Soittorasian ämpäriottelusta täysosuma – ”Yleisö teki tapahtumasta huikean”

Suomalaisen tavan mukaisesti ämpäreitä piti vähän jonottaa. Kuva: Soittorasia

Suomalaisen tavan mukaisesti ämpäreitä piti vähän jonottaa. Kuva: Soittorasia
Suomalaisen tavan mukaisesti ämpäreitä piti vähän jonottaa. Kuva: Soittorasia

Sisä-Suomen 2.divisioonassa Soittorasia ja Nousu iskivät yhteen Tampereen Hervannassa Soittorasian kauden kotiavauksessa lauantaina 4.10. Soittorasia vei tiukan ja vauhdikkaan kamppailun jatkoajalla maalein 8-7 ja. (3-0, 1-4, 3-3). Tämä oli Nousulle jo toinen maalin tappio peräkkäin.

Ottelun ratkaisu?
Ottelu oli ajoittain todellista päästä päähän juoksemista, eikä kummankaan joukkueen pallollinen peli ollut kovinkaan hallittua. Nousu oli tasakentällisin terävämpi hyökkäysten viimeistelyssä, mutta otti kolmannessa erässä kolme jäähyä, joista jokaisesta Soittorasia rokotti maalilla. Jatkoajalla loistavasti pelannut kotijoukkueen maalivahti Antti Kortetmaa vapautti Vesa-Matti Tuloiselan läpiajoon, joka napautti pallon varmasti Nousun maaliin.

Ottelun hahmo?
Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Soittorasian maalivahti Antti Kortetmaa, joka piti Soittorasiaa ajoittain pystyssä varmoilla torjunnoillaan ja loi myös hyökkäyspelotteen todella kovilla läpiheitoillaan. Tällaisesta syntyi myös ottelun ratkaisu. Myös 2+2 iskenyt Samuli Kiviharju onnistui pelissä erinomaisesti ja oli mukana kaikissa kolmessa Soittorasian kolmannen erän ylivoimamaalissa.

Ottelun puheenaihe?
Soittorasia jakoi ottelua ennen 30 ensimmäiselle katsojalle ilmaisen ämpärin. Kyseinen tempaus sai suhteellisen paljon mediahuomiota ja houkutteli paikalle moninkertaisen yleisön normaaliin sarjapeliin verrattuna. Tamppi Areenan katsomo olikin täynnä ja tunnelma ottelussa sen mukainen. Yleisö paukutti ämpäreitään kuin viimeistä päivää ja hullaantui kotijoukkueen loppukiristä täysin. Paikalle saapuneet näkivät vaiheikkaan ja todella viihdyttävän kamppailun.

Kommentit:
– Veskarin kannalta aika vaikea päivä, peli kun aaltoili päästä päähän ja ylivoimahyökkäyksiä riitti ihan kohtuullisen paljon. Muutama päästetty maali jäi harmittamaan itseä, mutta onneksi parempi joukkue kuitenkin voitti lopulta ja allekirjoittanutkin pääsi pisteen makuun. Yleisö teki tapahtumasta huikean, kiitos siitä kaikille mukana olleille, kertoi Soittorasian maalivahti Antti Kortetmaa.

– Pari ensimmäistä ottelua on osoittanut, että sarja on todella tasainen mikä tekee otteluista huomattavasti mielenkiintoisempia. Positiivista on ollut se, että joukkue on pelannut pääasiassa hyvin ja ottelut ovat olleet aivan voitettavissa ja ratkaisun avaimet omissa käsissä. Mutta kuten kauden avauksessakin, myös tänään jäähyt kostautuivat. Hyvä asia on myös se, että onnistumisia on tullut laajalla rintamalla, kommentoi vierasjoukkue ottelua.

Tilastohuomiot:
Soittorasia: Samuli Kiviharju 2+2, Vesa-Matti Tuloisela 1+2, Janne Toivanen 2+0, Aleksi Hänninen 1+1
Nousu: Tuomas Saari 2+0, Antti Saleva 1+1, Alvar Mahlerg 1+1

4 comments

  1. Kyllä pitäisi mainita tässä jutussa luokaton tuomari työskentely,vielä kun tuomari tarkkailia on paikalla.
    Nyt voi jo sanoa että jatko-aika ratkesi räikeän tuomarivirheen takia kun Nousun pelaajaa rikottiin (jäähyn arvoisesti,mikäli linja olisi ollut molemmille sama) ja pallo maalivahdille josta SR pelaaja läpi,lopun kaikki tietääkin.Ei pitäisi tämmöisiä tuomareita yksinkertaisesti päästää viheltämään!

  2. Parempi joukkue voitti? Nousuhan hallitsi peliä aivan täysin. Tuomarit piti pelin jännänä.

  3. Nousuko hallitsi, kyllä taisi olla rataspaidoille pallonhallinta, toki Nousu pääsi tehokkaammin paikoille. Peli oli ihan Rasian alussa, mutta tuli hyvänolontunne 4-0 johdosta…