SSV murskaava play-off-avauksessaan – NST-luotsi Heino: ”Oltiin vähän p*skat housuissa”

SSV onnistui Indiansia vastaan laajalla rintamalla. Arkistokuva: Olli Laukkanen.

SSV juhli voittoa play-off-avauksessaan murskalukemin. Kuva: Olli Laukkanen.

SSV voitti Salibandyliigan ensimmäisessä puolivälierässä Lappeenrannan NST:n lukemin 8-1 (3-0, 2-1, 3-0). SSV oli ottelussa niskan päällä koko ajan, eikä NST pystynyt vastaamaan kotijoukkueen paineeseen toisen erän hyvää vaihdetta lukuunottamatta.

Voitolla SSV siirtyi 1-0 johtoon sarjassa.

SSV lähti toiseen erään kolmen maalin johdossa, mutta NST vastasi terävästi ja pääsi kaventamaan Risto Töllikön maalilla. Vierasjoukkue olisi tarvinnut vielä lisäosumia yltyäkseen todella kiusaamaan Viikinkejä, mutta kun se ei onnistunut, lisäsi kotijoukkue johtoaan Harri Forstenin ja Markus Olkkosen maaleilla. Neljän maalin eroon ei NST pystynyt enää vastaamaan.

Jani Helenius oli tänään erittäin vahva pallollisena. Kokenut pelimies oli vaarallinen hyökkäyssuuntaan ja pystyi tarpeen mukaan rauhottamaan peliä. Helenius iski myös tärkeän 3-0 maalin ensimmäisen erän loppuun kauniilla yksilösuorituksella. Heleniuksen kokonaistehot olivat tänään 1+1.

NST:n vahvuuksiin kuuluu kova työnteko puolustuspäässä ja kaksinkamppailuihin keskittyminen. Tänään nuo vahvuudet eivät näkyneet ja SSV oli jatkuvasti askeleen edellä.