Miehet

Tapanilan Erä B-junioreiden Suomen mestari – Sitkeä Josba kaatui saappaat jalassa

21.04.
2014
Miehet
Tapanilan Erä, B-junioreiden Suomen mestarit 2013-14. Kuva: Juhani Järvenpää

Tapanilan Erä, B-junioreiden Suomen mestarit 2013-14. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen salibandykausi 2013-14 saatiin maanantaina päätökseensä, kun Tapanilan Erä ja Josba ratkoivat B-junioreiden Suomen mestaruuden Helsingin Mosahallissa. Ennakkosuosikki Erä osoittautui kotonaan liian kovaksi vastustajaksi kevätkauden yllättäjäjoukkue Josballe ja vei kultaiset mitalit lukemin 6-0 (1-0, 1-0, 4-0). Otteluvoitot menivät siis helsinkiläisille 2-1.

B-juniorien mestaruusottelu päätti pääsiäisen huikean salibandykimaran ja samalla koko sarjakauden Suomessa. Ottelussa paikalla ollut yleisö ei varmasti jäänyt kaudesta kylmäksi.

Mihin ottelu ratkesi?
Erä pääsi varkain johtoon jo ottelun ensi minuutilla, mutta sen jälkeen nähtiin kovatasoinen ja tasainen salibandyottelu. Siinä missä Erä oli edellä taidossa, Josba vastasi fyysisyydellä.

Kolmanteen erään lähdettiin Erän 2-0-johdossa. Ratkaisu nähtiin ajassa 47.53, kun helsinkiläisten Eero Nuutinen pääsi iskemään läpiajosta tilanteeksi 4-0. Maalin jälkeen suurin paine hävisi ja Erä pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kahdesti ennen voitonjuhlia.

Erän korkeampi taitotaso ja tasaisuus korostui etenkin kolmannessa erässä. Joukkueen jokaisesta maalista vastasi eri pelaaja. Josba sen sijaan tuskaili maalinteon kanssa läpi ottelun, vaikka hyviä paikkoja rakensikin.

Ottelun hahmo?
Siinä missä lauantain ottelussa Joensuussa Josban maalivahti Jimi Miettinen oli huikeassa vireessä, oli tänään Erä-vahti Santeri Kainulaisen vuoro loistaa. Kainulainen tappoi vierailijoiden parhaat maalintekopaikat hienoin ottein ja jätti vastapuolen kollegan selvästi varjoonsa. Hän sai myös runsaasti apuja uhrautuvasti vetoja peittäneiltä kenttäpelaajilta.

Ottelun puheenaihe?
Finaalisarjan jokainen ottelu saatiin pelata täydelle katsomolle. Maanantain kohtaamisessa paikalla oli peräti 590 katsojaa, mikä on Mosahallin tämän kauden ennätys. Katsomossa oli myös bussilastillinen hyvin äänekkäitä Josba-kannattajia, jotka vastasivat suurimmasta osasta äänestä ainakin ottelun alussa.

Ottelun loputtua Erän kovimmat kannattajat villiintyivät sen verran, että yksi nähtiin hyppimässä alasti kentällä päätösvihellyksen jälkeen. Kyseessä oli ilmeisesti sama henkilö, joka oli aiemmin esillä myös Joensuussa, joskin silloin vielä bokserit jalassa.

Kommentit:
– Vastustaja oli sitkeä. Josba opetti meitäkin pelaamaan fyysisemmin. Lopulta meidän taitotasomme ratkaisi, kun onnistuimme vastaamaan vastustajan fyysisyyteen. Upea joukkue tämä on, todella työteliäs ryhmä, iloitsi Erän päävalmentaja Ilkka Lehtinen kyyneleet silmissään.

Ottelu jäi tällä erää Lehtisen viimeiseksi Suomessa, sillä hän suuntaa ensi kaudeksi Sveitsiin uusiin haasteisiin.

– Avoimin mielin suhtaudun tuleviin haasteisiin Sveitsissä, Lehtinen totesi toimittajalle.

Tilastot:
Erä: Miska Mäkinen 1+1. Santeri Kainulainen 15 torjuntaa (100.0 %).
Josba: Jimi Miettinen 27 torjuntaa (81.8 %).

Teksti: Lauri Havukainen, Helsinki

Lauri Havukainen