Steelersille huippuvahvistus Sveitsistä – ”Olen Divarin paras”

Sami Saarinen (vas.) ja Timo Johansson (oik.) ovat kivikovia vahvistuksia Steelersille. Arkistokuva: Jari Turunen

Heinäsirkasta Teräsmieheksi. Pörssihai Sami Saarinen (#28, kesk.) on täällä taas. Arkistokuva: Jari Turunen
Heinäsirkasta Teräsmieheksi. Pörssihai Sami Saarinen (#28, kesk.) on täällä taas. Arkistokuva: Jari Turunen

Sami Saarinen oli Hämeenlinnan Steelersin paras pistemies Divari-kaudella 2012-13. Tehoja syntyi kaikkiaan 37+42, eli 79 pisteen verran. Sen jälkeen vierähti vuosi Sveitsissä Grasshoppers Club Zürichin paidassa, mutta nyt Saarinen palaa kotiin.

Toissa kaudella Divarin pistepörssin voittanut Saarinen todella kova vahvistus ”Teräsmiesten” ryhmään. Siitä kertoo se, että miehen perässä oli moni muukin seura kesän aikana. Steelers-päävalmentaja Jani Järvisen ylistyksistä seuran nettisivuilla näkee, että paluumuuttaja on enemmän kuin tervetullut.

– Hienoa, että Sami palasi kotiin, vaikka miehen perässä olivat Suomen kärkijengit. Tuollainen seurauskollisuus on ihailtavaa. Samin mukana saadaan tarvittavaa kokemusta ja johtajuutta. Lisäksi tulee erikoistilanneosaamista ja halua ratkaista. Ja tietysti juonikkuutta, mitä aivan jokainen joukkue tarvitsee, Järvinen suitsuttaa seuran nettisivuilla.

Vaikka runkosarja Sveitsissä oli Saariselta nihkeä, play-offeissa Saarinen oli pisteiden valossa paras suomalaispelaaja ja mies itse kokee saaneensa kaudesta paljon oppia. Eroavaisuudet pelityylissä olivat isoja, ja sananen liikenee myös Suomen tuomareille.

– Erilaistahan se on. Asiaa ei tietenkään helpota, jos valmennuksen luotto on hiuskarvan varassa ja pitäisi olla koko ajan jengille vahvistus. Mutta onneksi koutsi tajusi potentiaalin, kun kauden tärkeimmät pelit alkoivat. Mitä fyysisyyteen tulee, niin NLA:ssa vedettiin semmosia pommeja, että täällä Suomessa niistä olisi lentänyt ulos. Kaikki tietää siellä linjan, ja sen mukaan mennään. Paljon opin lisää, ja sain sitä fyysisyyttä vielä enemmän. Vinkiksi kotimaan tuomareille voisi heittää, että kun pienempi joskus voittaa kamppailun niin se ei aina tee rikettä, Saarinen lataa Steelersin tiedotteessa.

Hämeenlinnalaisseuran nettisivujen haastattelussa vedotaan toissa kauden pörssivoittoon, kun Saariselta kysytään, onko hän Divarin paras pelaaja ensi kaudella. Mies ei turhaan sanojaan säästele.

– Saavutukset ei merkkaa enää mitään, kun sarja alkaa. Mutta kyllä, voin sanoa että olen.

Steelersin uutinen aiheesta.

18 comments

  1. On tainnut keltainen neste nousta Saarisen päähän. Kaveri tulee maitojunalla takaisin ja nyt huutelee että on paras. Jos ois niin eikö jatkais siellä tai vääntäis liigaa!

  2. Divarista tulossa paljon mielenkiintoisempi sarja kuin liigan pakkopulla runkosarja ottelut.

  3. Mä oon kans kyllä sitä mieltä, että ei voi olla divarin paras jos ei kerran jatka ulkomailla tai menny liigaan. Sen sijaan maitojunalla (huom. Maitojunalla) kotiin.

    P.S. Mun mielestä Mikke Järvi on divarin paras, sit on vasta Saarinen ja sit se yks tosi ruskee Iiro Nurminen ja sit Timo Johansson(Vaikka timolla on vähän tyhmiä tuuletuksia sillon jos saa maalin). Ja sit Steelersissä pelas se joku Kurt Palmroth numerolla #57, sillä oli ehkä Euroopan paras peitto. Ja sit vielä ehkä kyllä Henri Johansson on kans yks divarin kärkinimistä.

  4. Provosointi on taitolaji. Huonolla provolla kirjoittaja ei osoita muuta kuin oman älyllisen heikkoutensa ja tekee itsestään naurunalaisen.

  5. Kyllä Sami on divarin paras, vai onko joku muu muka tehnyt liigan pleijareiden rankkarikisassa veivimaalia?

  6. Niin siis ollakseen divarin paras eikö pidä pelata juuri siinä sarjassa eli divarissa? Kyllä on taas salibandyn terävimmät kynät liikkeellä… tänne kirjottelee just jotkut vehmaan pallon 8 divarin niilot jotka haaveilee että ois sabatähtiä… siis miettikää ny? Divarissa pelaa divari pelaajia ja liigassa liiga pelaajia ja jne… eikä kunkin sarjan paras pelaaja valita siitä sarjasta missä pelaa… ois hienoo ku sidney crosbykin ois valittu kauden päätteeks ruotisin elitseerienin parhaaks… Juntit!

  7. Sidney Crosby mainittu. Kuka se juntti nyt onkaan?

  8. Jos tälle linjalle lähdetään niin eihän Crospya voi pitää edes mestiksen parhaana.(täydellinen räkä nokka)

    Ja selvästikin Mikke ”miksu” Järvi olisi ja on myös divarin paras jos kerran on salibandy liigankin paras?

    P.S. Pitää olla itse varma, mutta ei kuitenkaan se räppäri artisti Jare Henri.

    Vielä: Syy miksi suomalaiset eivät ikinä voita missään on se että hiihdossakin lähdetään tavoittelemaan sioja 35-50. Miettikää vähä.

  9. Millaset tehot se Saarinen sveitsissä nakutteli kun kerran niin kovasta pelimiehestä on kysymys??

  10. Tää on taas tätä, että suomalaisena et pysty sanomaan mitään itseluottamuksella tai leimataan heti ylimieliseksi pissapääksi. Ollaksesk paras pitää myös ite haluta olla paras. Oikee asenne saarisella.

  11. Gille, Niin kuin tuossa jutussa steelerssin sivuilla lukee, että playoffseihin paras suomalainen pistemies!

  12. Tämänpäiväisen Hämeen Sanomien mukaan Saarinen arvioi itse Sveitsin-liigasta, että alkukausi oli vaikea ja loppu hyvä. Pudotuspelien tehot oli ton jutun mukaan 12+4=16.

  13. Sopivan röyhkeä asenne jätkällä. Tällaisia kavereita lisää. Hyssyttelijöitä on Suomessa riittävästi.

  14. Divarin paras tai ei, niin tuntuu olevan Pelimies sanan kaikissa merkityksissä!