Ulkomaat

Voittajatyyppi Rasmus Enström: ”Pidämme erityisesti isoista otteluista”

04.10.
2015
Ulkomaat
Rasmus enström (nro. 7) ja Alexander Galante Carlström (nro. 9) ovat olleet tuhoisa tutkapari viime vuosina. Kuva. IFF

Rasmus enström (nro. 7) ja Alexander Galante Carlström (nro. 9) ovat olleet tuhoisa tutkapari viime vuosina. Kuva. IFF

Falun voitti Champions Cupin kolmannen kerran peräkkäin tänä vuonna. Varsinaiseksi yllätykseksi tämänkään vuoden mestaruutta ei voi luonnehtia.

Joukkueen kapteeni, ja useana vuotena maailman parhaaksi pelaajaksi äänestetty Rasmus Enström kommentoi finaaliottelua seuraavanlaisesti.

– Tiukka peli. Me olimme parempia ensimmäisessä erässä, mutta Wiler oli jonkin verran parempi toisessa erässä. He pelasivat todella hyvin toisessa erässä. Kolmannessa erässä teimme comebackin ja Galante iski voittomaalin.

Falun kaatoi vuoden 2013 finaalissa SPV:n Tampereella kahdella maalilla. Viime vuonna Happee sai osakseen kunnon ryöpytyksen. Wiler-Ersigen kaatui tänään tiukkojen vaiheiden jälkeen luvuin 3-2. Enström arvioi tämän vuoden ottelun kaikkein vaikeimmaksi näistä kolmesta finaalista.

– Tietenkin tämä oli tiukin. Wiler oli erittäin hyvä ja peli oli erittäin tasainen. Edellisinä vuosina saimme ratkottua pelit aikaisessa vaiheessa, mutta tämä pysyi tasaisena. Wiler oli erittäin hyvä vastustaja tänään, hehkutti Enström.

Falunin viime vuosien rekordi on huimaa luettavaa. Keväästä 2013 eteenpäin joukkue on pelannut kuudessa eri yksittäisessä finaaliottelusssa (3x Ruotsin Superfinaali ja 3x Champions Cup) ja voittanut niistä kaikki. Enström itse on ollut voittamassa myös kahta MM-kultaa Ruotsin maajoukkueessa ja miehelle itselle ikää on kertynyt vasta 25 vuotta.

Enströmin mukaan joukkue on täynnä voittajatyyppejä.

– Meillä on paljon voittajatyyppejä joukkueessa ja me pidämme erityisesti isoista otteluista. Meillä on myös hyvä sekoitus nuorempia ja vanhempia pelaajia joukkueessamme, analysoi Enström.

Enströmin mukaan nykyinen Champions Cupin pelisysteemi on hyvä. Falunille kertyi kaksi kovaa ottelua ja molemmista irtosi voitto.

– Tämä oli hiukan erilainen verrattuna viime vuoden turnaukseen. Kaksi kovaa peliä, välierä ja finaali. Mielestäni tämä on hyvä tapa pelata. Otteluissa on suuret panokset ja ottelut ovat kovatasoisia, linjasi Enström.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen