Maajoukkuemaalivahdin polvileikkaus pahaan aikaan

Arkistokuva: IFF

Polvileikkauksesta toipuva Eero Kosonen on valmis palaamaan tolppien väliin. Arkistokuva: IFF
Polvileikkauksesta toipuva Eero Kosonen on valmis palaamaan tolppien väliin. Arkistokuva: IFF

Jyväskylän Happeen viime kauden Salibandyliigan mestaruuden yksi takuumiehistä oli eittämättä maalivahti Eero Kosonen. Finaalit jäivät kuitenkin Kososen viimeisiksi otteluiksi vähään aikaan, sillä alkukesästä hänen polvensa leikattiin. Nyt maajoukkuemaalivahti on tekemässä jälleen paluuta tolppien väliin.

Loukkaantumisen ei koskaan voi sanoa olevan toivottu, mutta vielä enemmän Kososen kohdalla sitä kirvelee se, että edessä on äärimmäisen tärkeä syyskausi. Joulukuun Göteborgin MM-turnaus on reilun kolmen kuukauden päästä, ja kisa maajoukkueen maalivahtipaikoista käy kuumana.

Koko kesän jatkunut polven kuntoutus on viimein tullut siihen pisteeseen, että Kosonen on pystynyt vetämään varusteet päälle ja hyppäämään kaukaloon. Polven kanssa tulee silti edetä varovaisin askelin.

– Taustatyötä ja kuntoutusta on tehty nyt pidemmän aikaa, ja lajitreenejä on pikku hiljaa aloiteltu. Tällä viikolla olen pystynyt harjoittelemaan jo melko täysipainoisesti, Kosonen kertoo Pääkallo.fi:lle.

Kososen ei ole tarvinnut painia polvivaivojen kanssa aiemmin urallaan, vaan hänen mukaansa kyseessä on uusi vamma. Hän on myös optimistinen paluusta virallisiin otteluihin.

– Treeni kerrallaan edetään ja polvi tuntuu jo ihan hyvältä. Toivon mukaan olen iskussa sarjan alkaessa.

Eero Kosonen oli jo 2012 mukana MM-kisajoukkueessa, ja tänä vuonna hän on monien ennakkopapereissa Suomen ykkösmaalivahti kisoihin. Onkin päivänselvää, että 27-vuotias Kosonen haluaa olla parhaassa kunnossa joulukuussa.

– Ei kahta sanaa, totta kai MM-kisat on tavoitteena. Tässä on kuitenkin vielä Happeenkin kanssa tavoitteita ennen sitä, Kosonen sanoo viitaten liigan lisäksi seurajoukkueiden Champions Cupiin.

2 comments

  1. Kuinka niin pahaan aikaan? Jos joskus piti leikata niin playoffien jälkeen. Ja kesän alku taitaa olla aika lähellä finaalien päättymistä.

    Toki kisat, mutta olisiko sitten ollut parempi sinnitellä ja olla sitten puolikuntoisena mukana? Siinä ei olisi ainakaan omasta mielestäni ollut järkeä.

    Ja veskarina voin kertoa, että voi tehdä ihan hyvää huilata koko kesä. Peli saattaa ottaa jopa harppauksen eteenpäin. Pääkoppa saanut levätä, kun ei ole tarvinnut liikaa treenata. Sitten vielä suuremmalla innolla seuraavaan kauteen. Tämä voi kuulostaa hullulta, mutta näinkin on käynyt. Ei ne taidot mihinkään katoa, ne pitää vaan herätellä käyntiin.

    Toivon mukaan kisoissa mukana parempana kuin koskaan.

  2. Niin onhan heti kauden jälkeen nyt varmaan se paras mahdollinen aika leikata, kun finaaleissakin pelasi. Toki MM-kisat on tulossa, mutta ne nyt on joka toinen vuosi muutenkin…