.

Hännisen mukaan ottelussa mentiin koko ajan päädystä päätyyn ja pienet marginaalit ratkaisivat. Voitto tuli erittäin maukkaaseen ja hyvään paikkaan sarjaa ajatellen.

– Oma ja ketjun peli kulkee parempaan suuntaan ja kehitystä tapahtui ensimmäiseen Classic-kohtaamiseen nähden. Enemmän pitäisi kuitenkin päästä vielä pallolle ja sitä kautta saada hyökkäyspeliä paremmin pyörimään.

Monen muun tapaan, myöskään Hänninen ei ollut tyytyväinen ottelun tuomaritoimintaan. Jatkoajalla jäi viheltämättä tilanne, jossa häntä rikottiin selvästi.

– Se oli täysin selvä rike, josta olisi pitänyt viheltää rangaistuslaukaus, Hänninen kommentoi.

Kamppailun aikana nähtiin toinen toistaan huonompia laukauksia, jotka lähtivät kohti hallin kattorakenteita.

– Matto tulisi ehdottomasti uusia. Se on erilaisten tapahtumien takia kulunut. Toisaalta vetojen suhteen ei pidä liikaa mattoa syyttää. Se on kuitenkin aina miehen vika, jos laukaus lähtee huonosti.

Teksti: Janne Erola, Espoo

7 comments

  1. Erilaisten tapahtumien takia kulunut, eiks toi matto oo tarkotettu Espoon jengille tohon salibandyn pelaamiseen eikä mihinkään erilaisiin tapahtumiin ??? En tiiä, ihmettelen vaan. Eipä noi matot,joita rullataan esstaas tuolla muualla niin hirveen huonossa kunnossa näytä olevan.

  2. Niin, kuinkas monessa hallissa noita muuten rullaillaan? Tampereella Classic rullailee, mutta Raholassa ja Kaukajärvellä matto on aina paikallaan joten kulutuskin lienee toista luokkaa. Tuli vaan mieleen ..

  3. Ainakin Oilersin a-junnut rullailevat mattoa miten sattuu. Ei ihme jos se on kupruilla ja huonossa kunnossa.

  4. Toi Espoon matto on yleensä aina kesäisin ollut vuokrattuna salibandyliiton toimesta aina kaiken maailman tapahtumiin Vierumäelle, joissa ei hirveästi katsota millaisilla kengillä sillä kuljetaan. Lisäksi kannattaa muistaa, että toi matto on ensimmäinen, joka on hankittu alkujaan televisiopelejä varten.
    Kyllä sitä myös varsinaisen kauden aikana myös ainakin Inkkareiden A-junnut käyttöön… ja sen näköinen se kyllä onkin….
    Olisi kyllä jo korkea aika uusia se.

  5. Matto käytössä Oilersin miesten lisäksi Oilersin A-nuorilla ja Indiansin A-nuorilla. Viikoittain matto saatetaan rullata lattialle jopa 5-7 kertaa, joka tietysti kuluttaa sitä runsaasti. Maton pinta kärsii etenkin silloin, kun se rullataan pois kentältä tiiviiksi rullaksi ja rullan väliin jää teippiä, roskia ja hiekkaa.