SSRA siirtää Divari-paikkansa Limingan Niittomiehille – ”Tiesimme jo ennen karsintoja, ettemme voi nousta”

Jani Laukon Rankat Ankat ei lähtenyt Divariin. Kuva: Jari Turunen

Jani Laukon Rankat Ankat ei lähtenyt Divariin. Kuva: Jari Turunen
Jani Laukon Rankat Ankat ei lähtenyt Divariin. Kuva: Jari Turunen

Keväällä paikan ensi kauden Divarissa lunastanut SSRA Oulusta on siirtänyt sarjapaikkansa viime kaudella Pohjois-Suomen kakkosdivaria pelanneelle LNM:lle Limingasta. Rankkojen Ankkojen päävalmentaja, manageri ja puuhamies Jani Laukko valotti Pääkallo.fi:lle ratkaisun taustoja ja omia tuntemuksiaan.

SSRA anoi sarjapaikan siirtoa Salibandyliiton kilpailuvaliokunnalta, ja liiton hallitus siunasi tuoreeltaan päätöksen lopullisesti. Sarjapaikkaa hallinnoi jatkossa Limingan Niittomiehet ry.

Muutamassa vuodessa aladivisioonista vauhdilla Divariin noussut ankkaparvi oli jo ennen karsintoja päättänyt, ettei nousun mahdollisesti osuessa kohdalle paikkaa oteta vastaan. Laukon mukaan kausi päätettiin pelata silti päätyyn asti.

– Soitin Jyrki Paajaselle (Salibandyliiton liigapäällikkö) pari ottelua ennen runkosarjan päätöstä siitä, miten toimitaan. Paajanen kehotti pelaamaan kauden loppuun täysillä, ja poikien kanssa sovittiin, ettei tahallaan lähdetä pelejä häviämään, Laukko valottaa.

Syyt sarjapaikan siirtopäätöksen takana ovat osittain ymmärrettäviä, osittain melko harvinaisia.

– Taloudellisesti kausi Divarissa olisi tarkoittanut miltei 80 000 euron satsausta, ja siihen ei ole rahkeita. Lisäksi usean pelaajamme henkilökohtaiset syyt ja perheellisyys ei mahdollista pelaamista, Laukko kertoo.

Sarjapaikan siirtäminen näin korkealla tasolla on todella harvinaista. Vaikkei seudun ykkösjoukkueella ollutkaan kiinnostusta lunastaa sarjapaikkaa omien siipiensä alle, Laukko halusi sarjapaikan pysyvän pohjoisessa. Tässä kohtaa kuvioon astui SSRA:n jälkeen Pohjois-Suomen kakkosdivarin kakkospaikan saavuttanut LNM Limingasta.

– Tarkoitus oli alunperin, että OLS olisi saanut paikan. Asiaa ehdotettiin OLS:lle, mutta heillä ei ollut valitettavasti minkäänlaista kiinnostusta asiaan. Tiesin, että Limingalla voisi olla taloudelliset rahkeet, ja heille paikan soin mieluusti. Tärkein kriteeri oli, että sarjapaikka pysyy tällä alueella, Laukko kertoo.

Pelaajiston osalta sarjasiirtoon vaadittiin kymmenen pelaajan lista, mutta se, kuinka monta tuosta listasta pelaa LNM:ssä ensi kaudella jää nähtäväksi.

– Suurin osa on kuitenkin perheellisiä, ja Divarissa pelaaminen vie paljon aikaa, Laukko muistuttaa.

Vaikka mies tiesikin nyt käsillä olevan tilanteen tulevan eteen, mahdollisuus näyttää taitoja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla olisi houkutellut.

– Harmittaa siinä mielessä, että meillä olisi ollut valmentaja ensi kaudelle, ja olisi ollut hieno sauma nähdä, mihin tämä joukkue oikeasti pystyy. Tavoite ei ole ollut saada SSRA:lle paikkaa Divarissa, vaan alueelle ylipäänsä.

Laukolle itselleen viimeiset vuodet Ankka-ruorissa ovat olleet henkisesti raskaita, ja mittarit piiputtavat punaisen puolella.

– Ilmoitin jo aikoja sitten, että lopetan. Jotenkin sitten kuitenkin lähdin vielä yhdeksi kaudeksi mukaan. Olen valmentanut viimeiset vuodet neljää joukkuetta yksin sekä pelannut päälle itse, ja se on syönyt voimavaroja hartioilta, Laukko myöntää.

SSRA:n tarinan oli tarkoitus päättyä tähän, mutta joukkue jatkaa toimintaansa ensi kaudella kolmosdivarijoukkueella ja juniorijoukkueella.

– Kolmosessa jatketaan, ja sinne tulee jokunen kaveri viime kauden nousujoukkueesta pelaamaan, Laukko päättää.

46 comments

  1. Kukaan noista pelaajista ei tuu pelaamaan lnm:ssa
    Täys fiasko kyseessä että paikkoja voi noin vaan siirrellä
    Miksette siirrä sitten sbvantaalle jonka voititte???

  2. Paikasta luopuva joukkue saa siis päättää kenelle se paikkansa antaa. Eli, ei väliä karsinnoista tai muista liiton määrittämistä peleistä.

    Voisko 4-divarin joukkue saada liigapaikan jos sais ostettua sen liiganousijalta? Eikö kenenkään muun mielestä tässä ole jotain väärin!

  3. Lukekaa se toinen kappale ennen kö itkette että on epistä. Hieno homma oululaiselle salibandylle että myös Divaria pelataan.

  4. Onko kysytty etukäteen valiokunnalta tai ei niin outoa joka tapauksessa. Surkea esitys sekä SSRA:lta että liitolta

  5. Hahahahahahaha! Hyvin menee taas. Eihän tällekkään voi muuta ku nauraa.

  6. Hyvin erikoinen päätös antaa lupa sarjapaikan siirrolle. Ei kilpailullisia perusteita. Hyvin menee…

  7. Divaripaikan sai joukkue, joka sijoittui omassa lohkossaan toiseksi ja putosi karsinnoista heti ensimmäisellä kierroksella. En ymmärrä logiikkaa. Jutusta saa sen kuvan että SSRA on valinnut kenelle paikka luovutetaan.

  8. Onhan tämä uskomaton farssi. Pääsarjatason paikkoja jaetaan kavereille, kun itseä ei kiinnosta. Millaiset edellytykset Limingalla on Divariin, jos tippuivat jo karsintojen 1. vaiheessa? Vantaalla ollaan varmaan iloisia ja ymmärtäväisiä. Miksi piti lähteä karsimaan, jos tiesi ettei voi nousta?

  9. Voisi kuvitella, että joku karsinnoissa Liminkaa paremmin pärjännyt seura, joka haluaa oikeasti divariin, tekisi valituksen tästä päätöksestä? Karsintojen menestyksellä ei näytä olleen mitään merkitystä.

  10. Eihän nyt voi olla mikään peruste siirtää sarjapaikka ”no kun haluttiin alueelle divarijengi”. Joo kyllähän lajin leviäminen on hyvä, mutta urheilullisin perustein kiitos. Mäkin haluaisin Lahteen pääsarjajengin. Kuka siirtäis?

  11. Mitä te itkette? Limingalle tulee huippujoukkue ensikaudeksi, ja on todella resursseja menestyä… itse kannatan tätä, että jos nousija ei ota paikkaa vastaan, niin seura saa päättää kenelle paikka luovutetaan. LMN ei ehkä karsinnoissa menestynyt, mutta ensi kaudella on d1varissa korkealla.

  12. miten KooVee nousi liigaan? muistaakseni tuli fuusio Gunnerssin kans (G-KooVee?) jonka jälkee Gunners hävis, ja jäljelle jäi Koovee? Oisko tässä voiti menetellä samalla tavalla, kuin Tampereella, että ois ollu fuusio, jonka jälkee vaa toine seura pois kuvioista ja jäljelle jäis Liminka? vai onko se aivan sama näin vaan?

    Osa pelaajista kuitenkin ilmeisesti siirtyy Liminkaan joten heille oikein että saavat pelata divaria koska ovat itse sinne itsensä pelanneet? Kolikolla kaksi puolta…

  13. Jatko… Eikö Liminka ois voittanu oman lohkonsa jos Ankkoja ei ois ollutkaa. Liminka menettänyt ankkoja vastaan pisteitä kuitenkin…

    Joka tapauksessa mielenkiintoisia päätöksiä ja takaportteja seuroilla on Liigaan/divareihin. Olisiko tästä noussut meteliä mikäli Liminka ja Ankat olisi fuusioituneet? ja vuoden päästä olisi ollut jäljellä vain Liminka?

  14. On ymmärrettävää, että sarjapaikka voi siirtyä pelaajien mukana jos aiempi seura lopettaa toimintansa/ fuusioituu toisen seuran kanssa tms. Nyt kun ilmeisesti kuitenkin molemmat seurat jatkavat toimintaansa niin ei kai tässä ole kyse tuonlaatuisesta siirrosta. Jos oikeasti pääosa SSRA:n joukkueesta siirtyy LNM:iin niin se tarkoittaisi että Limingassa on kaksi joukkueellista pelaajia ja SSRA:ssa ei ketään. Lopettaako SSRA nyt sitten toimintansa ja LNM tiputtaa nykyjoukkueesta puolet pois-epäilen. Jos pääosa SSRA:n joukkueesta jatkaa pelaamista divarissa LNM:en riveissä niin miksi siirtää edustusoikeutta kun voisivat jatkaa entisellä joukkueella SSRA:ssa. Tämä touhu viittaa siihen, että edustusoikeuden siirtoon kelpuutettava määrä pelaajia ei tule oikeasti siirtymään LNM:iin vaan on tehty vain edustusoikeuden kabinettisiirto ilman kilpailullisia perusteita.

  15. Käykääpä kysymässä SB Vantaa pelaajilta, onko heillä kiinnostusta pelata d1var1a?

    Epäilen ettei suurimalla osalla ole..

  16. Ei voi oikeasti mennä näin, että nousija saa ”päättää” kenelle luovutetaan paikka. Mitä miettii kaikki ne jotka karsinnoissa Ankoille hävisivät? Kaiken kaikkiaan hölmö päätös. Vaikka Liminka pärjäisi ja oli sarjassa toinen, ei se ollut toisena nousujonossa. SB Vantaa-02 saisivat ratkaista pelaamalla nousun (ei enää mahdollista).

  17. Mitä väliä tuolla on kenelle se paikka menee, helvetin suuri todennäköisyys että noussut joukkue sieltä alas tulee ens kauden aikana on järkyttävän suurin.
    Joten kukasenki aiva turha kitistä jos kerta sieltä tuollanen ”porsaanreikä” löytyy, kaikilla kummiski samat säännöt.

    Tulee pikkukuntalaisille paljon työtä ens kaudeksi, näkeepi sitten olikohan liian iso pala kakkua tällä kertaa.

  18. Heh, naureskelin jo karsintasarjojen aikaan tätä juttua, kun SSRA pudotti kovaa työtä Divaripaikan eteen jo pitkään tehneen O2-JKL:n.

    Kyllähän se ärsyttää, kun nousupaikkaa oikeasti haluavat seurat kompastuvat näihin ns. ”pubijoukkueisiin” joilla ei ole mitään suurempaa visiota tulevaisuudesta, kunhan pelaillaan. Itsekin taisin joskus luonnehtia, että ovat varsinainen syöpä jo esim. kakkosdivarin tasolla.

    Mutta, itkuni on totaalisen turhaa. Pelaamalla pitää nousta oli vastassa kuka tahansa, se on ainoa oikea tie 🙂

    Itse aiheesta taas aikalailla samaa mieltä kuin muutkin kommentoineet, paremman näköistä olisi ollut hoitaa sarjapaikan siirto yhdistämällä SSRA:n ja LNM:n edustusjoukkueet.

  19. Käykääs kysymässä oisko O2 Jkl:n pelaajat halunnu ens kaudella pelata d1varia.Siis joukkue jonka SSRA pudotti jatkokarsinnoissa. Veikkaan että paikka ois otettu mielellään vastaan. Toki paikkaa ois ensin pitäny tarjota Sb Vantaalle mutta sen jälkeen O2 Jkl:lle,eikä vielä millekkään Limingan viuhupalloilijoille…

  20. Eihän tuossa sarjapaikan siirrossa sinänsä mitään ihmeellistä ole, näitä tapahtuu aladivareissa jatkuvasti, harvemmin vain pääsarjatasolla. Jos SSRA olisi vain luopunut tuosta paikasta, olisi kysymykseen tullut tietyt täydennysmenettelyt, joihin on olemassa omat säännöt.

  21. No eihä noi lestadiolaiset saa pelata muualla kun tossa rankoissa ankoissa, joten jos joku heistä ei lestadiolainen ole nii sit voipi pelata lnm:ssa.
    Korjatkaa jos oon väärässä.

  22. Kaikki SSRA pelaajat lestadiolaisia. Eivät voi nousta koska uskonto kieltäää tulisi isän kädestä ja kovaa jos jäisivät kiinni. Samalla ihmetyttää miksi nämä jyväjemmarit sitten uhmaavat uskontoaan ja pelaavat vaikka eivät saisi. Löytyy joukkueesta onneksi yksi muslimi Anssi Ala-nissilä.

  23. Turhaa märinää etelän pojilta ku hommat ei mee aina niinku ite haluaa.

    Jos urheilullisuuesta puhutaa, nii jos SB Vantaa ois sarjapaikan halunu, nii ois varmaa urheilullisesti kannattanu voittaa ne Ankat.

  24. Jokainen pallopelejä pelannut tietää, että on aivan eri asia pelata tuloksesta kun on kovat panokset (lue sarjanousu)kuin silloin kun voi pelata vapautuneesti tarvitsematta miettiä voittaako vai eikö. Se että SSRA voitti karsinnat niin kaikki kunnia siitä, mutta olivatkohan kaikki joukkueet ym kannalta samalla viivalla?

  25. Hehe. Jokainen pallopelejä pelannut tietää, että osa ihmisistä imee sitä positiivista energiaa jokapuolelta, ku alkaa kovat pelit. Osa sitte taas jykeröi housuun. Kyllä, kaikki joukkueet oli samalla viivalla. Jos ei kupoli kestä tuommosia pelejä ”paineen” alla, nii turhaanpa sitä lähtee paskomaan alleen divarinkaa puolelle.

  26. Onhan tosta järki kaukana. Syyttävä sormi ei kuitenkaan osoita joukkueisiin vaan liittoon. Urheilulliset perusteet näköjään ohitettu hienosti alueellisella perusteella. Olisi hienoa kuulla joltain liiton ihmiseltä, että mitkä ovat oikeat ja perustellut syyt nostaa divariin joukkue, joka oli tulosten valossa yksi heikoimpia karsinnoissa olleita joukkueita. Ei kai pohjoinen sijainti voi olla peruste?

  27. Kuinka harvinaista tämä kuitenkaan lopulta on. Eikös muutama vuosi takaperin samalla tavalla Tiikerit noussut divariin AC Hakin sarjapaikan saatuaan?

  28. En näe tässä mitään epäkohtaa.
    Kuten asiasta joku jo kirjoittikin, on tämä täysin verrattavissa kahden seuran fuusioitumiseen, sillä SSRA:n divariin noussut joukkue periaatteessa fuusioituu Limingan kanssa. Mukana siirtyy kuitenkin 10 pelaaja joukkueesta, jotka nostivat joukkueen divariin. Siirtyvillä pelaajilla on karenssiaika, eivätkä saa siirtyä LNM:n joukkueesta eteenpäin ennen 1.11.

    Samalla logiikalla kaikki sarjapaikkojen siirrot pitäisi kieltää kaikilla sarjatasoilla. Tämä taas johtaisi siihen, että seuran taloudellisten resurssien tullessa vastaan toiminta lakkaisi kokonaan ja usealta pelaajalta häviäisi mahdollisuus pelata itselleen oikealla sarjatasolla.

    SSRA:n taustoista en enempää tiedä, mutta voihan olla että joukkueella ei olisi ollut halua jatkaa edes 2. divisioonassa. Siihen nähden että vaihtoehtona olisi ollut lopettaa toiminta kokonaan, oli tämä täysin järkevä ja ymmärrettävä vaihtoehto.

    Sarjanousua vaille jääneiden on tässä turha itkeä, eikä näin taida ollakaan, vaan valittajat lienevät suurimmalta osalta ihan ulkopuolista porukkaa.

    Rankkojen Ankkojen 3. div joukkue ei liity tähän mitenkään, sillä porukka on toiminut omana joukkueena jo aiemmin ja pitää vanhan sarjapaikkansa. SSRA:n edustusjoukkueen sarjapaikka tässä katoaa, eikä se saa uutta paikkaa mistään ”etuilemalla”.

    Onko jollakin kritiikin antajalla ehdotelmaa siihen millaisia sääntöpykälien tulisi olla? Itse en osaa antaa tähän vastausta. Olemassa olevien sääntöjen puitteissa homma menee siis kuten pitääkin, eli onnea tulevaan kauteen LNM:n joukkueelle. Ja hei, Liminka on Oulua etelämmässä, joten etelän joukkueiden pelimatkatkin lyhenevät siirron myötä. 🙂

  29. Voi olla että uutisoinnissa on sitten jäänyt joitain kohtia selventämättä. Missään kohtaa ei puhuta fuusiosta, jossa SSRA:sta ja Limingasta tulisi yksi joukkue.

    Epäkohta tässä on se, ettei sarjapaikan siirtoa päätettäessä ole otettu huomioon karsinnan viimeiseen vaiheeseen tietänsä selvittäneitä joukkueita? Voi olla, että heille on paikkaa tarjottu mutta kukaan ei ole sitä halunnut?

    Niittomiehet on edelleen se joukkue joka putosi ensimmäisessä vaiheessa karsinnoista ulos.

  30. Taas haukutaan elämänkatsomusta sun muuta, mutta hei sillä pohjalla tallaavat pärjää ympäri suomen !

  31. ”Tärkein kriteeri oli, että sarjapaikka pysyy tällä alueella, Laukko kertoo.”

    ”Pelaajiston osalta sarjasiirtoon vaadittiin kymmenen pelaajan lista, mutta se, kuinka monta tuosta listasta pelaa LNM:ssä ensi kaudella jää nähtäväksi.

    – Suurin osa on kuitenkin perheellisiä, ja Divarissa pelaaminen vie paljon aikaa, Laukko muistuttaa.”

    Eli sarjapaikka haluttiin pitää väkisin pohjoisessa ja pelaajalista rustattiin kasaan vain tätä tarkoitusta varten. Tämä oli liiton mielestä riittävän urheilullinen ratkaisu asiaan.

    Mielestäni kaikki sarjapaikkojen siirrot pitäisi kieltää ilman todellista seurojen fuusiota. SB Vantaan tai O2JKL:n kannattaisi viedä asia valituslautakunnan käsittelyyn.

  32. Jos tässä kuitenkin mietitään tuota alueellisuutta, niin kyllähän Oulu ja Pohjoinen yhden divarijoukkueen kaipaavat. Nyt se pitää vain hoitaa paremmin kuin Merikosken vuotena. OLS:n juniorimylly tuottaa tällä hetkellä tasaisella vauhdilla hyviä pelaajia, muttei suoraan mitään kirkkaita helmiä, jotka pystyisivät hyppäämään liigatasolle. Nyt heillä tarjoutuu mahdollisuus ottaa ratkaisevia kehitysaskelia divarissa. Uskoisin tähän toimintamalliin, varsinkin Härmän siirtyessä LNM:n penkin taakse.

  33. Muistuu vaan mieleen noiden päättäjien tempaus vuosien takaa….Nurmon Jymy luopui liigapaikasta kesällä 2001..no ei mitään hätää,järjestettiin elokuussa!!kesäkarsintasarja edellisvuoden kokoonpanoin kolmen joukkueen voimin..Fbc Turku,Pirkkalan Pirkat ja Loviisa tahkosivat puolenviikon aikana sarjan läpi ja kaikki päättyi Loviisan nousujuhliin tulikuumassa liikuntahallissa elokuussa 2001 ja liiga alkoi kuukautta myöhemmin..että osattiin sitä ennenkin päättää liitossa noista asioista..

  34. Miksei Etelä-Suomen toisesta lohkosta Indiansin ja M-Teamin kakkosjoukkueita päästetty karsintoihin?
    Sarjanousu ei tietenkään olisi ollut mahdollista, mutta eipä sellaiset seikat näytä paljoa haittaavan karsintapeleissä! Ja jos olisivat voittaneet karsinnat, divaripaikan olisi voinut luovuttaa vaikka Hifkille tai Jokereille, kunhan on samalta alueelta.

  35. Jaakolle. Fuusioperusteen hyväksyn. Onko kuitenkin niin, että Ankoista pelurit siirtyvät Liminkaan? Jos siirtyvät, niin sitten liitolta looginen päätös. Komppaan aiempaa näkemystä uutisoinnin epäonnistumisesta. Ottakaa nyt ihmeessä liittoon töihin joku viestinnän ammattilainen ja antakaa ammattilaisen hoitaa about kaiken viestinnän.

  36. Rivien välistähän on luettavissa että noista kymmenestä pelaajasta ei välttämättä kovin moni tuolla tule pelaamaan, joku ehkä kuitenkin. Enempää en tosiaan asiasta tiedä.

    Usein kuitenkin näissä siirroissa pelaajat siirtyvät oikeastikin uuteen seuraan, joten miten tätä pystyisi kontrolloimaan ja tekemään säännöstä ”urheilullisesti järkevän”? Ei sinne varmaan nyt kukaan liiton henkilö mene kyttäämään pelaavatko vanhat pelaajat vielä, vai onko nimet vain siirrettyjen papereissa.

    Jos joukkueen nimi olisi ensi kaudella vaikka Limingan Rankat Niittoankat, niin tätä olisi pidetty fuusiona, eikä tätä purnaamista olisi tullut.

    Ymmärrän toki näkökulman kun sanotaan ettei ole urheilullinen peruste. Näillä säännöillä kuitenkin näin, joten olen 100% tämän puolella.

  37. Mielestäni fuusion pitäisi olla ainoa hyväksyttävä peruste että joukkueiden sarjapaikka voisi siirtyä niin kuin tässä on tapahtunut.

    Seuraava vaihtoehto on että pelaajalistan pelaajien siirtopaperit tehdään heti ja niistä lähetetään kopiot liittoon. Muuten sarjapaikkaa ei voi siirtää. Viimeinen vaihtoehto on mennä hyvässä uskossa, mutta langettaa listalla oleville pelaajille reilusti pelikieltoa ja seuroille kunnon sakot mikäli pelaajat eivät siirry uuteen joukkueeseen. Liitolla pitäisi AINA olla joku peruste jolla laittaa karsiutuneet joukkueet arvojärjestykseen. Sitten vaan soitellaan listaykköselle jne.

    Toki säännöt ovat nyt nämä ja näillä mennään ja ei muuta kuin onnea divariin LNM.

  38. Touhu on naurettavaa liiton taholta. Jos ei pysty ottamaan sarjapaikkaan vastaan (tietää sen jo karsintavaiheessa ja on siitä ilmoittanutkin liittoon), niin sääntö pitäisi olla, että joutuu luovuttamaan eikä olisi sallittua siirtää keinotekoisesti sarjapaikkaa joukkueelle, joka ei pelillisesti ole ollut lähelläkään nousua. Monikohan noista ”siirtyvistä” Ankkojen pelaajista lopulta pelaa uudessa joukkueessa????

    Fuusio on eri juttu, jos kaksi seuraa aidosti yhdistyy niin sarjapaikan siirto on silloin luonnollista, ei muuten, ainakaan pääsarjatasolla.

  39. Tippuuko SSRA 5.divariin kuten NJII olisi pudonnut kun ei ottanut 2.div. paikkaa vastaan. NJII jatkaa kuitenkin 4 div. koska NJ:llä on jo joukkue 5.div:ssa, tietääkseni SSRA:lla ei ole joukkuetta 5.divarissa.
    PS. säännöthän ei koske kaikkia, varsinkaan venäläisiä.

  40. Ei tipu mihinkään, vaan siirtää siis paikkansa toiselle seuralle, jolloin SSRA:lla ei tuota sarjapaikkaa tietenkään enää ole. Alimmalle sarjatasolle, eli tuossa tapauksessa 5. divariin, voi mikä tahansa joukkue ilmoittautua ja lähteä pohjilta liikkeelle.

    Vahvan käsitykseni mukaan mitään ”nousupakkoa” ei ole, vaan ilmoittamalla haluttomuudesta nousta, voi pysyä samalla sarjatasolla. Ihan en saa koppia Pohjanmaan puuhista, mutta tarkoitatko tuolla ”ei ottanut 2.div. paikkaa vastaan” sitä, ettei ilmoittautunut sarjaan ajoissa? Silloin paikan menettää kyllä.

  41. Kyllähän liitto teki oikein hyväksyessään SSRAn divaripaikan liminkalaisille. LNM on jo pitkään tehnyt erittäin hyvää työtä junnujen kanssa ja edustusjoukkue pelannut pitkään kakkosta. Ollut monesti karsinojen kynnyksellä, mm. Nissinahon aikaan.

    Limingassa kasataan kovaa vauhtia huippujoukkuetta. Vahvistuksia OLS:n liigaseurasta, mm. valmentajaksi Härmä. huhuissa myös Tornbergin Olli. Lisäksi SSRA:sta siirtyisi 12 pelaajaa Liminkalaisten joukkoon, osa todennäköisesti divariporukkaan. Niminä mm. Luokkanen, useampi Koskelo, karsintojen ja kakkosdivarin parhaita pistemiehiä. Mukana jatkaa myös kakkosdivarin runkopelaajat. Rahoitus on todennäköisesti kunnossa kun kausi alkaa.

    LNM:llä on myös kakksodivarijengi, farmiseura divariporukalle, joten kyllä täällä tosissaan ollaan. Voin varmuudella sanoa, että vieraisjoukkueilla tulee olemaan tiukat paikat LNM:N ”kotiluolassa”, sen sai Nurmokin kokea vieraillessaan keväällä karsimassa, valitettavasti Liminka sössi Nurmoa vastaan ekan karsintapelin jatkoaikatappioksi.

    Kyllä täällä on kaikki valmista, kun kausi syksyllä alkaa. Tervetuloa paikanpäälle seuraamaan!

  42. Kiistpallon sivuilta lainattua:

    ”Jymy II nousi kakkoseen. Anoi jäämisestä kolmosen. Liitto hylkäsi anomuksen. Rankaisi tiputtamalla nelosen, koska hymyillä on jo vitosessa joukkue. Eli liitto rankaisi joukkuetta kun ei ottanut nousupaikkaa vastaan. Näin ainakin luulen, että tilanne olis menny”