Uransa päättäneen huippuvahdin jatkossuunnitelmat selvillä

Maineikkaan salibandyuran Suomessa ja ulkomailla tehnyt maalivahti Pekka ”Nupi” Nieminen aloittaa Kooveen D1-2001–ikäluokan päävalmentajana. Ruotsin ja Suomen pääsarjoissa sekä maajoukkueessa esiintynyt kokenut maalivahti lopetti pelaajauransa tähän kauteen SC Classicin riveissä hopeamitaliin.

– Täpötäysi Synergia-Areena Jyväskylässä oli täydellinen paikka lopettaa pelihommat. Nyt kun kaikki mahdolliset finaalit (Suomi, Ruotsi, seurajoukkueiden Eurocup ja MM-kisat) ovat takana, niin voi sanoa kokeneensa salibandyn parissa aika huikeita hetkiä. Mitaleista ei varmaan yksikään ole tallessa, mutta kokemukset ovat tärkeämpiä, Nupi lataa pilke silmäkulmassa.

Samalla asenteella mies lähtee myös uuteen valmennuspestiin: rennolla otteella, mutta tosissaan. Valmentaminen oli kytenyt mielessä jonkin aikaa ja kun finaalit päättyivät, ei mennyt kauan kun Nieminen otti Kooveehen yhteyttä.

– Seurassa on tehty pitkäjänteistä työtä jo pitkään ja organisaatio on vakaalla pohjalla. Jo Kooveessa pelatessa ajattelin, että peliuran jälkeen haluaisin olla juuri tässä seurassa mukana tavalla tai toisella. Täällä tosiaan välitetään omista pelaajista ja junioreista, Nieminen perustelee valintaansa.

Nieminen aloittaa valmennuksen D1-junioreissa saman tien. Kooveen D1-ikäluokassa pelaa kaksi joukkuetta ensi kaudella ja muutamia uusia pelaajia mahtuu vielä toimintaan mukaan.

12 comments

  1. Toi seuran valinta tosiaan herättää kysymyksiä. Eikö Classicilta olisi löytynyt käyttöä Nupille, vai eikö hän halunnut sinne jäädä?

  2. ”Täällä tosiaan välitetään omista pelaajista ja junioreista…”

    Heh heh. Varmasti noin. Varsinkin jos junioreiden vanhemmat ovat ns. oikeista piireistä. KV oli ennen koko kansan seura. Nykyisin melko elitistinen järjestelmä.

    Ja lisäten: kertokaa urheiluseura, lajista riippumatta, jossa EI välitetä omista pelaajista ja junioreista.

  3. On myös Classicin etu, jos Koovee jatkossa hieman ryhdistäytyy seurana ja organisaationa.
    Pirkanmaalle mahtuu näillä harrastajamäärillä 2 kilpailukykyistä liigaseuraa, – ei tosin enempää.

  4. Harrastajamäärät sitten kasvuun ja junioritoimintaa lisää, jotta saadaan lisää kilpailukykyisiä liigaporukoita Pirkanmaalle. Sitähän sä tarkotit?

  5. Tarkoitin mitä tarkoitin. 🙂

    On Ilves ja Tappara. On Classic ja Koovee.

    Salibandyn harrastajamäärät ovat varmaan sitä luokkaa, että jääkiekkopiireissä pitäisi alkaa miettiä miten jääkiekkoharrastus ja kausimaksut saadaan sovitettua yhteen. Ettei lätkä ole kohta eliitin huvi. Ja lahjakkuudet karkaa pois kiekkopiireistä salibandyyn.

  6. Ei taida vielä lähivuosina jääkiekolla olla suurta huolta asemastaan, ainakaan sählyn takia…

  7. Loistavaa että nupi tuo osaamisensa juniori työhön, veikkaan että family lämpeni liikaa sisäänpäin. Ilves tai KV on tulevaisuudessa Pirkanmaan ykkönen, seura nimet velvoittaa. Tarvitsevat vain kokeneen/osaavan/suhteita omaavan myynti- tai markkinointipäällikön taustavaikuttajaksi haalimaan Pirkanmaan yrityksiltä rahaa toimintaan.

  8. En ihan jaksa ymmärtää turhanpäiväistä paikallisnokittelua Tampereella. Molemmat seurat (C ja Koovee) tekevät omalla tavallaan hienoa työtä. Hyvin erilaiset ovat kummankin vahvuudet, mutta molemmilta sellaiset löytyy.