Savonen tahditti Classicin murskavoittoa Tampereen derbyssä – ”Numerot kertovat olennaisen”

Nähdäänkö tältä tehotriolta sunnuntaina telkkarissa samanlainen näytös kuin keskiviikkona? Kuva: Topi Naskali

Tätä tehotrioa hymyilytti tänään. Syystäkin. Kuva: Topi Naskali
Tätä tehotrioa hymyilytti tänään. Syystäkin. Kuva: Topi Naskali

Tampere Areenalla pelattiin tänään Classicin ja Kooveen välinen paikalliskamppailu. Lähes 1300-päinen yleisö näki kuinka kotijoukkue Classic vei voiton derbystä lukemin 12-3 (3-0,4-1,5-2).

Classicin voitto oli sen kolmas peräkkäinen alkukauden kahden tappion jälkeen ja se on nyt sarjataulukon yhdeksäntenä. Kooveella on kahdeksan pistettä seitsemästä ottelusta ja se oikeuttaa viidenteen sijaan. Se on nyt hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan maalierolla 7-24.

Mihin ottelu ratkesi?
Classic vei ottelua alusta alkaen ja ajassa 1.14 tehdyn avausmaalin jälkeen Kooveella ei ollut juuri sanottavaa. Classicin esitys oli sen kauden tähänastisista paras. Se pelasi Kooveen vahvuudet pois jo hyvissä ajoin ja hyökkäsi sekä puolusti aggressiivisesti koko 60-minuuttisen ajan. Myös Classicin maalinteko oli verrattaen tehokasta, koska sen 22 maalia kohti lauotusta kudista 12 löysi tiensä verkon perukoille. Voidaan todeta, että Kooveen peli-ilme oli tänään varsin vaisu kotijoukkueeseen verrattuna.

Kuka oli ottelun hahmo?
Krister Savonen. Tähän ei löydy vastaväitteitä. Niko Juholan ja Lassi Vänttisen keskelle nostettu Savonen nakutti tehot 0+5, piti palloa ja vastustajaa ajoittain pilkkanaan, puolusti ansiokkaasti ja nosti myös niin sanotun kakkosviisikon uudelle tasolle. Juhola iski vasemmalta laidalta neljä maalia ja Vänttinen 3+1 oikealta puolelta.

Ottelun puheenaihe?
Voi kuulostaa liioitellulta tässä vaiheessa kautta, mutta Savosen nosto sentteriksi tuo Classicin peliin selkeän ja olennaisen lisämausteen. Lähinnä siksi, että ykkösketjun Markus Kulmala-Jussi Piha-Sami Johansson lisäksi muut hyökkäysketjut eivät ole toimineet yhtä hyvin tällä eikä viime kaudella. Toisena erikoisseikkana voidaan nostaa se, että alkukaudesta paljolti pisteitä keränneet Johansson sekä Kooveen Eemeli Salin ja Miro Lehtinen vaeltelivat kiikarilaaksossa.

Kommentit:
– Ihan hyvä peli. En itse laske noita pisteitä, vaan tärkeintä on joukkueen menestys. Peli-ilme oli erittäin hyvä ja peittopeli toimi, kommentoi Classicin kapellimestari Savonen.

– Classic oli oikeastaan joka osa-alueella parempi. Tekivät myös tehokkaasti paikoista maalit, arvioi Kooveen Jasse Kuusisto.

– Tunnetila oli parempi. Kooveen hyökkäys ei onnistunut tänään ja heillä on selkeästi aika hyökkäysvoittoinen joukkue. Onhan peli parantunut, mutta katsotaan nyt peli kerrallaan. Hyvä, että on pystytty oppimaan niistä alkukauden tappioista. Ilme ja liike olivat kohdallaan, analysoi Classicin päävalmentaja Jarkko Rantala.

– Numerot kertovat olennaisen. Ei voi sanoa, että olisi mitään yhtä syytä, kun häviää yhdeksän maalin erolla, kommentoi Kooveen pääkäskijä Hannu Santanen.

Tilastohuomiot:
Classic: Krister Savonen 0+5, Niko Juhola 4+0, Lassi Vänttinen 3+1, Markus Kulmala 1+1, Oskari Heikkilä 0+2, Jesse Ruokostenpohjalle uran ensimmäinen liigamaali.
Koovee: Henri Mäenpää 1+0, Aapo Mutanen 1+0, Perttu Koljonen 1+0

Yleisömäärä:1298

Linkit:
Ottelutilasto

16 comments

  1. Ihan kuin Falun-Happee matsia olis seurannu,,hyvä Jakke,näitä
    jatkossakin. Mutta , Falun piti nollat,siitä esimerkkiä
    pojille. Mistä Savonen löysi jalat,,lisää nuuskansyöntiä?!
    Superjunnu, esimerkki kaikille, kuka haluaa olla hyvä lajissa!

  2. Kahden viime pelin perusteella koovee ei ollut oikein edes mittari. Classicin hankinnat, ruotsalaiset ja Tommi Ahola ei edes kokoonpanossa joten Rantalan hankinnat/vahvistukset taitavat kääntyä rasitteeksi. Ruotsin pojilla tulee olemaan pitkä kausi elleivät lähde takaisin kesken kauden.

  3. ….yhdellä nilkka vaivoja ja kaks flunssassa.
    Jos katsomot jonkun silmään puolillaan tekee melkein tuhannen, hyvin laskettu

  4. Hienoa, että salibandymatsiin saadaan katsojia. Mielummin 1000 kuin 12, vai?
    Mikä voi joitakin harmittaa, jos ihmiset haluavat käydä katsomassa pelejä?

  5. Selvää et kivipaasin paikka hyökkääjänä!!nähnyt pari u19peliä ni hyvä ukko on!!tuskin kukaan laittais enströmiäkään pakix kulttuurieroon tai pelitavan opetteluun vedoten..

  6. no eiköhä se pointti tossa kommentissa oli että jos katsomot nytkin olivat max puolillaan, ei tuolla ollut edes paikallakaan läheskään tuota ilmotettuu määrää väkeä.

    keneltä se on pois ilmoittaa määrät oikein?

  7. Jos ilmoitettaisiin vain myydyt liput niin ne olisivat aina tasan oikeita määriä.
    Tietääkseni verottaja on kiinnostunut myytyjen lippujen määrästä ja näin ollen omista saatavistaan?
    Ei kannattaisi paljon liioitella jos jokaisesta lipusta on maksettava verot.

  8. Eli jätetään kausikortilliset kokonaan pois laskuista vai häh? Se kuitenkin on myyty lippu,vaikkei välttämättä paikalla olekkaan. Lasketaan katsojat jotka ovat PAIKALLA. Oli ne sitten lipun hankkineet mistä hyvänsä! Eilinen 1300 oli varmasti melko oikein

  9. No itsehän ajattelen että jos peliä on katsomassa 10 ihmistä, niin ihmisiä on silloin kaukalon laidalla 10. Ei sillä siinä vaiheessa pitäis olla väliä montako katsojaa on ilmaislipulla, maksetulla lipulla, ilmaisella kausikortilla tai maksetulla kausikortilla jossain muualla? Nää lukemathan voi olla ihan mitä tahansa mutta tunnelmaa halliin ne eivät tuo yhtään. Aika simppeliä mun mielestä, mutta jonkun muun mielestä kai ei. Ja oikeasti, montako niitä kausikorttilaisia sitten on pois joka pelistä? Tuskin nyt kovin montaa sataa kuitenkaan. Kausikorttilaisia yleensäkin seuroilla on?

    Onko tää aihe joku tabu? Ihme vääntämistä aina, kun samalla kuitenkin kaikkialla puhutaan että lajin yleisömäärät pitäisi saada nousuun. Eikö sillon todelliset nykyiset määrät ja tyyli miten ne lasketaan, ole aika relevantti pohjatieto?

  10. Tässä katsomokeskustelum lähtökohtana oli varmaankin se, että jokaisessa ottelussa, eikä pelkästään salibandyssä, ilmoitetaan huikeita katselijamääriä vaikka katsomossa olisikin murto-osa tuosta määrästä.
    En käy väittämään, oliko Arenalla 1000 vai 1500 katsojaa mutta ensimmäinen luku näytti todennäköisemmältä.
    Se, että ilmoitetaan huomattavasti suurempi määrä katsojia, ei palvele ketään muita kuin tilastonikkareita jotka tarkastelevat ja vertailevat erilajien katsojamääriä. Se, tullaanko peliin kausikortilla, pääsylipulla vai ilmaiseksi, on tässä sivuseikka, kunhan vaan lukema on suhtkoht oikea.
    Eikös olisi reilua, että analysoitaisiin tällä foorumilla otteluita joista pääkallo tekee ansiokasta työtä.

  11. Tabu tarkoittaa asiaa josta ei uskalleta/haluta keskustella. Kun ketjua lueskelee, ymmärrät kait sinäkin, että ei ole tabu.