SPV:n Koponen odottaa tasaista sarjaa – ”Jos olisin katsoja, menisin varmasti seuraamaan pelejä”

Tommy Koposen SPV lähtee hakemaan kolmatta mestaruuttap utkeen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Tommy Koponen ja Mika Ahonen
Tommy Koposen SPV lähtee hakemaan kolmatta mestaruutta putkeen. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigan puolivälierien kenties odotetuin ottelusarja pelataan SPV:n ja Oilersin välillä. Runkosarjan neljänneksi sijoittunut hallitseva mestari SPV ei tule pääsemään tänä vuonna yhtä helpolla kuin viime vuoden puolivälierissä. Myös Peliveljien päävalmentaja Tommy Koponen odottaa tasaista ja vauhdikasta sarjaa.

Joukkueiden välisestä tasaisuudesta kielii myös runkosarjassa pelatut tasapelit. Ottelut sekä Espoossa että Seinäjoella päättyivät pistejakoon maalein 6-6. Koposen mukaan sarjassa on oltava hereillä heti ensimmäisestä vihellyksestä.

– Kukaan ei halunnut valita Oilersia vastaansa tässä vaiheessa. Olemme myös itse sitä mieltä. Tulossa on sellainen sarja, että heti alusta lähdetään täysillä. Ottelut tullaan menemään pienillä marginaaleilla. Jos olisin katsoja, menisin varmasti seuraamaan pelejä, Koponen toteaa.

Koponen on muutenkin mielissään liigan kärjen leventymisestä tällä kaudella. Enää ei ole kahta tai kolmea ylivoimaista joukkuetta.

– Huipputason leventyminen on ehdottomasti erinomainen juttu lajin kannalta. Erityisesti katsojien näkökulmasta tämä on hienoa, Koponen sanoo tyytyväisenä.

Liigan noussut taso on näkynyt myös mestarijoukkueen otteissa, ja joukkueen kevät onkin mennyt lähes suunnitelmien mukaan. Seinäjokisten musta hetki sattui juuri runkosarjan loppuun: vuoden 2014 tappioton putki päättyi runkosarjatappioihin NST:tä ja Classicia vastaan aivan sarjan kalkkiviivoilla.

– Suunnitelmien mukainen kevät on ollut. Kahdesta viimeisestä ottelusta tuli kuitenkin tappio, mitä emme tietenkään suunnitelleet. Emme olleet otteluissa oikein hereillä ja mentiin housut kintuissa, Koponen surkuttelee.

Asiallisena ja hillittynä tunnettu valmentaja ei myöskään suostu ennakoimaan tulevaa puolivälieräsarjaa. Koposen mukaan ainoastaan sarjan voittajalla on merkitystä.

– Tärkeintä on, että me saamme kolme täplää.

3 comments

  1. Koittakaa nyt sitten pitää housut ylhäällä ihan alusta lähtien ja koko pelin ajan. Ettei tarvi 3-4 maalin takamatkalta lähteä viimeiseen erään.

  2. Respect, Koponen ja SPV kokonaisuudessa on parasta salibandyliigassa! Näin myös Varis ja Öljymiehet joten mahtava sarja tulossa meille katsojille. Reilu ja kova taistelu tullaan näkemään, toivottavsti myös tuomareiden taso on vastaava.