Tulikuuma Ikonen nollasi SPV:n – ”Oilers oli meitä parempi”

Tomi Ikonen (vas.) ja Jarno Ihme ovat potentiaaliset nimet joulukuun MM-joukkueessa. Kuva: Olli Laukkanen

Kuva: Olli Laukkanen

Espoossa aloitettiin Oilersin juhlallisuuksilla, kun espoolaisten hyökkääjä Oscar Hänninen palkittiin helmikuun pelaajana. Kamppailu myös päättyi kotijoukkueen juhliin, sillä se päihitti Salibandyliigan puolivälieräsarjassa Seinäjoen Peliveljet ja eteni välieriin 3-1-otteluvoitoin. Torstai-illan kamppailu Tapiolan Urheiluhallissa päättyi jalkapallolukemin 1-0.

Jos ottelussa tulee yksi maali niin täytyy sanoa, että Oilers-hyökkääjä Casper Pfiznerin toisen erän alussa tekemä voittomaali oli ottelun ratkaisu. SPV:llä oli omat hetkensä, mutta loppujen lopuksi sitä kaivattua lisävaihdetta, joka olisi tuonut tasoituksen eivät seinäjokilaiset onnistuneet kaivamaan. Oilers pelasi erittäin viisaasti läpi ottelun ja eritoten pelin loppuhetkillä espoolaisten pelaaminen oli täyttä rautaa. Esimerkkinä puolustaja Jesperi Lindforsin ennakkoluuloton nousu alimpana miehenä kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lindforsin rohkea yritys johti lopulta SPV:n Teppo Mäkelän jäähyyn, jolloin Peliveljien selkäranka viimeistään taipui.

Ainoan maalin viimeistelleen Pfiznerin ohella maalivahdit olivat kentän ehdotonta eliittiä. Nollapelin pelannut kotijoukkueen Tomi Ikonen oli mies paikallaan. Huonommaksi ei jäänyt vierailijoiden Jarno Ihme, vaikka joutuikin antautumaan kertaalleen. Ihme nappasi muun muassa toisen erän puolessa välissä Oscar Hännisen rangaistuslaukauksen ja piti vierasjoukkueen edelleen pelissä mukana.

Miesmuistiin, jos koskaan ei ole Salibandyliigan ottelu päättynyt vastaavanlaiseen lopputulokseen. Vaikka Oilers on koko kauden ollut pirteä väriläiskä, jossa on nuoruuden intoa ja vastaavasti isojen konkaripelaajien mukanaantuomaa kokemusta, oli espoolaisten jatkoonmeneminen silti iso yllätys. Kahden viime kauden hallitseva mestari SPV oli yllättävän vaisu läpi sarjan. Heikkous tiivistyi viimeisessä pelissä seinäjokisten ykkösviisikkoon, jossa puolikuntoinen Mikko Kohonen ei ollut saman tason kaveri, kun miestä viime Espoon kohtaamisessa paikannut Erik Härkönen. Myös hyökkäyskolmikon kaksi muuta pelaajaa, Janne Hulmi ja Sami Koski jäivät espoolaisten profiilipelaajien varjoon. Ennenkaikkea kaksinkamppailuissa Oilers vei selvän niskalenkin SPV:stä.