Liigat

Champions Cup -voittajalta kritiittiä uudelle turnausjärjestelmälle: ”Tylsä systeemi”

04.10.
2015
Liigat
Kuva: IFF

Kuva: IFF

KAIS Mora voitti sunnuntaina naisten Champions Cupin näytöstyyliin. Tampereen Classic kaatui finaalissa lukemin 13-6.

Pääkallo.fi jututti finaalin jälkeen Moran kapteenia Anna Wijkia. Avauserä oli ruotsalaisille hankala.

– Teimme muutoksia ensimmäisen erän jälkeen. Ensimmäisessä erässä seisoimme pelkästään omalla kenttäpuoliskolla ja odottelimme suomalaisia. Toisessa erässä prässäsimme enemmän ja pidimme enemmän palloa ja siksi olimme parempia, analysoi Wijk.

Omaan peliinsä Wijk oli kohtalaisen tyytyväinen, mutta piti voittoa kaikkein tärkeimpänä asiana.

– Tänään kulki ihan hyvin. Tykkään pelata joukkuekavereideni kanssa. Tärkeintä oli se, että me voitimme, kommentoi Wijk.

Ruotsalaisjoukkueet ovat perinteisesti juhlineet Champions Cupissa. Classic antoi tänään hyvän vastuksen alkuu, mutta kaksi viimeistä erää olivat Moran heiniä.

– Vastustaja pelasi aika hyvin tänään. Erityisesti ensimmäisessä erässä he olivat tosi hyviä. Me näytimme kahdessa viimeisessä erässä, että olemme vahvempi joukkue.

KAIS Mora pelasi turnauksessa kaksi ottelua. Välierissä Piranha Chur kaatui 10-5 ja finaalissa Classic selkein lukemin. Kapteeni oli syystäkin tyytyväinen joukkueen esityksiin.

– Turnaus meni hyvin. Osoitimme, että olemme vahva joukkue ja pystymme kääntämään otteluita voitoksemme. Olen tyytyväinen esityksiimme, sanoi Wijk.

Turnaussysteemi oli tänä vuonna sellainen, että Mora voitti mestaruuden viemällä kaksi päänahkaa. Wijkin mukaan järjestelmä on tylsä ja otteluita olisi voinut pelata enemmänkin.

– Tämä on hiukan tylsä systeemi, kun emme voi pelata enempää otteluita. Olisi mukavaa jos olisi joitain lohkopelejä ennen pudotuspelejä. Mutta kaikkinensa kyse on voittamisesta, linjasi Wijk lopuksi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen