Liigat

Classicin Ella Alanko: ”Kunto ei loppunut kesken”

04.10.
2015
Liigat
Ella Alanko väänsi ansiokkaasti Classcin ykkösvitjassa. Kahdessa ottelussa syntyivät tehopisteet 0+4. Kuva:  IFF

Ella Alanko väänsi ansiokkaasti Classicin ykkösvitjassa. Kahdessa ottelussa syntyivät tehopisteet 0+4. Kuva: IFF

Tampereen Classic kärsi selkeän tappion Champions Cupin naisten finaalissa. Ruotsalaisjoukkue KAIS Mora oli lopulta parempi lukemin 13-6.

Classic aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen erän jälkeen peliä lukemin 2-0. Aktiivinen karvaus oli alkuun myrkkyä ruotsalaisille. Hyökkääjä Ella Alangon mukaan ottelun alku meni kuten pitikin.

– Oli tarkoitus, että meidän kenttä lähtee karvaamaan korkealta ja toinen kenttä sitten alempaa, mutta agressiivisesti oli tarkoitus ottaa kiinni siitä alempaakin. Ehkä ei vaan jaksettu loppuun asti ja fokus ei pysynyt tarpeeksi hyvänä. Jotain siinä selkeästi tapahtui, arvioi Alanko.

Classic karkasi kolme maalin johtoon toisen erän alussa. Sen jälkeen Mora laittoi kaasun pohjaan, karvasi aktiivisesti ja Classic oli sillassa käytännössä koko toisen erän. Mora vei toisen erän lukemin 5-1.

– Toisessa erässä Mora nosti karvauksen ylös ja se tuotti heille sitten tulosta. Ei osattu vastata siihen, analysoi Alanko.

Viimeisen erän ensimmäisellä kympillä Classic pääsi iskemään kavennusmaalin. Viimeisen kympin toisella minuutilla alkoi Moran ilotulitus ja muutaman minuutin aikana tilanne muuttui 5-4 -lukemista 9-4 -tappioasemaksi. Tämän jälkeen verkko pöllysi pitkälti siksi, että Classic haki kavennusta ilman maalivahtia.

– Kaveri osoitti taitotasonsa siinä. Me ei osattu enää ottaa niitä lättypalloja pois. Kaikki kunnia vastustajalle siitä, että heillä oli parempi päivä tänään, kommentoi Alanko kolmatta erää.

Classic pelasi varsin rohkeasti koko ottelun lähes pelkästään kahdella ketjulla. Lämmin ilma ja korkeat peliminuutit eivät kuitenkaan Alangon mukaan painaneet liiaksi jaloissa.

– Tuntui kyllä, että oli lämmin, mutta kunto ei tuntunut loppuvan. Ei se siitä jäänyt kiinni.

Classic aloitti turnauksen eilen suoraan välieristä. Saldoksi jäi siis yksi voitto ja yksi tappio.

– Ei tämä ihan turnaukselta tuntunut, vaan enemmänkin sellainen tuplapeliviikonloppu tuli mieleen. Ei tässä ehkä ollut virittäytynyt ihan parhaimmilleen. Ehkä olisi pitänyt pystyä keskittymään vielä paremmin tähän turnaukseen, Alanko linjasi.

Turnausjärjestelmä on puhuttanut paljon etukäteen. Alangon mukaan järjestelmä ei ole pelillisesti paras mahdollinen, mutta ei lähtenyt ruotimaan sitä sen enempää.

– Ei tämä ehkä pelillisesti se hienoin tapa ole, mutta asiat on nyt näin ja sen mukaan pitää pystyä pelaamaan, päätti Alanko.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen