Ulkomaat

Piranha Churin Katri Luomaniemi: ”Ei tässä oikein vielä fiilikseen päässyt”

03.10.
2015
Ulkomaat
Katri Luomaniemen Piranha Chur putosi Champions Cupin välierissä. Ruotsalainen KAIS Mora oli parempi lukemin 10-5. Kuva: IFF

Katri Luomaniemen Piranha Chur putosi Champions Cupin välierissä. Ruotsalainen KAIS Mora oli parempi lukemin 10-5. Kuva: IFF

Katri Luomaniemi on yksi niistä suomalaispelaajista, jotka pelaavat ulkomaalaisessa joukkueessa Champions Cupissa. Luomaniemen edustama sveitsiläinen Piranha Chur putosi turnauksen välierissä hävittyään Ruotsalaiselle KAIS Moralle lukemin 10-5.

Luomaniemellä itsellään oli vahva käsitys siitä mikä joukkueen pelissä meni pieleen.

– Me nukuttiin ensimmäinen erä täysin, ja tämä peli menetettiin jo siinä vaiheeessa. Loppua kohden parannettiin, mutta jos päästää ruotsalaiset tuollaiseen johtoon (6-1 ajassa 14.46), niin aika vaikea sieltä on sitten nousta. Hyvin taisteltiin kuitenkin, kommentoi Luomaniemi taistelun tauottua Pääkallo.fi:lle.

Vastustaja KAIS Mora oli otteluun selkeä ennakkosuosikki. Ruotsalaisjoukkueen vahva ensimmäinen erä kantoi lopulta loppuun saakka.

– Tyypillistä ruotsalaista peliä. Maalinedustalla ne voittavat meidät ihan täysin ja tekivät siitä yli puolet maaleista. Me ei oltu tarpeeksi kovia siinä, harmitteli Luomaniemi.

Mlada Boleslavin Sko-Energo Arenan lämpötilat saattavat nousta varsin korkeiksi. Falunin päävalmentaja Thomas Brottman manaili jo DT:lle, että joukkueen pitää pelata oma välieräottelunsa +30 c lämpötilassa. Luomaniemen mukaan lämpötila pysyi siedettävänä.

– Tämä aamupeli menee vielä, mutta kohdenhan täällä on sitten tosi kuuma. Meillä on ollut molemmat pelit aamupäivällä ja ihan normaalilta tuntui nytkin, kertoi Luomaniemi.

Turnauksen pelijärjestelmää on muutettu siten, että pelit alkavat heti puolivälieristä ja osalla joukkueista vasta välieristä. Piranha Churille kertyi Champions Cupissa kaksi ottelua, mutta kokonaisuudessaan koitos oli vuorokaudessa ohi.

– On tämä aika tynkä turnausmalli. Ei tässä oikein vielä fiilikseen päässyt. Onneksi oli sentään edes kaksi peliä. Pahintahan on se, että jos pääsee suoraan välieriin ja tippuu heti pois, linjasi Luomaniemi.

Turnauksen toinen finaalijoukkue on siis KAIS Mora. Classic aloittaa välieräkoitoksensa klo 13.15 Suomen aikaa. Luomaniemen mukaan tamperelaisjoukkueella on realistiset mahdollisuudet mestaruuteen.

– Toivon, että Classic vie mestaruuden. Kyllä ne tuon Chodovin voittaa ja kyllä ne voi Morankin voittaa. Ei Mora ollut yhtään ihmeellinen vastus.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen