Suomen naiset jälleen voitokkaina Eerikkilässä

Eliisa Alanko haluaa voittaa vielä maailmanmestaruuden. Arkistokuva: Salibandyliiga

Eliisa Alanko iski lauantaina tehot 1+1 Sveitsin verkkoon. Arkistokuva: Salibandyliiga
Eliisa Alanko iski lauantaina tehot 1+1 Sveitsin verkkoon. Arkistokuva: Salibandyliiga

Suomen naisten salibandymaajoukkue voitti toisenkin ottelunsa neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksessa Eerikkilässä kun Sveitsi taipui maalein 5-2 (1-1, 2-0, 2-1). Huomenna Suomi pelaa turnausvoitosta toista puhtaan pelin joukkuetta Ruotsia vastaan.

Suomi hallitsti ottelun alkua, mutta Nina Rantalan avausmaalin jälkeen ote luisui vieraille ja ensimmäiselle tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1. Mia Karjalainen iski kuitenkin heti toisen erän alkuun, ja pelin puolivälissä Eliisa Alanko kasvatti eroa Anne Suomalaisen maalin kulmalle tarjoilemasta pallosta.

Kolmaskin erä aloitettiin Suomen maalilla Alisa Pölläsen osuessa, ja ottelun loput tapahtumat nähtiin Sveitsin alettua vetää maalivahti Helen Bircheriä penkille jo kymmenen minuuttia ennen sumeria. Alisa Pöllänen linkosi tyhjiin illan toisensa, ja Corin Rüttimann ehti vielä päättää näyttävän sahasyöttelyn kavennukseen.

Hyökkääjä Eliisa Alanko merkkautti tänään maalin, syötön ja kahden minuutin jäähyn, joka vihellettiin avauserässä kiukkuisesta jälkipelihuitaisusta mailalla.

– Oli tänään tosi salliva erotuomarilinja kun sai tulla selkään ja huitoa mailalla, Eliisa Alanko myönsi alun turhautumisensa, jossa hän ehti jäähypenkille astellessaan myös kertoa erotuomareille mielipiteensä.

– En protestoinut jäähyäni mutta sitä kyllä, että niin paljon rikkeitä jäi viheltämättä. Puolustajillamme oli alussa tosi vaikeaa kun karvaajat saivat rikkoa niin paljon.

Alanko sopeutti pelin vanhetessa omat otteensa vihellyslinjaan, ja Sveitsin puolustajilla oli todella kiire varsinkin sisarusparin Eliisa Alanko – Ella Alanko iskiessä iholle.

– Tuomarit vetävät linjan, ja varsinkin siskolla riitti tänään virtaa, Alanko hymyili.

Suomen pelissä pääasia oli edelleen oman pelin kehittämisessä.

– Harjoitellaan aktiivista peliä ja nopeaa pelin kääntämistä, ja samalla pitää osata arvioida koska lähdetään nopeasti ja koska rauhoitetaan.

Suomi ei ole hävinnyt Sveitsille sitten vuoden 2011, mutta aikanaan itsekin alppimaan liigassa maaleja mättänyt Eliisa Alanko ei ainakaan vielä sanoisi sveitsiläisten olevan putoamassa kärkimaiden vauhdista.

– Sveitsin joukkue on nuorentunut paljon, ja itse siellä kolme vuotta sitten pelanneena en enää tunne suurinta osaa nykyisestä maajoukkueesta. Heidän pelityylissään on edelleen enemän jalkoja kuin järkeä, mutta kyllä joukkueesta nykyäänkin tärkeitä liidereitä löytyy.