Josballe kaksi isoa menetystä – Eronen ja Puustinen Sveitsiin

Tatu Eronen tuulettaa ensi kaudella Floorball Thurgaun paidassa NLB:ssä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Tatu Eronen
Tatu Eronen tuulettaa ensi kaudella Floorball Thurgaun paidassa NLB:ssä. Arkistokuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliigaseura Joensuun Josbassa pelanneet Tatu Eronen ja Tommi Puustinen vaihtavat maisemaa ja siirtyvät Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Floorball Thurgaun riveihin.

25-vuotiaalla Puustisella on vyöllään 162 liigaottelua, joissa hän on tehnyt 63 tehopistettä. Hyökkääjä Eronen, 27, sen sijaan on operoinut yli piste per peli -tahdilla tehtailemalla 105 ottelussa 115 tehopistettä.

Kaksikolla löytyy myös kokemusta sinivalkoisesta maajoukkuepaidasta. Puustinen on vuoden 2007 alle 19-vuotiaiden MM-pronssimitalisti ja Eronen on pukenut miesten maajoukkuenutun päälleen vuonna 2012 Finnkampenissa.

Thurgaun nettisivujen mukaan suomalaisduo sai opintonsa päätökseen ja sen myötä lähti toteuttamaan unelmaansa pelata ulkomailla.

Sveitsiläisseuran päävalmentaja Beni Bötschi on selkeästi mielissään kaksikon saamisesta seuraan.

– Tommi ja Tatu sopivat meille hyvin. He tuovat johtajuutta ja ovat jo osoittaneet haluavansa ottaa vastuuta täällä. Olen varma, että he parantavat peliämme osaltaan, Bötschi kertoo seuran nettisivuilla.

Viime kaudella Thurgau taisteli noususta Sveitsin pääsarja NLA:han, mutta hävisi ratkaisevan karsintasarjan UHC Waldkirch-St. Gallenille voitoin 4-1. Näin ollen joukkue jatkaa pelejään maan toiseksi korkeimmalla tasolla, NLB:ssä.

Thurgaussa on viime vuosina pelannut muitakin suomalaisia ja joukkueessa avainroolissa pisteitä nakutteli menneellä kaudellakin Olli Oilinki.

Floorball Thurgaun uutinen aiheesta.

7 comments

  1. Katastrofi..ei muuta voi sanoa, juuri kun luultiin Sorjosen saaneen ryhmän sitoutettua pitkäjänteiseen työhön, niin nämä puupäät lähtee rahan perässä NLA:han. Tulevalla kaudella olisi ulosmitattu huipputulos, mutta nyt runko jää ohueksi, toivotaan että seurajohto on hereillä, ja saa kovia vahvistuksia, ja nyt ei puhuta mistään welhoista..

  2. Pojilla taitaa pyyhkiä hyvin Sveitsissä. Paremmin ainakin, kun jos Josban leivissä olisivat? Tsemppiä heille valitsemilleen teille. Miettikää tarkoin onko Joensuussa tulevaisuutta? Tuskin.