Yle: Liigaseuran sisällä kuohuu – naisten joukkue harkitsee irtautumista

Kuva: Jari Turunen

Kuva: Jari Turunen
Kuva: Jari Turunen

Salibandyseura OLS:n sisällä kuohuu. Ainakin jos on uskominen Ylen tuoretta verkkouutista. Ylen mukaan naisten Salibandyliiga-joukkue OLS harkitsee seurasta irrottautumista.

Asiasta on käyty keskusteluja joukkueen sisällä useamman vuoden ajan, mutta toistaiseksi lähtöaikeet eivät ole konkretisoituneet.

– Pohdimme, että voisiko joku asia parantua. Tähän asti ollaan pysytty OLS:ssa ja toivomme, että pysyisimme jatkossakin, OLS-naisten hyökkääjä ja puuhanainen Annukka Häkli kommentoi Ylelle.

OLS-naisia närästää varojen jako ja hankintatapa seuran sisällä. Naiset jäävät sivuosaan.

– Naiset kasaavat aika lailla oman budjettinsa ja maksavat pelaamisesta. Seuralla on työntekijä, joka hankkii miehille tarvittavia budjettivaroja. Näin on ollut niin kauan kuin muistan. Emme halua mitään miehiltä pois, vaan pelkästään vaikuttaa omaan asemaamme, Häkli toteaa.

Lue lisää aiheesta Ylen sivuilta. Äänessä jutussa on myös muun muassa OLS-naisten aikeisiin vastaava OLS:n salibandyjaoston puheenjohtaja Jari Turunen.

Yle: OLS:n salibandynaiset harkitsevat seurasta irrottautumista

39 comments

  1. Millähän lailla ne tulot sillä lisääntyvät, kun irtaudutaan emoseurasta? Nykyisten kustannusten lisäksi pääsevät maksamaan sitten myös valmentajansa palkankin. Heheh, akat hässäköi…

  2. Sillä ne lisääntyy kun saa kerätä vaan nais joukkueelle, ja tietää mihin rahat menee. Aika simppeli vastaus ceepe.

  3. Ei valmentajan palkkaa tälläkään hetkellä seura maksa. Pelaajat kuukausimaksuillaan sen tekevät.

  4. Eiköhän sitä rahaa löydy mikäli joukkue onnistuu kokoamaan osaavan taustaryhmän keräämään yhteistyökumppaneita ja sitä kautta rahaa. Juniorit eivät varmaankaan suostu maksamaan Kuussaaren palkkaa.

  5. Valmentajan palkka-asiassa on varaa antaa periksi, jos kerran jo maksavat todellakin itse. Jossakin olin lukevinani, että Kuussaarella olisi kolme eri palkanmaksajaa; salibandyliitto, Oulun urheiluakatemia ja Ols.
    Mutta en vieläkään ymmärrä tulojen lisääntymisen odotusta. Nytkin on kerätty vain ja ainoastaan naisjoukkueelle. Olsin imago ja nimi kun pudotetaan keräysperusteista pois, niin uskallan väittää tulojen puolitusta. Miettikääpä sponsori-innokkuutta vaikka Oulun Nicesalibandynä, kuinka helppoa on.
    Mutta ei muuta kuin onnea ja menestystä, feminiineillä on taipumus kuitenkin sekoilla tunne- eikä järkiperäisten ajattelulähtökohtien vuoksi.

  6. Nii-in ja vielä; jos joku oli lukevinaan tytöttelyä edellisessä viestissäni, niin kyllä siinä sitä oli – ja paljon 😉

  7. OLS naisten joukkuetta on väheksytty OLS-toimistolla jo monta vuotta. Ei ole kohdeltu niin kun olisi menestyksen puolesta pitänyt.

  8. Ei CeePee lukenut uutista??? Ei niitä rahoja ole naisille jaettu vaan ne on menneet muualle. Jako ei ole naisten mielestä ollut oikein vaan naiset on saaneet liian vähän. Näinollen epäilen ettei vain naisille ole kerätty lainkaan varoja. Niin saa kirjoituksesta ymmärtää..

  9. Ilmeisesti naisten joukkueelle ei ole löytynyt yhteistyökumppaneita, jotka haluaisivat tukea joukkuetta.
    Hankala kommentoida ”toimiston väheksymiseen” kun en tunne taustoja. Millainen alkuperäinen sopimus on ollut ja mistä naisten joukkue OLS:aan tuli?

  10. Heh, nuoressa lajissa tekijät vaihtuu niin nopeasti, etteivät enää muista millaista se aikanaan oli ilman emoseuraa, resursseja, taustoja ja nimeäkin. Voi Pöllöt, meinaan Oulun Pöllöt kymmenkunta vuotta sitten…

  11. Erikoinen ajoitus uutisoida tämmöisestä juuri kauden ratkaisupelien alla.Nyt kannattaisi keskittyä peleihin eikä kauden jälkeen ajankohtaisiin asioihin.

  12. Tuskin naisten salibandylle kukaan maksaa ”huippu-urheilun tukea”. Aika kaukana huippu-urheilusta. Jonkun pienen seura-avustuksen voivat saada, sponssejakaan tuskin montaa sataa euroa.

  13. Irtautuminen vaikuttaisi ainakin siten, että joukkue vois neuvotella omat varustesopparit (mailat, tekstiilit yms) kun ne nyt oletettavasti tulee seuran kautta eikä ole joukkueelle optimaalisia. Aika iso osuus budjetista.

  14. Ei naiset omaa toimintaansa ainakaan paranna julkisella esiin marssilla. Kaikki ymmärtää että turhauttaa kun rahat on loppu, mutta silti tämän esiin marssin olisi kannattanut jättää seuran sisäisesti hoidettavaksi. Sarjapaikka ei ole naisten vaan se on Oulun Luistinseuran. Ja vaikka irtaantuminen tapahtuu tiettyjen ihmisten osalta, niin sarjapaikka jää OLS:lle. Tämä on fakta tieto, joten spekulaatiot asian osalta kannattaa jättää pois ja keskittyä olennaiseen.

  15. Vaikuttaa hölmöläisten touhulta. Naissalibandyjoukkueilla voi joskus olla vähän väärä käsitys omasta kiinnostavuudestaan. Oulun talousalueella ennen heitä sponsorimarkkinoilla tulevat Kärpät, Kärpät A, kaiken maailman Oulun Lipot ja OLS jääpallot, OPS:t ja saba-Olsit jne. Mikä on kulma tukea naisliigajengiä Oulun kokoisessa kaupungissa? Niinpä.

  16. Voisin kuvitella, että Classicin naisjoukkueella asiat ovat paremmin. Ja kyse Tampereen kokoisesta kaupungista. Samainen ongelma löytyy valitettavasti todella monesta seurasta. Kuka sanoi että salibandy on miesten laji?!

  17. ”Ei CeePee lukenut uutista??? Ei niitä rahoja ole naisille jaettu vaan ne on menneet muualle.” –> luetun ymmärtämisessä ongelmia?
    Ei kukaan olsissa naisille ole rahoja hankkinutkaan. On säälittävää, että seurassa on työntekijä joka hankkii sponsoreita vain miehille.
    Sponsoreiden hankinta ei ole niin vaikeaa mitä puhutaan. Kuten nimimerkillä ”taustaryhmät kuntoon” kaveri tuumasi, että kova ryhmä taustalle, niin aivan varmasti hommat alkaa kulkemaan.
    On oulussa seuroja jotka mielellään ottavat seuran allensa.
    SEPI–> Menestys. Yksinkertaista. Ei oo viime vuosina oulun seudulle kauheasti mitaleita tippunu, puhutaan lajista kuin lajista.
    Kilpailuhan on kovaa, mutta niin tulee ollaa varainhankkijoidenkin. Yrityksiä riittää, uusia tapojakin voisivat kehitellä. Löytää sopivat summat ja paketit yrityksille, niin kyllä niitä täällä riittää.
    Yhdenkään yrityksen talous ei kaadu 300€ tukeen eikä vähän isomman yrityksen talous kaadu 2000€:n panokseen. Kun 300€ panostuksia yhtäkkiä onkin se 100, niin hupsista keikkaa, 30 000€ on kasassa.

    Olsissa on mietitty tätä ratkaisua jo useana vuonna, mutta mitään ei tapahdu. Naiset tekevät tässä tapauksessa aivan oikein. Julkinen esiinmarssi on oikein hyvä juttu heille, mutta ei seuralle tai oikeastaan seuran imagolle.

    Vaikka paikka jäisi olsille, niin mikäli pelaajat irtautuvat olsista, niin aivan varmasti he sen luovuttavat naisilla. Sitä en epäile hetkeäkään.

  18. Lajin kiinnostavuus on tärkeä tekijä kun yhteistyökumppaneita hankitaan. Kuten Sepi mainitsi Oulun alueella on jääkiekko vahva laji ja näkyy hyvin mediassa ja tästä näkyvyydestä yhteistyökumppanit hyötyvät. Mikä on OLS:n naisten otteluissa keskimääräinen yleisömäärä?
    Hieman on naisten esiintulossa kiristyksen makua. Jos ette maksa meidän kuluja niin … Joukkue toimii tietysti omalla tavallaan. Oliko tämä veto fiksu …

  19. Ottamatta OLSsiin kantaa, niin tilanne on monissa seuroissa samankaltainen. Junnut maksaa usein edustusjoukkueen valmentajan palkkaa kk-maksuilla. Ja vastineeksi valmentaja käy kerran-kaksi kaudessa vetämässä tunnin treenit. Ei aina sitäkään.

    Kyllä siinä rupeaa fiksumpikin miettiin, että pitäiskö jotain teherä. Kaikki ei purematta niele sitä, että tämä nyt vaan on meidän seuran tapa ja jos ei kelpaa, niin ulos.

  20. Jos oletetaan, että nämä mummut saisivat endorfiineissään ja alkuinnostuksissaan kerättyä vaikka 50%:a enenmmän varoja, kuin nykyisin keräävät. Ei se vaan riitä! Ei lähellekään.
    Kun alkaa seurojen touhuja järkkäilemään nykyisissä töissä, niin kohta on potkuit persauksiin, se on varma että sitä ei kauaa katsella.
    Lisääntyneet hallinto-, matka-, toimitila-, ym. yleiskulut tulevat uutena ja suuruuressaan yllättävänä kulueränä.
    Akkojen tyypillistä haaveilua ja haihattelua.
    Lisäksi päätulonlähde jäisi pois. Miesten pelien oheismyynti. Keskittäkää energiaanne sen kehittämiseen. Esim. myyntiin katsomossa, paikkansa menettämättä pitäisi voida käydä ostamassa, tarjonnan lisääminen, hintojen nosto jen. Siinä teille olisi hässäköintiä vähäksi aikaa, jos on liian tasaista.

  21. Ceepe on asiallisesti varmaan kutakuinkin oikeassa. Että ei tule olemaan helppoa, eikä raha faktisesti lisäänny irtautumisen myötä. Kyse on olemassa olevan rahan uudelleen jakamisesta, jota naiset toivovat voivansa säädellä paremmin irtautumalla seurasta. Itseäni kummastuttaa tuo oletus, että OLS luovuttaisi liigapaikan tälle uudelle seuralle. Ei kai se nyt niin mene, että seura päättää kuka pääsee liigaan?

  22. Ceepe voi olla oikeassa, mutta muuten asialliselta kommentilta vielä pohjan ”akkojen tyypillistä haihattelua” -tyyppiset stereotypiat. No, kaikille ei nainen ole tuttu tai mieluinen asia.
    Ihan varmasti on totta, että naisten ei ole joukkuelajeissa helppo saada sponsoreita, mutta on seuran toiminnassa parannettavaa jos palkkalistoilla tosiaan on henkilö, joka hankkii sponsseja vai miehille.

  23. Tuskin millään seuralla löytyy palkkalistoiltaan henkilöä jonka ainoa tehtävä on yhteistyökumppanien hankinta. Salibandy on nuori laji ja sen vuoksi ei kovin montaa kaveria ole setelinippua heiluttelemassa.

    Nämä raha-asiat pitäisi sopia ennen kauden alkua 🙂

  24. Olisi kiva nähdä naisten yrittävän niin näkisimme miten siinä käy. Ceepen mainitsemista ”yllättävistä” kuluista luulisi selvästi suurimman kulun olevan matkakulut. Eikö naiset maksa jo nyt omia matkojaan? Miksi matkakulut siinä tapauksessa kasvaisi jos matkustaminen ei lisäänny? Joka tapauksessa toivon että Oulusta löytyy jatkossakin naisten liigajoukkue.

  25. Helpinta että tyttöpuolen varat on naisilla ja poikapuolen miehillä. No kappas vaan niinhän se onkin 90-10 ja nyt itketään?

  26. Ja näin OLS ja Ceepe toivottavat yhdessä hyvää naistenpäivää.

    Kuulostaa perinteiseltä urheiluseuralta, jossa kilpaillaan myös rahasta seuran sisälläkin. Ilmeusesti seuran rahatuomari on pihalla kun osa joutuu harkitsemaan poislähtöä. Voi voi. Henkisiä pikkupoikia riittää seuratyössä aina vaan.

  27. Tää homma selvinnee näköjään nyt sillä kun OLS tippuu tällä kaudella miesten liigasta ja jatkossa vain OLS:n naisten joukkue pelaa liigassa. Myyntireiska paukuttaa meneen jatkossa vain naisten peliasumainoksia. Näiden edellä olevien kommenttien pohjalta voi vetää vain sellaisen johtopäätöksen että OLS:n organisaatio on erittäin pihalla tästä päivästä.

  28. Kyl oulussa kuuluu olla sekä naisten , että miesten liigatason joukkue . Toivottavasti naiset pysyy liigassa eikä tapahdu mitään irtautumista ja samoten miehet myös ja , jos tippuvat nousevat aika nopeasti takaisin liigaan .

  29. OLS ei kylläkään tipu salibandy liigasta!!! Welhot ei pitäisi olla Olsille mikään ongelma… Ja joukkue on pahasti alisuorittanut mikäli sarja taso ei ole ensi kaudella Salibandyliiga!!!

  30. Mepä täälläpäin suomea erottiin samaisesta syystä emoseurasta (tosin eri laji, mutta joukkueurheilua kuitenkin) ja perustettiin oma uusi yhdistys ja zsiisus kun kulut pienenivät, hallinto-, yleiskulut vähenivät muutamaan prosenttiin aikaisemmasta. Toimitila- tai matkakuluja (en tarkoitta pelimatkoja) ei ollenkaan. (HUOM. Nykypäivää on puhelinneuvottelut, pilvipalvelut, yms. it-ratkaisut).

    Olemme saaneet omia sponsseja ja kaikki raha tulee meille. Naiset oikein aktivoituivat tässä sponssi- ja raha-asioissa, sekä ideoita pursuu minkä kerkiää johtokunnassa käsitellä. Emme todellakaan kaipaa takaisin entiseen seuraan. Että kyllä me akatkin osataan.

    Hyvää naistenpäivää!!!

  31. Kyllä Ols:n naisten todellisuus on monessa naisten liigaseurassa. Kuukausipalkkalaiset hankkivat vain miehille sponsseja. Kuitenkin erilaisina toimintamaksuina tai millä nimellä ovatkaan maksavat niin tyttö kuin poikajuniorijoukkueet. Kun toimiston väeltä kysyy, että eikö olisi samalla pyytää muutamaa satasta enemmän/firma niin sanovat että ei naiset myy. Olen useasti samalla kysynyt, että oletteko edes yrittäneet( itse olen joka vuosi edes jonkin roposen saanut)niin vastaus on, että ei kyllä olla yritettykään. Muutaman kerran on kuulemma vastaus ollut kieltävä. Miehiä ”tietysti” kaikki kontaktit sponssaavat. Kyllä vika yleensä asenteessa ja hallitusten johdossa.

  32. No niin, naisten päivä onnellisesti ohi. Nyt saa taas nauraa akoille ja niiden aikomuksille?

  33. Sen enempää OLS:in tämän hetkisestä tilanteesta tietämättä voisin vaan todeta ettei tämä taitaisi olla ensimmäinen kerta kun naiset marssii ulos ko seurasta.
    Muistelisin että joskus 2000 luvun taitteessa naiset ja tyttöjunnut siirtyi muuttokuormalla Merikoski SBT:hen kun ei OLS:lla riittänyt resurssit ja mielenkiinto naissalibandyn kehittämiselle.

  34. OLS naisten toimintatapa on kyllä kummallinen. Jos sama tapahtuisi yritysmaailmassa, tuli yrityksen mainetta loanneille armotta potkut. Haluaakon sinun firma sponssata tätä porukkaa.

  35. Ymmärrän täysin tämän jutun pointin.Naisia ei varmasti arvosteta tässä seurassa.Kausi- ja kuukausimaksut kyllä kelpaavat.Muutenkin huvittaa tämä nimi luistinseura:)vois jov…vaihtaa nimen.Tämä seura on nähty, ja jo pikkujunnupoikien kohdalla on tapeltu valmentajapalkoista, ja käyty kädenvääntöä kuka valmentaa.TÄHÄN SEURAAN otetaan vain joilla on vara maksaa.Samoin katsotaan , jos olet liian fysikaltaan pieni saat heti lähtöpassit.Tätä ei ulkopuoliset tiedä, mutta hyvä paljastaa muillekkin.OLS:lla on tietty imago Oulussa, mutta paska sisältä.Hyvä veli kerho jyrää joissakin joukkueissa.

  36. OLS jalkapallojunnuihin satsataan nykyään sen verran, että rahat menevät sinne.Valmentajat vaativat hyvät palkat.Eivät ala millekkään huonoilla liksoilla.Saa sitä ihmetellä, jos seuralla ei ole sitten antaa naisraukoille mitään.Seuran sisällä voisi pikkuisen miettiä, mihin kannattaa ryhtyä mukaan.Hyviä valmentajia on, ja onko pakko palkata niitä vaativimpia yksilöitä,jotka vaativat palkkaa, mitä muille ei makseta.Hyviä valmentajia on muitakin ihan varmasti.