Bundesliigassa alkavat välierät – runkosarjan pistepörssissä suomalaisille kolmoisvoitto

Henrik Koivistoinen(keskellä) oli runkosarjan pistepörssin kakkonen. Kuva: Luisa Mocker.

Atte Ronkanen(#2) ja Toni Lehtinen(#50) ovat olleet MFBC Leipzigin avainpelaajia joukkueen matkalla välieriin. Kuva: Luisa Mocker.
Atte Ronkanen(#2) ja Toni Lehtinen(#50) ovat olleet MFBC Leipzigin avainpelaajia joukkueen matkalla välieriin. Kuva: Luisa Mocker.

Saksan Bundesliigassa kausi jatkuu selkeästi pidempään kuin lajin suurmaissa. Tänä viikonloppuna alkavat vasta välierät.

Saksan sarjajärjestelmähän menee niin, että 10 joukkueen liigasta kuusi parasta etenivät pudotuspeleihin ja neljä viimeistä play-outteihin, eli alaspäin karsintoihin. Kuudesta play-off joukkueesta kaksi parasta pääsivät suoraan välieriin ja sijojen 3-6 joukkueet pelasivat viime viikonloppuna päätökseen puolivälierät. Pudotuspelit pelataan alusta loppuun paras kolmesta -järjestelmällä, eli jatkoon pääsyyn vaaditaan kaksi voittoa.

Runkosarjassa Oskari Kankaan ja Ilkka Kittilän edustama UHC Weissenfels oli sijalla yksi. Joni Liikasen ja Juha-Pekka Kuittisen Red Devils Wernigerode sijoittui kolmanneksi ja Atte Ronkasen, Toni Lehtisen ja Henrik Koivistoisen MFBC Leipzig oli viides. Näiden väliin neljänneksi ylsi Joonas Kuisman BAT Berlin.

Pistetilasto päättyi loppujen lopuksi suomalaisittain varsin hienosti. Oskari Kankaan 65 (43+22) tehopistettä 18 ottelussa oli suoritus, jolla napattiin suvereeni pörssivoitto. Toiselta ja kolmannelta sijalta löytyivät Leipzig-duo Henrik Koivistoinen (36+20=56) ja Atte Ronkanen(25+23=48). Leipzig-pelaajien otteet vahvistuivat sarjan loppuvaiheilla ja etenkin puolustaja Toni Lehtisen tultua mukaan kesken kauden, alkoi ”suomalaiskentällinen” tekemään entistä enemmän tuhoja.

Runkosarjan päätösvaiheilla pelattiin Saksan cupin loppuhuipentuma. Miesten finaalissa nähtiin suomalaisväriä runsaasti, kun Kankaan ja Kittilän UHC Weissenfels kaatoi Liikasen ja Kuittisen Red Devils Wernigeroden lukemin 9-4. Tämän jälkeen rakoilikin punaisten paholaisten peli pahasti ja heidän kautensa päättyi todella yllättävään tipahtamiseen puolivälierissä TV Lilienthalille. Otteluvoitot menivät Lilienthalin hyväksi 2-1. Puolivälerissä sarjataulukossa huonommin sijoittuneet olivat selvästi vahvimmillaan, sillä Leipzig kaatoi neljäntenä runkosarjan päättäneen Berliinin suoraan voitoin 2-0.

Henrik Koivistoinen(keskellä) oli runkosarjan pistepörssin kakkonen. Kuva: Luisa Mocker.
Henrik Koivistoinen(keskellä) oli runkosarjan pistepörssin kakkonen. Kuva: Luisa Mocker.

Näin ollen lauantaina alkavissa välierissä runkosarjan voittanut UHC Weissenfels saa vastaansa huonommin runkosarjassa sijoittuneen puolivälierävoittajan, eli TV Lilienthalin. Toinen välierä käydään siis runkosarjan kakkosen, Red Hocks Kauferingin, ja MFBC Leipzigin välillä.

Välierien ensimmäiset ottelut pelataan tulevana viikonloppuna ja ratkaisevat kohtaamiset seuraavana viikonvaihteena. Finaalit alkavat joko huhtikuun 19. tai 20. päivä, mutta ratkaiseva finaaliviikonloppu toisen ja mahdollisen kolmannen osaottelun muodossa käydään vasta 10. ja 11.5.

Tilastoja pudotuspeleistä voi seurata täältä. Live-seurantaa peleistä sen sijaan täältä.

Salibandyn Bundesliigan välieräparit:

UHC Sparkasse Weissenfels – TV Lilienthal Wölfe
5.4. TV Lilienthal Wölfe – UHC Sparkasse Weissenfels
12.4. UHC Sparkasse Weissenfels – TV Lilienthal Wölfe
13.4. UHC Sparkasse Weissenfels – TV Lilienthal Wölfe (tarvittaessa)

Red Hocks Kaufering – MFBC Löwen Leipzig
6.4. MFBC Löwen Leipzig – Red Hocks Kaufering
12.4. Red Hocks Kaufering – MFBC Löwen Leipzig
13.4. Red Hocks Kaufering – MFBC Löwen Leipzig (tarvittaessa)

4 comments

  1. No ei taida olla hääppönen taso sarjassa jos nst:n a-junioreiden penkkimies sijoittuu top-3 pistepörssissä.

  2. On kyllä järkyttävän heikko taso Saksassa mitä nyt maalikoosteita ja ”highlighteja” on katsellut. Suomalaisille varmasti mahtava kokemus kuitenkin pelata Saksassa: vaikka taso ei ole kummoinen, pelataan kuitenkin maan mestaruudesta, katsojat löytävät hallille jne. Hyvä valinta esimerkiksi opiskelusta välivuotta pitävälle A-ikäiselle.