Suomen kaikkien aikojen paras maalivahti lopettaa – SSV:lle valtava takaisku

Henri Toivoniemi torjui Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahtina viisissä MM-kisoissa (2004, 2006, 2008, 2010, 2012). Kuva: Mikko Hyvärinen

Henri Toivoniemi
Henri Toivoniemi torjui Suomen maajoukkueen ykkösmaalivahtina viisissä MM-kisoissa (2004, 2006, 2008, 2010, 2012). Kuva: Mikko Hyvärinen

Huippumaalivahti Henri Toivoniemi, 38, on päättänyt lopettaa upean pelaajauransa. Toivoniemi vahvisti asian torstaina puhelimitse Pääkallo.fi:lle.

Henri Toivoniemi, pelaatko SSV:n riveissä alkavalla kaudella?
– En pelaa. Sanotaan näin, että jään eläkkeelle. Eläkkeeltähän voi aina palata, jos siltä tuntuu, Toivoniemi muotoilee.

Vaikka Toivoniemi kertoo jättävänsä takaportin auki, puhelun edetessä käy selväksi, että Suomen kaikkien aikojen parhaan maalivahdin pelaajaura on suurella varmuudella paketissa. Pitkän uran päättäminen ja tutuista pelikavereista luopuminen ei vain ole helppoa.

– Päätöstä en oikein saanut aikaiseksi. Koko kesä on ollut myllerrystä. Olen tehnyt lopetusta ja välillä pohtinut jatkoa. En oikein voi sanoin kuvata, mikä nyt on fiilis. Ei tämä ole vieläkään itselle kristallin kirkkaana.

Arkistokuvassa Henri Toivoniemi (oik.) Jani Alkion haastattelussa. Kuva: Salibandyliiga
Arkistokuvassa Henri Toivoniemi (oik.) Jani Alkion haastattelussa. Kuva: Salibandyliiga

Toivoniemi kertoo, että loukkaantumiset eivät olleet syynä päätökselle, sillä mies on kuulemma ”kondiksessa”. Myöskään SSV:n heikentynyt rosteri ei Toivoniemen mukaan vaikuttanut päätökseen.

Toivoniemen lopettaminen on SSV:lle valtava takaisku, sillä Toivoniemi on ollut pitkään seuran menestyksen yksi tukipilareista. Pelaajaurallaan Toivoniemi ehti muun muassa voittaa kuusi Suomen mestaruutta ja kaksi maailmanmestaruutta – kaikki ykkösmaalivahtina. Pääsarjatasolla Toivoniemi edusti SSV:n lisäksi AC Hakia, Espoon Oilersia ja ruotsalaista Helsingborgia.

– Nyt päällimmäisenä on mielessä ne kaikki hienot ihmiset, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä lajin kautta, Toivoniemi tunnelmoi.

Salibandyn parissa Toivoniemi aikoo jatkossakin viettää aikaa. Tällä hetkellä hän on osakkaana Goalie Base -nimisessä yrityksessä, joka järjestää maalivahtivalmennusta eri lajeille.

6 comments

  1. Strandberg hoitanee homman kotiin, kunhan saa paremman mahdollisuuden kuin Erässä.

  2. Strandberg ulottuva, varma ja kokenut hyvä ykkösveska! Hoitaa SSV. pitkälle torjunnoillaan!

  3. Todella harmi, jos Toivoniemi lopettaa! Ihan mahtava maalivahti. Kaikkien aikojen legenda!

  4. Kiitos Henullekin hienoista vuosista. Hienoa, että homma jatkuu valmennuspuolella. LÄhtee kyllä samassa aika paljon johtajuutta kopista. mutta koskushan nuo urat aina loppuu.

  5. Harmi homma, mutta näin se vaan menee…

    Henulle kaikkea hyvää jatkoon. Pelejäsi oli ilo seurata.