Pudotuspelien pistekärki: ”Välillä on ollut aika paljon äijää niskassa”

Sami Johansson valittiin maaliskuun pelaajaksi ennen miesten Salibandyliigan kolmatta finaalia. Kuva: Topi Naskali

Sami Johansson valittiin maaliskuun pelaajaksi ennen miesten Salibandyliigan kolmatta finaalia. Kuva: Topi Naskali
Sami Johansson valittiin maaliskuun pelaajaksi ennen miesten Salibandyliigan kolmatta finaalia. Kuva: Topi Naskali

Happee ja Classic kohtaavat miesten Salibandyliigan neljännessä finaalissa sunnuntaina Jyväskylän jäähallissa. Happee voitti edellisen kohtaamisen suvereenisti 2-11. Kun edellisen ottelun jäljiltä jyväskyläläisten suurin haaste on ollut saada yleisöä ja elämää jäähalliin, niin Classicissa on koitettu saada rytinää ja rytkettä joukkueeseen.

Classicin maajoukkuehyökkääjä Sami Johansson on tyytyväinen omiensa harjoitussykkeeseen ennen neljättä finaalia.

– On vedetty aika lujaa ja pyritty parempaan tunteeseen. Nyt ei ole kyllä mitään valittamista. Treeneissä on ollut meininkiä, se on kiva.

Miehen kertoman perustella Classicissa on palattu perusasioiden äärelle. Maanantaina fysiikkavalmentaja Keke Matilainen aloitti talkoot vetämällä treenit, joissa mailoja ei tarvittu. Sen jälkeen on keskitty muun muassa kaksinkamppailuihin.

– Kun ollaan hereillä niissä, niin sitä kautta ollaan myös pelillä paremmin, Johansson tietää.

Ensimmäisen finaalin jälkeen moni olisi ollut valmis kuuluttamaan sarjan Classicille. Varsinkin Jussi Pihan johtama ketju sai kaikkien hehkutukset. Johansson on kentällisen oikean laidan laukaisuautomaatti. Hän ei usko, että tuossa ottelussa oltaisiin nähty jonkinlainen lakipiste, vaikka tahti on siitä hiipunut.

– Ei mitään lakipistettä ole nähty. Sen jälkeen Happee pystyi vain reagoimaan meidän peliin ja sit on vähän sekoiltu. Sekoilut pitää karsia pois.

Happee on onnistunut jättämään pudotuspelien pörssikärjen vähille tehoille viime otteluissa. Johansson on itsekin huomannut, että on varsin huolellisessa pidossa

– Välillä on ollut aika paljon äijää niskassa ja siten myös paikkoja vähemmän. On se tietenkin muille tilaa, jos mut otetaan kiinni, Johansson toteaa tyynesti.

Kuva: Olli Laukkanen
Kuva: Olli Laukkanen

Jos hyökkääjä onnistuu paikoille pääsemäänkin, niin ohitettavana on erinomaista kevättä pelaava maalivahti Eero Kosonen. Johansson ei tunnusta, että Kosonen olisi sen vaikeampi kuin ennenkään.

– Kyllä sen ohittaa on pystynyt ennenkin. Ei Eero siitä niin paljoa ole muuttunut. Kai se pitää edelleenkin laukoa sinne, missä verkko näkyy, tietää 16 maalia pudotuspeleissä viimeistellyt Johansson.

Ennen sunnuntaita Classic-leirissä – kuinkas muutenkaan – harjoitellaan. Sunnuntain finaalinäyttämö, Synergia-areena on mieleinen myös Sami Johanssonille.

– Varmaan tulossa hieno tapahtuma ja kuulemma aika paljon porukkaa tulossa. Toivottavasti paikalle tulee myös Classicin kannattajia. Sama peli se on jäähallissakin, että siitä ei saa seota, kertoo Johansson odottavaisena.

2 comments

  1. Joukkueena voitetaan ja joukkueena kaadutaan,,rennosti eteenpäin,
    kumpi on kovempi/ yhtenäisempi/ kypsempi! joukkuehengeltään ansaitsee koreemmat mitalit, tsemppiä molemmille!

  2. Jos Classic ei nyt herää ja ala roikkumaan samoin vastustajan selässä kuin Happee niin tappio on liki.
    Hyökkäys päässä ei enää kulmiin lainkaan tulee vain huonoja hyökkäyksen päättöjä.