Samassa tv-lähetyksessä Ranskassa: Tour de France ja korsolainen salibandyjoukkue

Korsolaiset pelaavat salibandya Orleansissa ja pelipaitojen selässä lukee ranskalaisten jalkapallolegendojen nimiä kuten Papin, Zidane, Cantona ja Henry. Mistä on kyse?

– Saimme tutun maalivahdin kautta kutsun Orléans Floorball Festival -turnaukseen, ja koska samaan aikaan oli menossa jalkapallon MM-kisat niin hankittiin teemaan sopivat Ranskan maajoukkueen vanhat pelipaidat vieraspeliasuksi, Greasers II:n puuhamies Olli-Pekka Lummi kertoo.

Turnaus pelattiin Ranskan Orleansissa, ja Greasers II voitti lopulta koko turnauksen.

– Alkusarjassa voitettiin neljä ensimmäistä peliä melkein näytöstyyliin, mutta viimeinen peli hävittiin rankkareilla. Välieristä päästiin jatkoon ja finaalissa kaatui Grenoble täpärästi 3-2, Lummi valottaa.

Lummi kehuu myös turnauksen järjestelyitä, ja oheistapahtumia.

– Pelit olivat aika lyhyitä, joten urakka ei ollut liian raskas. Ottelujen lisäksi täällä oli kaikenlaisia taitokilpailuja, ja lauantaina pelattiin All-Stars -ottelu.

Kyseessä oli turnauksen 10. juhlavuosi ja Ranskan TV 3 haastatteli All-Stars -kentälliseen valittua Olli-Pekka Vienoa päivittäiseen ajankohtaisohjelmaan. Turnaus sai hyvää näkyvyyttä, sillä TV-ohjelman urheiluosiossa aiheina olivat Tour de France ja Orleansin salibandyturnaus.

– Haastattelu vähän jännitti, mutta onneksi tulkki osasi myös suomea. Suomen alasarjoissa ei ihen hirveän usein ole televisiokameroita paikalla. Oli kyllä niin hieno reissu että ensi vuonna täytyy lähteä puolustamaan mestaruutta, Vieno kertoo.

Turnauksen taso vastasi pitkälti suomalaisia alasarjoja.

– Paikalliset joukkueet olisivat suurin piirtein nelos-vitosdivaritasoa Suomessa. Siellä on muutamia hyviä pelaajia, mutta tasoerot ovat suuret. Harjattiin tämä turnaus hyvällä puolustuspelillä, maalivahti Risto Haapaniemi pelasi peräti viisi nollapeliä.

Greasers II nettisivut.

France TV3:n lähetys.