Welhot yllätti OLS:n miesten liigakarsinnoissa – katso lauantain salibandytulokset

Classicin naiset tarjoilivat PSS:lle shokkihoitoa ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Topi Naskali.

Classicin naiset tarjoilivat PSS:lle shokkihoitoa ensimmäisessä puolivälierässä. Kuva: Esa Takalo.

Naisten Salibandyliigan pudotuspelit käynnistyivät lauantaina kaikkien otteluparien osalta. Samaan aikaan aloittiin myös liigakarsinnat sekä miesten että naisten osalta.

Kuopiossa nähtiin päivän suurin yllätys, kun paikallinen salibandy-ylpeys SB Welhot otti ensimmäisen kiinnityksen paikkaan Salibandyliigassa, voittamalla karsintaottelussa Oulun Luistinseuran. Ottelu oli varsin vivahteikas, sillä vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen Welhot johti jo 4-0. Toisen erän puolivälissä kuopiolaisilla oli kuitenkin musta minuutti, jonka aikana OLS teki kolme maalia ja teki pelin jälleen mielenkiintoiseksi. Pelimiesten kympillä Welhot kuitenkin repi loppujen lopuksi eroa ja nappasi ensimmäisen täplän lukemin 8-4 (4-0, 1-4, 3-0).

Naisten puolivälierissä Tampereen Classic ei jättänyt PSS:lle juuri mahdollisuuksia ensimmäisessä osaottelussa, vaan otti selkeän 7-1(4-0,2-0,1-1)-kotivoiton sarjan alkajaisiksi. Eliisa Alanko oli hirmuvireessä heti ottelun alusta alkaen ja iski ensimmäisessä erässä neljä maalia vieraiden reppuun. Nina Rantala komppasi maaliruiskua taiteillen ottelussa tehopisteet 1+2.

20 comments

1. Divarin kärjen ja liigan hännän eroa on kovasti arvailtu pitkin vuotta. Hyvin varmankin oloisin kommentein. Mukava vihdoin nähdä minkälainen ero on.

Onnittelut karsintapelien voittajille.

2. Korppi voitti. Mitä kv:ssä tapahtuu, edari ulkona, A karsintoihin, ei voi ymmärtää. Jos A:ssa puolitoista kenttää liiga pelaajia, luulis hoitavan homma PSS vastaa helposti, mutta ei, häviö. Olen ihmeissäni!

3. Niin wing, eikös tuo KrP vieny aika selvästi? Turha speklata yhden pelin perusteella.

4. On se säälittävää salibandyliiton tulospalvelu. Harmi kun pojot meni miinaan ja lähti kimppaan.kohta vuosi menny ja liiton tulos palvelu ukrainan tasolla.

5. KrP – SB Vaasa peliä paikanpäällä seuranneena tuli huomioitua seuraavaa.

Vaasa pysyi pelissä täsmälleen niin kauan kun joukkue jaksoi juosta ja pitää vauhtia. Ensimmäinen veto uppposi Tuomirannan taakse, mutta sen jälkeen olikin hiljaisempaa. Kaikki kunnia paikanpäälle saapuneelle Vaasalaisyleisölle. Tällä kertaa Raholassa oli jopa tunnelmaa.

KrP:n 1-1 tasoituksen ja 2-1 yv. maalin jälkeen Vaaasan poikien tekeminen ja liike olivat selvästi kotijoukkuetta hiljaisempaa.

Kakkos- ja kolmoserässä divarin ja Liigan tasoero tuli vielä selvemmin esiin. Esimerkiksi 1vs.1 kaksinkamppailutilanteissa SB Vaasa oli vähän niinkuin ekoilla treffeillä….

6. Kuopiossa taas Welhoilla ja OLS:lla oli oma tehohetkensä, mutta Welhojen asteen verran parempi liike ja erikoistilanteet olivat avain voittoon. Tämä on siis vain minun yksinkertaistettu analyysi.

7. TPS-Steelers JSB 7-1. Ero oli todella taidossa ja liikkeessä. Steelers sai ainokaisen aika pompun kautta. Ihmeitä täytyy tapahtua jos he voittavat edes yhden pelin.

8. Liigakarsinnoissa kotijoukkueet voittivat ”selvästi”, jos nyt 4 tai 5 maalin voitto voidaan tälläiseksi laskea.
    Varmasti Vaasa esittää parempaa peliä kotonaan, kuten myös OLS.
    Eihän se liigan ja divarin ero niin isolta vaikuta, toki näidenkin asioiden suhteen ollaan viisaampia toisten otteluiden jälkeen.

9. Eiköhän toi TPS – Steelers ole tänään ihan eri peli. Jos tänäänkin samanlaiset lukemat niin se on siinä, mutta luulen että Steelers pärjää tänään paremmin eilisen shokin jälkeen. TPS takki auki?

10. En tiedä missä pelissä kalkun murehtija on ollut,mutta krp-vaasa oli 40min jopa vaasan hallintaa.Olisiko torjunnatkin olleet 60min jälkeen krp30 vaasa16.Vaasan maalivahtipeli floppasi ja maalinteko tökki.Thats it

11. Näin kuulin kans, että Tuomiranta oli pelannut loistavan ottelut KRP:n maalissa ja pohjusti näätien voiton.

12. Taisi tännään olla Olsilla vähän eri tahti pelissä 8-2. Oliko yv maaleja? Voisi joku Linnanmaalla paikalla ollut valaista. Ite en pelissä ollut.

13. Raholan ekassa matsissa Vaasa pysyi mukana jotenkuten ensimmäisen erän. Kaksi jälkimmäistä joukkue juoksi enempivähempi Nokialaisten perässä.

Siitä olen samaa mieltä että Vaasan molarilla ei sattunut ihan paras hetki kakkoserässä. Ja vaikka tilastot näyttää Vaasan poikien vetojen osalta komeilta, niin varsinaisia vaaranpaikkoja ei tosiasiaasa kovin montaa ollut. Toki kaikki kunnia myös Tuomirannalle, huippuseivejä silloin kun tarvittiin.

Ekassa pelissä Vaasalaisten ”hallinta” oli just niin paljon kun KrP niiden antoi palloa pitää. Se ei vaan auta jos juostaan pallon kanssa kulmiin ja takas. Tehotonta hallintaa.

Botniahallin peli onkin ollut sitten jo toinen juttu…

14. ”Raholan ekassa matsissa Vaasa pysyi mukana jotenkuten ensimmäisen erän.”Oletko tosissasi? MAALINTEKOPAIKAT omien laskujeni mukaan 10-3 vaasalaisille.Krp:hän oli hätää kärsimässä ensimmäiset 20minuuttia josta sitten vähitellen kohti pelin loppua otti kontrollin itselleen ja käytti tehokkaasti omat maalipaikkansa.

Tässä juuri iso ero liigan sekä divarin välillä.Krp tarvitsee maalin tekoon n.2-3 paikkaa kun vaasalaiset tarvitsevat karkeasti 5-10:neen.
    Mutta hyvää spekulointia,eri laseilla voi nähdä pelin niin monella eri tapaa.

15. Paitsi Johansson, joka tarvitsee yhden paikan, ja aina verkko soi.
    Hukkaan menee H.J.:n parhaat pelivuodet joutavassa KrP:ssa ja Raholan pelti & lastulevy -Stadiumilla.

16. Joo ”Nysse” aikalailla ollaan omissa poteroissa tuon matsin analysoinnin kanssa. Värilasit päässä sitä on varmaan sitten katteltu. Mutta että hätää kärsimässä?

Lopputulos ekan matsin jälkeen taululla oli kuitenkin 7 – 2. Sitä ei pysty minkään okuläärien läpi muuksi muuttamaan.

Vaasan peli olikin sitten jo kotijoukkueelta paljon parempaa tekemistä. Kiitos vaan paikalliselle seuralle loistavasta videomateriaalista. Torstain matsista voi tulla mielenkiintoinen vääntö. Poikkaisupeli on aina eri juttu.

PS:

Koskahan KrP:n liigapelistäkin sais seuran toimesta jotain parempaakin kuvaa kuin jotain kahden pleksin läpi käsivaralta kuvattua tärisevää söhröä…?

17. Noo sovitaan että ensimmäinen erä oli enemmän vaasalaisten.Tuota 7-2 lopputulosta juuri pohjustin tuolla viimeistelytaidolla,joka näyttäisi olevan sarjan suurin ero joukkueiden välillä.

Toisesta osaottelusta pätkän perusteella voidaan päätellä ,että Vaasalaisten ”1.Kenttä”joka siis alottanut molemmat pelit ei pärjää tässä sirkuksessa sitten lainkaan.Aika amatöörimäistä kohellusta sekä epävarmuutta näkyvissä.

Komea voittomaali nokialaisille ja torstaina raholaan katkaisemaan sarjaa.Itse ainakin saavun paikalla,jotta voin jälleen päteä täällä suurella salibandy tietämykselläni ja tarjota kahvit kalkun murehtijalle.

PS: Omistan komeat kalapuikot ja Kooveen verkkatakin.

18. No niin, voitot tässä sarjassa Nokialle 3 -0 joten tämän keisin voi sulkea.

Viimeisessä pelissä Vaasa näytti edelleen nousujohteista trendiä näissä karkeloissa. Avauserä oli ilman muuta vaasalaisten, vaikka KrP kairasikin psykologisesti tärkeän pukukoppimaalin erän loppuun.

Kakkoserässä voimasuhteet pysyivät melko tasaisena Nokialaisten pyörittäessä palloa ja määräämällä ottelun hidastahtisuuden. Erän lopulla KrP:lle tuli yksi nukahdus josta vierasjoukkue runttasi johtomaalin niinikään erän lopulla.

Kolmannennessa erässä Vaasa osoitti loistavaa taistelutahtoa vääntäytymällä kahden takaiskumaalin jälkeen tasoihin. Rohkeaa pelaamista kuudella viittä vastaan.

Voittomaalin iski kuitenkin KrP ja näytti siinä samalla miksi se pelaa ensi kaudellakin Liigaa. Kasetti kestää tiukassa paikassa.

Viimeinen peli oli ilman muuta Vaasan paras. Se vain ei näissä karkeloissa riitä….

19. Kyllä kyllä 3-0 ei jätä tilaa selittelyille,MUTTTA mielestäni sarja oli tasainen ja nokia juuri tuon verran parempi.

Koska samaa mieltä en kanssasi vain voi olla joka asiasta niin nousujohteinen ei kyllä ollut tämä peli vaasalaisten näkökulmasta.
    2.erää todella vaisua ja varovaista peliä eikä miellyttänyt silmää ollenkaan.

Voittomaalin iski kuitenkin Johansson ja näytti siinä samalla miksi Krp pelaa ensi kaudella Liigaa.Lompakko on paksumpi Nokialla.

Karkeloista puheenollen jos näin tiukille kyllä tiukille menee krpeellä divarin kolmanneksi parasta joukkuetta vastaan en varmaan kausiakorttia ensikaudeksi ainakaan hanki.