Tshekistä ei ollut vastusta välierissä – Suomi pelaa sunnuntaina MM-kullasta

Suomi raivasi tiensä tyylillä MM-loppuotteluun Helsingborgissa. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Suomi otti vakuuttavan voiton Tshekistä nuorten maailmanmestaruuskisojen välierässä. Ottelua selkeästi hallinnut Suomi voitti kamppailun lopulta maalein 6–2 (2–0, 4–0, 0–2), ja eteni sunnuntaina pelattavaan MM-finaaliin.

Loppuottelussa Suomi kohtaa sensaatiomaisesti Ruotsin kaataneen Sveitsin. Tshekki pelaa pronssiottelussa isäntämaata vastaan.

Ottelu kulki kahden ensimmäisen erän verran Suomen hallinnassa. Tshekki pelasi läpi ottelun tarkasti puolen kentän korkeudelta karvaten, mutta ei saanut pidettyä suomalaisia pois maalipaikoilta. Pallonhallintajaksojen päätteeksi Suomi sai vietyä pelin Tshekin päähän ja teki tulosta. Ottelun ratkaissut lopullinen niitti tapahtui toisen erän viimeisillä minuuteilla. Ensin Ville Lastikka ampui joukkueensa viiden maalin etumatkalle. Heti seuraavassa vaihdossa puolustaja Miikka Pentikäinen vapautti hieman onnekkaalla syötöllä Eero Nuutisen läpiajoon, joka ohitti tshekkivahdin ja löi pelin 6–0:aan. Tshekin kiri jäi lopulta vaisuksi, eikä se lähtenyt karvaamaan korkealta edes ottelun viimeisten peliminuuttien aikana.

Suomen hallitessa pelivälinettä, joutui Tshekki tyytymään nopeisiin vastaiskuihin, ja ne olivatkin ajoittain vaarallisia. Maalivahti Miro Tuomala kuitenkin teki yritykset tyhjiksi kerta toisensa jälkeen hienoilla torjunnoilla, ja joutui antautumaan ensimmäisen kerran vasta päätöserässä. Suomen kolme kärkikenttää pääsivät maalin makuun ottelussa, ja tunnollisesti töitä tehneen Eero Nuutisen maalit olivat tärkeässä roolissa.

Tshekki oli esittänyt tässä turnauksessa vakuuttavia otteita, ja se pisti muun muassa Ruotsin äärimmäisen tiukille lohkovaiheessa. Ennen peliä spekulointiinkin, olisiko joukkueella yhtä paljon virtaa taistella Suomea vastaan lauantaina. Joukkueen tarkka ja kyttäilevä puolustuspelaaminen takaa-ajoasemassa antoi viitteitä siitä, että väsymys toden totta iski pelaajiin. Aikaisemmasta otteluajankohdasta hyötynyt Suomi pääsee käyttämään sitä hyödykseen myös sunnuntain finaalissa.

Tilastohuomiot
Suomi: Eero Nuutinen 2+0, Ville Lastikka 2+0, Miikka Pentikäinen 0+2, Miro Tuomala 17 torjuntaa.
Tshekki: Patrik Kieler 1+0, Jakub Kolstrunk 1+0.