Ulkomaat

Wilerin suomalaishyökkääjä Riku Kekkonen: ”Falunilla ei ole oikeastaan heikkouksia”

04.10.
2015
Ulkomaat
Riku Kekkonen tarjoili Champions Cupin finaalissa yhden komean maalisyötön. Kuva: IFF

Riku Kekkonen tarjoili Champions Cupin finaalissa yhden komean maalisyötön. Kuva: IFF

SV Wiler-Ersigen kärsi niukan 3-2-tappion Champions Cupin finaalissa Mlada Boleslavissa. Kovasta taistelusta huolimatta Falun nappasi kolmannen perättäisen Champions Cupin voittonsa.

Wiler-hyökkääjä Riku Kekkosella oli selkeä käsitys missä asioissa Falun oli tänään parempi.

– Falunilla ei ole oikeastaan heikkouksia. He tulivat otteluun todella hyvin. Oltiin hätää kärsimässä oikeastaan koko ensimmäinen erä ja olisivat voineet tehdä enemmänkin maaleja. Sen jälkeen peli kääntyi mielestäni ja oli täysin tasainen. Meillä oli hyvät saumat voittaa. Se on lopulta pienistä asioista kiinni ja he tekivät sen maalin sitten kolmannessa erässä. Falunilla on laatua todella paljon. Heidän ykköskenttänsä pystyy pelaamaan ihan mielettömän pitkiä vaihtoja ja vieläpä hyvällä tasolla, analysoi Kekkonen.

Kekkonen pelasi turnauksessa Wilerin ”suomalaiskentän” sentterinä. Ykkösketjuun kuuluivat myös Jami Manninen, Patrick Mendelin, Tatu Väänänen sekä Nicola Bischofsberger. Ketju oli turnauksen ajan Wilerin paras vitja.

Kekkonen tarjoili finaaliottelussa yhden komean maalisyötön, mutta ei lähtenyt ylistämään omaa esitystään.

– Aluksi vähän hermostunut esitys. Ei ollut mitään jännitystä eikä mitään. Ihan hyvä peli, mutta tehoja pitäisi saada enemmän irti, Kekkonen ruoti.

Falun pelasi Champions Cupissa kaksi ottelua, voitti molemmat ja se riitti nykysysteemillä mestaruuteen. Wiler aloitti oman urakkansa perjantaina, mutta Kekkosen mukaan virtaa riitti finaaliottelussakin.

– Kaikki tietävät, että systeemi ei ole reilu, mutta meillä oli yllättävän hyvin virtaa tässä pelissä. Näillä mentiin ja ei meillä se virta tosiaan loppunut, linjasi Kekkonen.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen