Kesähaastattelussa Janne Karvonen – ”Vähän jännitti, mitä Blue Fox ajattelee siirrostani”

Janne Karvonen siirtyi Blue Foxista SB Vaasaan kesäkuussa. Arkistokuva: Glenn Hägg / Blue Fox

Janne Karvonen siirtyi Blue Foxista SB Vaasaan kesäkuussa. Arkistokuva: Glenn Hägg / Blue Fox
Janne Karvonen siirtyi Blue Foxista SB Vaasaan kesäkuussa. Arkistokuva: Glenn Hägg / Blue Fox

Suurelle salibandy-yleisölle tuntemattomia, mutta varsin tasokkaita pelaajia löytyy Divarista paljon. Yksi heistä on viime kaudella Divarin pistepörssissä sijalle seitsemän yltänyt Janne Karvonen. Pääkallo.fi otti selvää, minkälainen pelaaja Blue Foxista SB Vaasaan aiemmin kesällä siirtynyt Karvonen on.

– Huh, kysytpä vaikeita. Sanotaan, että isokokoinen ja taitava maalintekijä. Kentällä ja sen ulkopuolella rauhallinen kaveri, jonka kanssa on helppo tulla toimeen, kertoo puhelimitse tavoitettu Karvonen itsestään.

Karvosen peliura alkoi 16-vuotiaana Pietarsaaren kaupunkisarjassa ja jatkui sen jälkeen Jeppiksen junioreissa. Sitten koitti aika pelata kakkosdivaria kyseisen seuran edustusjoukkueessa. Vuonna 2005 Karvonen siirtyi Blue Foxiin ja siitä eteenpäin hän on pelannut Divaria kuusi kautta, välillä tehden kauden mittaisia visiittejä kakkosdivariin Nibacosin tai SB Vaasan kakkosjoukkueen paidassa.

– Salibandy on aina ollut minulle harrastus. Elämäntilanteen mukaan on menty ja katsottu miten paljon on missäkin vaiheessa pystynyt satsata. Jos on ollut vähemmän aikaa salibandylle, niin silloin on pelattu sitten kakkosta, Karvonen toteaa.

Karvosen kesään kuuluu pitkälti töitä ja treenejä, ennen elokuussa koittavaa kesälomaa.

– Nautin kesästä sen mitä näillä keleillä pystyn ja treenaan kovaa. Joukkueen kanssa en ole vielä treenannut, mutta omatoimisesti kyllä. Joukkueen treeneihin liityn heinäkuussa.

Karvonen pelasi viime kaudella Blue Foxissa todella hyvän kauden, johon mies itse pitää syynä sitä, että hän oli fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan aiemmin. Mallikkaasti sujuneesta sesongista huolimatta mies siirtyi Vaasaan uusien haasteiden perässä.

– Iän myötä treenaaminen on alkanut maittaa paremmin ja tarkoitus on olla tulevalla kaudella vieläkin paremmassa kunnossa. Vähän jännitti, mitä Blue Fox ajattelee siirrosta, mutta ei siitä mitään ongelmia tullut. Kiva päästä pelaamaan heitä vastaan, Karvonen kertoo hyväntuulisesti.

– Suurin syy siirtoon oli se, että olen asunut Vaasassa jo muutaman vuoden. Nyt reissaamista vähentääkseni vaihdoin tänne. Olen miettinyt siirtoa jo aiemminkin, sillä on mukava päästä vielä pian 32-vuotiaana kokeilemaan uusia haasteita Divarissa jossain muualla kuin Blue Foxissa.

Henkilökohtaisia tavoitteita ei Karvosella sen kummemmin ole, mutta hän luottaa, että hyvän kuntopohjan siivittämänä peli luistaa. Joukkuetta hän tuntee jo entuudestaan hieman, mutta siinä on silti oma uutuudenviehätyksensä.

– Jos olen kunnossa, niin pisteitä tulee kyllä. Vaasan pelaajien kanssa olen pelannut muun muassa kaupunkisarja Aurinkoliigaa yhdessä ja tunnen heitä sitä kautta. Silti on kiva päästä pelaamaan uusien pelikavereiden kanssa, Blue Foxissa kun runko on pysynyt niin kauan samana. Katsotaan kenen kanssa lähtee peli synkkaamaan ja millaiset kentälliset valmennus muodostaa, Karvonen pohtii.

Entä mikäs on se SB Vaasan sijoitus kauden jälkeen?

– Kyllä tällaisella joukkueella täytyy tavoitteena olla taistelu Divarin voitosta, koska se on täysin mahdollista. En lähde veikkaamaan mitään, koska sarjassa on monia tosi kovia jengejä, mutta kärkeä lähdetään tavoittelemaan, Karvonen päättää.