Pääkallo.fi arvioi: Tässä on naisten maajoukkue joulukuun MM-kotikisoihin

Kuva: Salibandyliiga

Kuva: Salibandyliiga
Kuva: Salibandyliiga

Pääkallo.fi on ahkerasti ennustellut ja arvioinut miesten maajoukkueen valintoja. Viime joulukuun Göteborgin MM-kisojen joukkuetta Pääkallo.fi veikkaili monta kertaa ja tammikuussa julkaistiin jo ensimmäinen arvio 2016 Latvian MM-kisojen ryhmästä. Nyt vuorossa on kuitenkin naisten maajoukkue.

Naisten MM-kisat pelataan tämän vuoden joulukuussa Tampereella. Miesten kisojen tavoin lopulliseen MM-ryhmään valitaan 18+2 pelaajaa. Suomen naisten maajoukkueen valmennustiimin muodostavat Marko Paju, Timo Suonpää ja Markus Huhtimo.

Naisten osalta rungon eli reilun tusinan pelaajan ennustaminen on melko helppoa. Sen jälkeen tulee kuitenkin vaikeampaa. Viimeisistä pelipaikoista käydään kova kisa.

Tilannetta myös saattaa hämmentää kisavuoden aikana muutama konkaripelaaja. Pääkallo.fi ei esimerkiksi toistaiseksi valinnut ryhmään maalivahti Jonna Mäkelää, puolustaja Laura Kokkoa ja puolustaja Anne Suomalaista. Tiettävästi kaikki kolme kokenutta pelinaista saattavat kuitenkin olla mukana valinnoissa.

Jos huippuvahti Mäkelä on terveenä ja ura jatkuu, niin hän on lähellä valintaa. Tässä skenaariossa Liisa Kokkosen paikka on uhattuna.

Puolustusosasolta 4-5 ensimmäistä pakkia ovat lähellä kisapaikkaa, mutta tyrkyllä on myös kovia kilpailijoita juuri Kokon ja Suomalaisen muodossa. Myöskään Hillevi Arkkila ja Sanni Nieminen eivät ole ulkona valinnoista. Ensimmäisenä liipaisimella on Inka Lampinen.

Hyökkääjistä Pääkallo.fi:n laskelmissa nyt valittua ryhmää tiukimmin haastavat Jaana Lirkki ja Sani Klinga. Nykyryhmästä heikoiten kisapaikkansa ovat paaluttaneet Salla Suomela ja Tuuli Huuskonen.

Pääkallo.fi:n arvio Tampereen MM-kisajoukkueesta

Maalivahdit (2)
Laura Loisa, Rönnby (Ruotsi)
Liisa Kokkonen, Endre (Ruotsi)

Puolustajat: (6)
Mia Karjalainen, Piranha Chur (Sveitsi)
My Kippilä, SB-Pro
Tiia Ukkonen, Piranha Chur (Sveitsi)
Laura Mertsalmi, Djurgården (Ruotsi)
Laura Manninen, Pixbo (Ruotsi)
Inka Lampinen, NST

Hyökkääjät: (12)
Veera Kauppi, Koovee
Eliisa Alanko, Classic
Ella Alanko, Classic
Karoliina Kujala, SB-Pro
Elina Kujala, SB-Pro
Katri Luomaniemi, Piranha Chur (Sveitsi)
Alisa Pöllänen, Classic
Nina Rantala, Classic
Mira Wickman, Rönnby (Ruotsi)
Salla Suomela, Classic
Tuuli Huuskonen, Tapanilan Erä
Marianne Hannonen, NST

Lue lisää:
Tampereen MM-kisojen osallistujamaat selvillä
Tässä tulee Pääkallo.fi:n valitsema vuoden 2016 MM-kisajoukkue – viisi ensikertalaista

14 comments

  1. Vanhempi Alanko on tippunut kansainvälisestä vauhdista. Maalit tulee Puolaa, Norjaa jne. vastaan, tosipeleissä ei ole valitettavasti juuri enää virkaa 🙁 Toivottavasti olen väärässä ja kotikisoissa Eliisa nousee joukkueen sankariksi!

    Itse kokeilisin Hakkaraisen Juulin ja Lirkin Jaanan vauhtia kansainvälisissä peleissä.

  2. Meinaatteko, että Oona Kauppi ei olisi edes lähellä paikkaa? Kova pari siskonsa kanssa, vaikka toki Veera näistä olisi ykkösvalinta itsellekin.

  3. Vanhempi Alanko on aina ollut ns. yhden tempun koira. Ja MK:n tapaan olen samaa mieltä, suurin loiste on sammunut. Nuorempi Alanko on junnuist asti ollut todella paljon monipuolisempi eikä siksi keikkunut otsikoissa yhtä paljon kuin siskonsa (maalintekijät muistetaan…). Toivotaan, että molemmat ovat kisoissa ja täydessä loistossaan.

  4. Salla suomela ja ella alanko liiga taso riittää mut ei mm kisojen loppupeleissä. Oona kauppi ei riitä fyysisyys naisten kisoissa , taidot ehkä. Lirkki ja hakkarainen kaksikkoo ei voi loppu vallinnoissa sivuttaa, koko kauden näytöt kovaa tasoo. Et kerätään nyt joukkue joka voittaa kultaa eikä hopeeta.

  5. En myöskään ymmärrä miksi Oona Kauppi ei olisi edes lähellä kisapaikkaa. Parhaita maalintekijöitä liigassa ja siskon kanssa olisi hyvä pari samaan kenttään.

  6. hyökkäyksessä Huuskonen pois, tilalle Uljua tai Holmberg.
    puolustuksessa Lampisen tilalle Nieminen.

  7. Krista Nieminen ehdottomasti kisoihin! Paras suomalainen maalivahti tällä hetkellä.

  8. Taisi toimitukselta ihan unohtua KV:n nuori ja lupaava puolustuspään osaaja Annika Kulmala, joka luutii tamperelaisten takalinjoilla kuin vanha tekijä ja on varmasti valtakunnan ykköspuolustajia jo ensi syksynä..

  9. Uneksija. Ei taida kanattaa tarjota kv: pakkeja joukkueeseen jos omissa on heilunu 5 :ssä viime pelissä 37 kertaa. Vaikkakin on siellä muutama hyökkääjäkin jättäny puolustamatta moneen kertaan, ja odotellu keskiviivalla lähtöö toiseen suuntaan. Pisteet kotio periaatteella.

  10. Voi Kulma Kulmala – nyt ei kai enää mennä isukin tuella majuun!

  11. Jos miehissä huudellaan uusien tuulien perään, niin mun mielestä naisissa sitä kaivataan vieläkin enempi! Toki jos parempia ei nuorista vielä löydy, niin minkäs teet? Viime kisoissa oltiin kyllä ihan liian pitkällä Ruotsin mimmeistä, ihan joka osa-alueella, eniten taidossa, etenkin laukaisutaidossa!

  12. Ihmetellä täytyy miten taitava Juuli Hakkarainen ei ole maajoukkueessa? Joukkue ja yleisö tarvitsee taitoa ja juonikkuutta.