Video: Maalivahti sekoili rankkarissa – lopputuloksena 37 jäähyminuuttia

Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta (videon latasi Tero Töyrylä)

Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta (videon haltija Tero Töyrylä)
Kuva: Kuvakaappaus Youtubesta (videon latasi Tero Töyrylä)

TPS:n ja Tiikerien välisessä B-junioreiden SM-sarjan puolivälieräottelussa nähtiin sunnuntaina varsin erikoinen episodi. Neljän maalin johtoasemassa olleelle TPS:lle tarjoiltiin rankkari ajassa 57.35 ja sitten tapahtui kummia.

Tiikereiden veräjälle eritoten rankkaria varten vaihdettu Nico Paasela aloitti oman shownsa, jonka seurauksena maalivahdille tuomittiin yhdestä tilanteesta peräti 37 minuuttia jäähyjä, kuten ottelutilastoista selviää.

Videolla näkyy kuinka maalivahti käyttäytyy varsin erikoisesti koko rankkarin ajan. Tämän jälkeen hän heitti maskinsa, josta tuomittiin 2+10. Tämä ei vielä riittänyt, vaan pelaaja käyttäytyi uhkaavasti vielä joutuessaan jäähypenkille. Tästä hän keräsi 5+20 kaupan päälle. Jokainen rangaistusminuutti tuli epäurheilijamaisesta käytöksestä.

TPS:n Toni Salminen kuitenkin onnistui rankkarissaan, kuten videolta on nähtävissä. TPS voitti ottelun 11-6 ja puolivälieräsarjan voitoin 2-1. Välierissä se kohtaa Tapanilan Erän.

Kommenttiosasto suljettu. Touhu lähti vähän lapasesta, joten parempi näin.

38 comments

  1. Ei käytös yllätä. Tulevaisuuden hitsari tai rekkakuski vantaalta.

  2. Surkea otsikointi, jäähyt tulivat rankkarin jälkeen.

  3. Toi on nättiä, yrittää provota ja ite on se joka provosoituu :-D.

  4. Jos tuolleen hassuttelee niin pitäisi ottaa rankku kiinni. Nyt jäljelle jäi vain aikamoinen myötähäpeä.

  5. Miksei tps:n pelaajille jotka taputtavat ulosajon saaneelle maalivahdille anneta epäurheilijamaisesta käytöksestä rangaistuksia? Jos tuollaisia jäähyjä vihelletään pitäisi niitä sitten jakaa tasapuolisesti rikkeiden vakavuudesta riippumatta. Jälleen ollut turussa ihan oma linjansa leaf-areenalla. Kotiinpäin vetoa ja rankasti

  6. Niin, eihän nuo jäähyt toki rankkarissa sekoilusta tulleet kuten otsikosta/jutusta ehkä saa kuvan, vaan tilanteen jälkeen.

  7. Eikai tässä muuta vahinkoa käynyt, kuin että kaveri teki itsestään pellen. Äkkikös nää unohtuu. Vähän lisää malttia ja järkeä, niin alkaa pallot tarttumaan paremmin. Ei tästä kannata kenenkään mieltään pahoittaa.

  8. Siinä on veskarilla pari juttua mihin kannattaa uran jatkon kannalta harkita kehitystä.
    Sanosin että sietokyky pettymysten osalta on melko heikkoa. Onko sitten tällä kaverilla elämässä ne hetket missä tulee pettymys niin harvassa ettei pysty käsittelemään ja repeää moinen naurettava käytös.
    Tanssitaitohan on se missä on selvästi petrattavaa, ja sitten kolmas homma mihin ehdottasin vielä treeniä on ihan tuo perushomma eli maalivahtityöskentely.
    Teiniangsti on kyllä asia mille voi joku terapia tehdä ihan hyvää, ja noi kaksi muuta paranee varmasti vaan treenaamalla.
    Komea rankkari kyllä, siinä vietiin nätisti loppuun asti ja pallo rysään, onnittelut 🙂

  9. Eihän tossa rankkarin torjunta yrityksessä mitään, ihan hyvää settiä kaveri pisti eikä ollut kaukana ettei ois saanu kiinni. Typerää käytöstä vasta rankkarin jälkeen. Ja toki älytöntä myös tepsin pelaajilta selkeesti provosoida lisää. No nää on näitä pikkujunnujen höntyilyjä.

  10. Heh, olin katsomassa matsin. Tiikereiltä oli koko matsin ajan jääneet kynnet kotiin. Parempi voitti.

  11. Surullista Tiikereiden kannalta. Toivon ettei kukaan yhdistä tätä erikoista showta kyseisen pelaajan kotiseuraan, tai muuhun joukkueeseen. Tuollainen temppuilu saa kuitenkin paljon näkyvyyttä monen median kautta, niin saattaa olla aikamoinen puinti asian tiimoilta tällä hetkellä menossa Tiikereissä. Muistetaan että kyseessä tämä yksittäinen pelaaja.

  12. Surullista, että tällä linjalla ollaan.

    Otetaan yhden alaikäisen pojan tekemiset esiin ja aletaan valtakunnallinen myllytys. Pääkallo voisi poistaa koko ”uutisen” ja pidättäytyä jatkossa mistä tahansa yhteen, alaikäiseen kohdistuvasta uutisesta, joka ei ole positiivinen luonteeltaan.

  13. Tai sitten unohdetaan koko juttu. Nuori mies hölmöilee ja saa siitä rangaistuksen. Rangaistus on kärsitty ja toivottavasti Tiikereiden valmennus keskustelee pelaajan kanssa tilanteesta ettei jää mitään kellekkään hampaankoloon tai muualle ja tilanteesta otetaan opiksi.

  14. Kamoon, tunteet kuuluu peliin ja välillä läikkyy yli. Annetaas olla jo.. Ei sen vakavampaa kuitenkaan

  15. Tiedän että käytökseni ei ollut oikein. Mutta tämä spekulointi tilanteesta vituttaa kaikista eniten. Myös tässä artikkelissa on virhe. En heittänyt kypärää kahta kertaa. Myös se, että minusta leimataan se paha vaikka tps pelaajat haukkuvat minua todella törkeästi vielä kaikissa 3 pelissä sain kokoajan todella pahaa provosointia ja haukkuja. Ja se että saan tästä kyseisestä haukkumisesta kuitenkin ikuiset arvet mutta ihmiset kuitenkin unohtavat sekoiluni.

  16. Vaikea ymmärtää, miksi tästä tapauksesta on noussut näin iso meteli. Ottelu ratkennut, ja veska laittaa vähän show-meininkiä rankkarissa. Big Deal. Näitä kypärän heittämisiä ja punaisia korttejakin on nähty aika monta kertaa ennenkin. Kukaan ei loukkaantunut – ainakaan fyysisesti. Eiköhän jatketa elämässä eteenpäin,

  17. Onpas täällä vakavaa porukkaa. He olivat 4 maalia häviöllä, joten peli taisi olla jo hävitty. Todennäköisesti pikku veto kaverien kanssa jos oikein rankkarin takia maalille vaihdettiin. Mitään pahaahan ei tapahtunut vaan vähän vaan hassutteli katsojille.

  18. En ymmärrä miksi poika pitää nostaa valtakunnanjulkisuuteen Iltalehden ja Pääkallon toimesta. Nuori poika hiukan hölmöili, mutta ei vahingoittanut ketään paitsi omaa egoaan. Voimia Nico Paasela, ei tämä ole säbää kummempaa ja kohu unohtuu pikapuoliin.

    Paljon ikävämpiäkin juttuja junnukentillä näkee tahallisista vahingoittamisyrityksistä lähtien.

  19. Niin, voi myös laittaa asian toiseen valoon. Miksi TPS jojo T Töyrylä yleensäkin postaa tuollaisen videon, ja mikä on sen tarkoitus?

  20. Hyvin Tepsin porukka naulaa näitä B-junnuja somessa. Töyrylä ja kumppanit itkee lähes joka matsin jälkeen niin twitterissä ja youtubessa kuinka jengiä on kohdeltu väärin. Sitten tuomitaan milloin tuomarit ja vastustajat. TPS:n juniorit näyttää todella ylimieliseltä porukalta enkä ihmettele, jos tukijoukot on asenteella ”muiden syy”. Idioottimainen teko videon jakaminen. Provoaminen kuulostaa juuri tuollaiseen tiimiin olennaiselta. Odotan innolla tätä Turun porukkaa liigassa, voi olla Wardit ja Kivirannat kimpussa aika nopeasti.

  21. Ei ole omena kauas puusta pudonnut, jos videon julkaisija on TPS:n joukkueenjohtaja. Nyt ymmärrän myös kyseisen joukkueen käytöstä, jota kaikki heidän otteluissaan mukana olleet ovat joutuneet seuraamaan. Miten ko. seura voi hyväksyä joukkueen sikamaisen käytöksen ja miksi vanhemmat eivät puutu asiaan? No, pelaajat petaavat käytöksellään omaa mainettaan ja omaa tulevaisuuttaan lajin parissa, valinta on heidän. Onnea matkaan!

  22. Sammen, mulla on ollut tapana postailla kuvia ja videoita matseista ihan siksi, että jotkut niitä tykkäävät ja niitä pyytävät. Erityisesti rankkarivideot olen laittanut levitykseen, jos vain olen ehtinyt/jaksanut.

    Näin olen tehnyt oman joukkueen, oman seuran muiden joukkueen ja tosi monien muiden suomalaisten salibandyjoukkueiden peleistä. En ole niillä videoilla ”tarkoittanut” mitään, kuten en tälläkään. Tuntuu koomiselta, että videoiden ja kuvien levittämistä, josta yleensä olen saanut vain kiitosta, pidetään nyt yhtäkkiä joukkueen jojon jonkinlaisena tarkoituksellisena tekona. Itse näen, että tämä ihmeellinen merkitys ja kohu videolle on tullut ihan kokonaan ulkoapäin.

    Eilen olin Porvoossa katsomassa tyttöjen peliä, ja kesken sen sain tietää, että tästä oli nyt kohu tullut kun Iltalehti aivan keksityllä tarinallaan oli videon vetänyt ”uutiseensa”. Ilman sitä tämä olisi jäänyt omaan arvoonsa. En edes näe videossa mitään, miksi se voisi olla tarkoituksellinen, esim. Tiikereitä jotenkin rienaava tms. Merkityksen sille ovat antaneet muut jälkeenpäin.

    Siis: todellakaan mitään ”tarkoitusta” ei ollut videon julkaisemisella, kun sitä kysyit.

    -99, en jatka täällä tästä, mutta pistäpä vaikka kaiken kaikille meille nähtäväksi nyt ne lähes joka hävityn matsin jälkeen itkemiset twitterissä ja youtubessa, jota kerrot minun harrastaneen? En tunnista itseäni nyt kyllä tuosta. Toki tunnistin sinut oikein hyvin kommentistasi, koska en oikein muita varsinaisia vihamiehiä tiedä itselläni olevan.

  23. Niin kuten edellä kommentoidaan, veikkaan tämänkin pääkallon ”uutisen” tulevan samalta sylttytehtaalta eli TPS B:n kakkosvalmentajan kynästä. Mukahassuttelu vaan karkasi hiukan käsistä, niin somessa kuin tämän jutun julkaisussa.

    Samaa mieltä -99:n kanssa. Itse todistanut samaa provoilua parisssa runkosarjamatsissa.

  24. Tero, jos kerran sanot että videollasi e ole mitään erikoista tarkoitusta niin miksi vain tämä video on saanut raflaavan otsikon? Ja että Iltalehti olisi löytänyt sen ihan itsekseen. Camoon, kaikkien sinne julkaistujen videoiden joukosta?

  25. Sosiaalinen media on nykyajan rikkaus. Tero Töyrylä tekee todellakin loistavaa työtä salibandyn näkyvyyden eteen niin fanituksen kuin sosiaalisen median saralla. Jatka samaan malliin!

  26. En tiedä onko yleisempi ongelma, mutta meillä pk-seudulla salibandyjunnuja kasvattavana olen hyvin huolestunut siitä että nykyisin nuorisolla ei pääsääntöisesti ole minkäänlaista vastuuntuntoa. Tässäkin videolla hölmöilevä nuori ei ota vastuuta teoistaan vaan siirtää syyn kaikkialle muualle. Oikeassa maailmassa joutuu joskus vastaamaan teoistaan.

  27. Veskarilta hölmö temppu ja tepsiläisiltä vähintäänkin yhtä naurettavaa käytöstä taputtaa rivissä kun pelaaja sai rangaistuksen. Varsinkin kun rangaistuksen syy ei ollut mikään vahingoittamisyritys. Ja Paasela, urheilukentillä on provosoitu aikojen alusta asti, jos se jättää ikuiset arvet, niin kannattaa varmaan lopettaa suosiolla. Nimeltä mainitsematon valmentaja P.H, joka tykkää kritisoida vähän kaikkien käytöstä, kun omasta lintukodosta ei löydy mitään vikaa, voisi myös kertoa kuinka tyylikästä toimintaa nuo rivissä suoritetut aplodit olivat?

  28. Samaa hunaajaa taas kerran. TPS ei osaa edelleenkään pelata reilusti, muistattehan kun tehtiin protesti alaikäisestä pelaajasta. Oh my god sanoisin! Pelatkaa, älkääkä itkekö – turkulaiset.

  29. mun mielestä tossa oli ihan luovaa yritystä torjua rankkari ja häiritä sopivasti tekijää

    tuo ”HUU” tossa poistuessa ei kyllä ollut millään tavalla aggressiivista, eiköhän tuo maalille menossa ollut kassarikin jotain ”fiksua” sanonut

    Paljon melua tyhjästä, tsemppiä ulosajetulle veskalle

  30. Onneksi Tiikeripelaajat eivät kyseisessä ottelussa kuitenkaan jäähyllä istuessaan ottaneet vastustajan juomapulloa sylkykupikseen kuten teki tämä fiksu TPS peluri joka oli jäähyllä rankkarin aikaan.

  31. Joopa joo, Tps-leiristä alkoi twitteri laulaa ”hauskana juttuna” tätä. Ei siinä kauan mennyt et asia oli vuotanut Iltalehteen ja Pääkalloon.

    Haloo Tps! Ottakaa nyt ensi alkuun toi video pois Tubesta.

  32. Onseny jumaliste kumma. Jos hakee rankkarissaan erikoiselle, minun mielestä jopa ehkä hyvällä häiritsevällä tavalla, huomiota. Ja nyt kun sitä on tullut niin miks pitää myllyttää.
    Tämän perusteellahan voisi ihan yhtä hyvin jostakin ”alaikäisten” ottelukoosteesta alkaa pistämään myllyä käyntiin ja sitten valittaa että pitää poistaa kun kiusaa jotakin henkilöä. Herätys salibandykansa!

  33. Hei te, joilla on mulle asiaa ja haluatte haukkua mua tai kertoa tarkoitusperistäni: Jos ette nimeänne kehtaa laittaa, niin laittakaa jotakin kautta puh.nro, niin soittelen ja jutellaan. Tähänastisista syyllistäjistäni tunnistin Sammenin, joka kommentoi nimellään ja otin luuriin käteen ja ainakin yritin käydä asiaa läpi. Ja tunnistin myös sen yhden, joka on kommentoinut toistaiseksi kahdella nimimerkillä. Mutta hänelle on turha soittaa, koska ei puhu minun kanssani.

    Pyrin rehellisyyteen ja hyvään. Harmittaa, että hyvä tarkoitus maailmalle karatessaan joskus saa aikaan pahaa, vähintäänkin pahaa mieltä. Mutta sen verran olen maailmaa kolunnut, että niin vain käy toisinaan, kaikilla elämän alueilla.

    Mitään tarkoituksellista, ilkeää tai mitään sinne päinkään ei ollut mielessäni kun videon latasin. Tarkemmin olen vaiheet käynyt läpi Sammenin kanssa ja voitte niitä kysyä minulta, jos ette usko (p. 050 5979 093). Jos olisin halunnut tehdä tarkoituksellisesti pahansuovan videon, niin – huh, huh – olisin sen tehnyt. Mutta en tee sellaisia.

    Uskon, että juttelemalla asiat selviää, jos ei oikeasti puolin ja toisin haluta pahaa. Eli pirautellaan?

    PS. TPS:n B-poikien menestyminen ei minua kiinnosta kuin ihan vain sen verran, että onhan se kiva, että näkee että tutut pojat on iloisia. Kaikki oikeasti epäreilu meininki, jota pelaajilla peleissä tai pelien jälkeen joskus ilmenee, on minusta kurjaa. Erityisen kurjaa, jos siihen syyllistyy tuttu pelaaja. Toisaalta näillä jätkillä on omat juttunsa, eikä kaikki ole oikeasti aina sitä miltä se näyttää meidän kukkahattutätien silmiin.

  34. en tiedä millä tavalla hänellä oli uhkaavaa käytöstä, eihän hän kuitenkaan edes koskenut tai meinannut koskea kehenkään. Tuo sarjakin oli todella tunteikas ja paikoitellen mentiin todella sääntöjen rajamailla, nuo jäähyminuutitkin heitti tuomari ihan överiksi eikä ollut yhtään linjassa. ”turun linja” ??

  35. Olisi kiinnostavaa tietää minkälaisen arvokeskustelun pohjalta Pääkallon sinänsä hyvää työtä salibandyn hyväksi tekevä toimitus päätyi julkaisemaan tälläisen videon juniorista?

    onko ajateltu urheilullisuutta, hyviä esimerkkejä ja lajin eteenpäin viemistä kenties?

    Olisiko aika herätä ja vetää johtopäätöksiä omasta toiminnasta ja korjata mitä korjattavissa on ?

  36. Helppoa se on TPS:aa haukkua kun omat pojathan ovat aina niin kilttejä ja kunnollisia kentällä. TPS kuitenkin kesytti Tiikerit helpohkosti. 🙂

  37. Miksi poikaa säälitään? Itsehän soppansa keitti; heitteli kypärää, uhkaili tepsiläisiä jne. Ja mikäs tuossa että TPS-pelaajat ja katsojat taputtavat, älkää ottako niin tosissaan 😀 Myös aikaisemmin pelissä Tiikereiden #11 taklasi aivan tahalleen törkeästi TPS:n kapteenia, olisi hänetkin voitu samantien heittää ulos. Sai kuitenkin 5min jäähyn.

  38. ”Ja mikäs tuossa että TPS-pelaajat ja katsojat taputtavat, älkää ottako niin tosissaan :D”

    Ei ole todellakaan hyvän urheiluhengen mukaista mennä rivissä taputtamaan pelaajalle, jolla petti hermokontrolli, ei vahingoittanut ketään ja sai vähintään asianmukaisen rangaistuksen. Tässä tilanteessa edes vastustaja voisi toimia tyylikkäästi eikä lähteä lapsellisuuksiin ja epäkunnioittamiseen mukaan.

Comments are closed.