Vahvat näytöt antanut Eemeli Salin: ”Olen ennemmin taistelija kuin ratkaisija”

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Kooveeta edustava Eemeli Salin on noussut ryminällä mukaan maajoukkuekuvioihin. Salinin kausi on ollut vahva seurajoukkueessa – ja nyt myös maajoukkuepeleissä vastuu on kasvamaan päin. Salinia pidetäänkin vahvana ehdokkaana kisakoneeseen.

– Pääsi pelaamaan paljon, joka oli kokemuksena positiivista. Mukava päästä askiin ja vääntää maaotteluissa, Uudenkaupungin kasvatti kommentoi Pääkallo.fi:lle omia turnausesityksiään.

Suomelta nähtiin turnauksessa varsin fyysisiä otteita. Ajoittain peli varsinkin Ruotsia vastaan äityi varsin kovaksi väännöksi.

– Oltiin fyysisesti vahvoja. Kahdessa ekassa pelissä ei niin paljon tarvinnut antaa, mutta tässä pelissä se oli tarpeen. Fyysisesti ollaan valmiita, ja se näkyi. Kisoja kohti mennään sitten toki entistä kovempaa.

Kooveessa Salin kuuluu joukkueen ykköstähtiin. Hän on iskenyt tällä kaudella tehot 14+5=19 yhdeksässä ottelussa.

– Olen enemmän se taistelupelaaja pelaajatyypiltä kuin se ratkaisija. En osaa normaalisti tehdä maaleja, kuten tänään nähtiin. Oli kyllä muutama sellainen paikka, joista olisi pitänyt tehdä. Olen semmoinen vääntäjä ja taistelija, joka sytyttää ja luo muillekin sitä taisteluhenkeä, arvioi Salin itseään ja rooliaan maajoukkueessa.

Salin pelasi kahdessa viimeisimmässä Salibandyliigan ottelussa puolustajan paikalla. Muutama kausi sitten kokonainen kausi vierähti Kooveen takalinjoilla. Salin myöntääkin, että myös puolustajana pelaamisesta on keskusteltu päävalmentaja Petri Kettusen kanssa.

– No itse asiassa Singaporessa opiskelijoiden MM-kisoissa pelasin pakkina. On ollut puhetta, että tarvittaessa kyllä, eli ollaan siitä keskusteltu, päätti Salin.