Oilersin päävalmentajalle tylysti kenkää – uudeksi päävalmentajaksi entinen maajoukkueluotsi?

Teemu Variksen ja Oilersin kausi päättyi puolivälieräpettymykseen. Kuva: Salibandyliiga

Teemu Variksen ja Oilersin kausi päättyi puolivälieräpettymykseen. Kuva: Salibandyliiga
Teemu Variksen ja Oilersin kausi päättyi puolivälieräpettymykseen. Kuva: Salibandyliiga

Esport Oilersin Salibandyliiga-joukkueen päävalmentaja Teemu Varis on tiettävästi saanut potkut. Varis ehti toimia Oilersin päävalmentajana 1,5 kauden ajan.

Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Oilers teki päätöksen Variksen irtisanomisesta tiistaina. Ensimmäisenä asiasta kertoi Toni ”Ylijohtava” Lötjönen Twitter-tilillään. Variksella olisi ollut vielä vuosi sopimusta jäljellä Oilersin kanssa.

Variksen asemasta ja Oilersin sisäisistä ristiriidoista on riittänyt puhetta ja huhuja lähes läpi kauden. Pääkallo.fi listasi Oilersin jopa mestarisuosikiksi, mutta totuus oli lopulta toinen. Runkosarjassa joukkue sijoittui viidenneksi. Pudotuspeleissä seinä tuli vastaan heti puolivälierissä kun SSV meni jatkoon puhtaasti voitoin 3–0.

Varis hyppäsi Oilersin puikkoihin kesken kauden 2013–2014 Mika Heinosen saatua lähtöpassit. Ennen Oilers-pestiä Varis toimi TPS:n liigajoukkueen päävalmentajana.

Variksen seuraaja on vielä auki. Vahvasti tyrkyllä tehtävään on kuitenkin Akseli Ahtiainen, joka kuului edellisellä MM-kisaperiodilla Suomen miesten maajoukkueen valmennustiimiin. Ahtiainen on myös aiemmin toiminut Oilersin valmentajana.

Pääkallo.fi tavoitti asian tiimoilta Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaojan, joka ei halunnut kommentoida uutista.

18 comments

  1. ”Teemu Varis erotettu. Eli suomeksi saanut kenkää.”

    Mitä olisi tapahtunut, jos Teemu olisi saanut kenkää ruotsiksi?

  2. Potkut ei ole iloinen asia kenellekään mutta Oilerssilla ei ollut muuta vaihtoehtoa, toisaalta olisihan Varis voinut tehdä irtisanomisen itsekkin.
    Jos valmentaja käyttäytyy kuten norsu posliinikaupassa niin lopputulos on tämä.
    Jälkiviisana voi todeta että Variksen valinta oli iso virhe koska esimerkiksi pelaajien taso saatiin laskemaan niin että viidestä maajoukkuetason pelaajasta ei yhtään valittu nyt kevään maajoukkueseen. Samoin sijoitus sarjassa oli iso pettymys kannattajille.
    Jos Ahtiainen tulee takaisin Oilerssiin niin voidaan odottaa varmasti menestystä joukkueelle.

  3. Ei varmaan Vehkaoja halunnut kommentoida, koska Variksen hankinta Heinosen tilalle oli Jounin oma idea. Logojen ja valmentajien valinnassa Jouni ei ilmeisesti ole ihan niin hyvä kuin oli puolustajana.

    Olisi varmaan kannattanut pysyä Heinosessa. Tosin vesi kielellä odotan Lerssi-Mteam-vääntöjä tulevalla kaudella…

  4. variksen pestaaminen taisi olla vahvasti hexin käsialaa… tai ainakin hän tätä valintaa ja heinosen potkuja kovaan ääneen puolusti

  5. Mitens tää Esportin ilmoitus – damage control vai onko Pääkallo väärässä?:

    ”Esport Oilers haluaa korjata muun muassa Pääkallossa ollutta virheellistä tietoa koskien huhupuheita päävalmentaja Teemu Variksen sopimuksen päättymisestä.

    Tilanne on tällä hetkellä se, että Oilers ja päävalmentaja Varis neuvottelevat toisesta optiovuodesta. Ensi kauden joukkue tiedotetaan lähiaikoina, kun se on lyöty lukkoon viimeistä henkilöä myöten.”

    http://www.esportoilers.fi/uutiset.html?237

  6. ”Esport Oilers haluaa korjata muun muassa Pääkallossa ollutta virheellistä tietoa koskien huhupuheita päävalmentaja Teemu Variksen sopimuksen päättymisestä.
    Tilanne on tällä hetkellä se, että Oilers ja päävalmentaja Varis neuvottelevat toisesta optiovuodesta. Ensi kauden joukkue tiedotetaan lähiaikoina, kun se on lyöty lukkoon viimeistä henkilöä myöten.”

    http://www.esportoilers.fi/uutiset.html?237

  7. Esport Oilers tiedottaa ja oikaisee virheellisiä huhuja nettisivullaan
    Suora lainaus sivulta

    ”Esport Oilers haluaa korjata muun muassa Pääkallossa ollutta virheellistä tietoa koskien huhupuheita päävalmentaja Teemu Variksen sopimuksen päättymisestä.

    Tilanne on tällä hetkellä se, että Oilers ja päävalmentaja Varis neuvottelevat toisesta optiovuodesta. Ensi kauden joukkue tiedotetaan lähiaikoina, kun se on lyöty lukkoon viimeistä henkilöä myöten”

  8. Toi tiedottaminen taitaa olla vaan maineenhallintaa juttujen hillitsemiseksi..

    Tosiasiassa uskon, että syy oli siinä kun Oilers otti tukkaan Indiansilta molemmissa paikallispeleissä ja Hexille se taisi olla liian kova pala. Ainakin kun katsoi miten mies hävisi paikanpäältä kuin savuna ilmaan.

  9. Oilersin valmentajaspekulaatioissa on kyse myös siitä, halutavatko pelaajat tehdä vaativan valmentajan johdolla (puoli)ammattilaisina tinkimättömästi töitä menestyksen eteen vai riittääkö entisaikojen mukava harrastelumeininki tyydyttämään asetetut tulostavoitteet.

    Menestysnälkä nostaa vaatimustasoa, mutta se ei vielä yksistään riitä. Päästäkseen nykyisten huippujen yläpuolelle, kilpaurheilussa pitää pystyä tekemään enemmän ja laadukkaammin kuin keskeiset kilpailijansa. Variksella tämän kauden tavoitteet oli asetettu viime vuoden saavutusten yläpuolelle, mutta olivatko joukkueen johtavat pelaajat sitoutuneet niihin ja valmiita viemään itsensä oman mukavuusalueen ulkopuolelle saavuttaakseen riittävän tasonnoston.

    Valmentajasta riippumatta Oilersilla on edessään kirittävänä pitkä taival, jotta finaalipaikan välitavoite voisi realisoitua ja kannun nostaminen on askeleen vielä kauempana. Joukkueurheilu on työtä, työtä, yhteistyötä ja henkilökemiaa.

  10. Oilerssilla on valitettavasti jo pidemmän aikaa ollut näkyviä ongelmia johtamisessa.
    Esport on yritys joka on toiminut kannattavasti jo pitkään ja on myös todennäköisesti hyvin johdettu, miksi se ei näy Oilerssin toiminnassa kuten esimerkiksi päätöksenteossa ja viestinnässä?
    Variksella on ollut riittävästi aikaa näyttää osaaamisensa valmentajana, tulokset ratkaisevat, ei puheet.

  11. Täällä puhutaan että nyky oilers ei olisi sitoitunut Variksen kovaan harjoitteluun mutta kyllä siellä on kovaa ja hyvin treenattu valmensi siellä kuka tahansa,Aitiaisen aikana juostiin paljon ja ei Heinonenkaan huono ollut eli silleen.

  12. Ei mikään ihme, että turkulaiset naureskelivat partaansa kun Oilers Variksen palkkasi. Sanonta sanoo, että kukaan ei ole profeetta omalla maallaan, mutta jotkut ei ole sitä missään. Paitsi omissa kuvitelmissaan. Jos on omasta mielestään virheetön, vaan syyttelee aina muita, kuten kauden aikana pelaajia asenteesta ja laiskuudesta, niin ei ole missään nimessä päävalmentajan asemassa toimivan ihmisen oloinen. Muiden syyttelyssä kruununa oli hävityn pronssipelin jälkeen Heinosen syyttäminen tappiosta.

    Valmentaminen on tiimityötä ja jos on tottunut vain määräämään, kyyläämään ja muiden ylikävelemään, niin näinhän siinä käy.

  13. Joukkueen sisältäkin kuulunut, että Varis lähtee ja Ahtiainen tulee tilalle. Muuten koko joukkue hajoaa käsiin, johtuen sisäisistä riidoista. Nyt olisi aika kääriä hihat ja ruveta hommiin.

  14. Jos Suomen ykkös valmentaja eli Ahtiainen saadaan oilerssiin niin voin luvata varman mitalin. Jopa finaali paikan. Ja maajoukkueen peli menee taas ihan sekasin kun Ahtiainen lähti kävelee sieltä. Aksu hoiti maajoukkueessa puolustuksen ja se oli ainut osa-alue mikä toimi viime mm kisoissa.

  15. Onhan toi Heinonen yksi kovimpia tekijöitä salibandyssä tuloksellisesti. Jokainen tietää että raha oli suurin tekijä miksi Heinonen ulos sieltä. Nyt on vaikea paikka auttaa M-Teamiä liigassa kun ryhmä ei ole liiga tasoinen….mutta kyllähän kaveri pitäisi nostaa Suomen mj ryhmään nopeasti mukaan!