Classic-luotsi tivasi vastauksia otteluvalvojalta – ”Olisi kiva saada opastusta erotuomarisektorilta”

Classic-luotsi Jarkko Rantala halusi joukkueeseensa enemmän liikettä. Kuva: Esa Jokinen

Kuva: Esa Jokinen
Kuva: Esa Jokinen

Happee tasoitti sunnuntaina miesten Salibandyliigan finaalisarjan kaatamalla Classicin kotonaan tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 5-4. Ratkaisevaan rooliin nousi erityisesti erikoistilannepelaaminen, kun kotijoukkue pääsi iskemään kolmesti ylivoimalla ja kertaalleen alivoimalla.

Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala löysi ottelun jälkeen vikaa muustakin kuin pelaajistaan.

– Olisi kyllä kiva saada opastusta erotuomarisektorilta, että miten näissä pudotuspeleissä on ollut vasta yksi peli, jossa vastustaja on saanut enemmän jäähyjä kuin me? Tosin ylivoimakaan ei ollut tänään meidän etu, koska kaveri pääsi iskemään meitä vastaan silloinkin.

Rantala antoi painavaa palautetta ja esitti epäuskoisena tiukkoja kysymyksiä otteluvalvojalle vielä noin 10 minuuttia virallisen lehdistötilaisuuden jälkeen. Rantala halusi erityisesti tietää onko Classicin pelitavassa jotain sellaista joka oikeuttaa suurempiin jäähymääriin.

Jos erotuomaritoiminta siirretään tyystin sivuun, niin mikä mätti pelillisesti päivän ottelussa?

– Erikoistilannepelaaminen näin alkuunsa. Happee teki kolme maalia ylivoimalla. Me saatiin yksi ylivoima ja kaveri pääsi iskemään siitä maalin. Tasavoimin voitettiin 4-1. Voidaan mennä siihenkin, että pallollisesti ei oltu tänään normaalilla tasolla ja neljä maalia ei riitä. Veskarit olivat tänään hyviä ja Kosonen otti lopussa maagisen torjunnan. Marginaalit ovat hyvin pieniä, arvioi Rantala.

Salibandyliigan finaaleissa on nyt peräti viikon tauko ja se on varsin eriskummallista kesken ottelusarjan. Viikossa saattaa tapahtua vaikka minkälaisia muutoksia.

– Sama se on mielestäni molemmille. Ei olla sitä sen kummemmin pohdittu. Tulee ihan harjoitusviikko ja niin ei yleensä ole tässä vaiheessa kautta.

Tauon aikana on tosiaankin mahdollista keskittyä harjoitteluun ja tehdä jopa pieniä korjausliikkeitä oman pelaamisen suhteen. Rantala ei halunnut mennä yksityiskohtiin, mutta tunnusti ainakin yhden asian johon joukkueen on tarkoitus kiinnittää huomiota.

– Erikoistilannepelaamiseen. Sen tarkemmin en halua analysoida.

23 comments

  1. Miten on mahdollista että Classic saa jäähyjä… Plääh, mitä itkemistä kun joukkueessa pelaa esim. Liigan kaikkien aikojen jäähykuningas Mika Savolainen joka edelleen rikkoo jokaisessa kaksinkamppailutilanteessa kun ei jalalla ehdi.

  2. Olisi kiva jos Rantala lopettais tuomareiden syyttelemisen. Itku-Iikka kitisee joka tilanteessa. Nyyh nyyh.

  3. Milenkiintonen kyllä toi oletus, joka nykyisin toisinaan nousee esiin, että jäähyjä jotenkin kuuluisi tulla tasamäärä molemmille joukkueille.

  4. Johanssonin jäähy ei ollut jäähyn paikka, täysin linjan vastainen vihellys. Se on täysin psykologista tuomareilta, että ennakkosuosikkia kohdellaan hieman kaltoin vieraissa pelatessaan.

    Johanssonin jäähy oli kyllä selvä juoksulinjan estäminen, mutta niin paljon vastaavan tasoisia rikkeitä menee läpi ilman jäähyä.

    Hereillä tuomarit sarjan loppuun!

  5. Miten ei tullut jäähyä kun mäkipää joutui polvitaklauksen kohteeksi(olisi voinut käydä pahasti)??? ja muutenkin ei paljoa nähdä olka-olkaa vastaan tilanteita vaan ihme roikkumista ja painiotteita! mikä tietysti sopii happeen tapaiselle joukkueelle.

  6. No, jäähyt…mielestäni klässikk oli jalalla jäljessä kyllä. Aika selviä tilanteita mistä boxiin voi laittaa

  7. Happeen tapaista on olla taitojoukkue. Pleijareissa mennään kovempaa ja vääntöö riittää. Kaikki jäähyt olivat ansaittuja. Rantala vaikuttaa huonolta häviäjältä, en tykkää.

  8. Classic pelannut 10 pudotuspeliä. Kahdessa vastustajalle enemmän jäähyjä, kahdessa ei kummallekkaan ja yhdessä molemmille saman verran. Rantala, faktat kuntoon jos rupeat itkemään. Oilersin Varis teki itsestään idiootin tuomareista nillittämällä ja Rantala pysyy samalla linjalla. Tosin Rantala aloittaa itkun jo pelissä.

  9. Classic – 30min ja vastustajat 20min jos tuo Raikamon 5+20 otetaan pois. Ihan hyvä ero siihen nähden että Classic nyt kuitenkin pitää palloa enemmän jokaisessa pelissä.

    Perjantaina jätettiin viheltämättä toisinpäin täysin vastaava tilanne josta tänään tuli ensimmäinen Classic jäähy. Samoin Mäkipäähän kohdistuneesta polvitaklauksesta olisi pitänyt viheltää, niin selvä tilanne kuin olla ja voi. Paremmalle Classic tänään kuitenkin hävisi, se myönnettäköön.

  10. Jep jep. Haluttiin vaihtaa parketit mattoon, jotta saataisiin peliin nopeutta ja näyttävyyttä pallon ollessa helpommin hallittu. No, tilalle saatiin kyllä vauhtia, mutta ilmeisesti liikaakin pelaajien mielestä, sillä sellai kahvaaminen on tällä hetkellä käynnissä.

    Tästä ei voi tietenkään syyttää yksinään tuomareita tai pelaajia. Toisaalta linjauksena tuntuu nykyään olevan, että pelin tulee olla soljuvaa ja vähän katkottua, joten sitten ei myöskään vihelletä juurikaan mitään, vaikka sääntöjen ja tulkintojen mukaan voisi pelata kovaa puhtaastikin (Lue: estämiset, kahvat ja selkään kiipeemiset poies). Näitä sitten kun päästää sopivasti läpi sormien, niin yksittäinen viheltämättömyys ei näy ja onhan se tietysti helpompaakin. Toisaalta dumari voisi haastaa itsensä, ja ottaa jämäkän linjan ja puuttua vaparein ja jäähyin. Tällöin tietysti haasteena on, että yksikin viheltämättä jäänyt tilanne nousee isosti esille ja olet sitten tapetilla. Niinpä sitten vallalla on tuo helpompi tapa vihellellä sieltä täältä, mikä on sitten sama kaikille, ja yksittäinen tilanne ei nouse isommin esille muiden joukosta.

  11. Happeessa on samanlaisii teatteripellejä kuin spv:ssä. Tuomaritkin menee niihin löysäpolvien temppuihin. C kärsi siitä, samoin viikkarit. Käsittämätön tuomarien linjan vaihtelu.
    Toivottavasti saa pelata reilusti, rikkeet pois ja parempi voittakoon maalaisjengeistä.
    Classic vie lopulta 3-1, mikä olisi oikeutettua peliesitysten perusteella.

  12. Ei nuo Jääskeläisenkään polvet terästä ollut kun Hoikkaselle jäähyä haki, mutta happee ei itkenyt vaan teki maalin, siinä ero! 😀

  13. Taas täällä tätä amatööri/marginaalilajin kitinää. Rantala koittaa nyt vaan kestää tappiot, ensi kaudella syntipukkeja joukkueen ulkopuolelta joutuu etsimään vielä enemmän kun joukkue ei menesty tämän vuoden malliin.

  14. TOP 3 itkijät:

    1) Happeen fanit
    2) Classicin fanit
    3) Happeen pelaajat

  15. Yllättävää, top 3 cee, happee. Ainiin muut on lomilla:D
    Miks ei cee ensivuonna pärjää? Saisko vähän selvennystä?

  16. Eka kerta kun Rantala julkisesti puuttuu tuomari toimintaa
    tällä kaudella. Penkintakana kyllä huutaa niin kun muutkin.
    Odotin kyllä et olis turpansa aukaissut speve pelin jälkeen,
    se show mikä alko savon mällin jälkeen. Kyllä tehdään taas
    kärpäsestä härkänen.

  17. Jaballe selvennystä => muut kärkijoukkueet vahvistuu tästä vuodesta oppineena, Tampereen seuroissa liikehdintää.

  18. No olihan selvennys. Liikehdintä nyt ei ollut mikään uutinen.
    Ei tämä nyt kumminkaan ceen osaikkeita huononna. Ai niin, näitä ruotsalaisia pidetään ihan pelleinä, katellaan sitten syssymmällä….