Ulkomaat

Wilerin tähtipakki Tatu Väänänen: ”Osa sydämestä on Seinäjoella”

03.10.
2015
Ulkomaat
Wiler-Ersigen eteni Champion Cupin finaaliin.  Tatu Väänänen, Riku Kekkonen ja Jami Manninen tuovat joukkueeseen suomalaisväriä. Kuva: IFF

Wiler-Ersigen eteni Champion Cupin finaaliin. Tatu Väänänen, Riku Kekkonen ja Jami Manninen tuovat joukkueeseen suomalaisväriä. Kuva: IFF

SV Wiler-Ersigen pudotti SPV:n Champions Cupin finaalista rankkarikisan jälkeen. Tuloksen myötä joukkueen suomalaistähdet Jami Manninen, Tatu Väänänen ja Riku Kekkonen nähdään turnauksen finaalissa.

SPV on Väänäselle varsin tuttu seura. Uimaharjusta ponnistanut Väänänen pelasi SPV:ssä vuodet 2010-2013. Tutun joukkueen pudottaminen herätti puolustajassa ristiriitaisia tunteita.

– Onhan se spesiaali homma. Kaikki pelaajat ovat kuitenkin niin tuttuja tuolla ja osa sydämestäni on siellä Seinäjoella. Paikka tuli niin rakkaaksi itselleni. Tietenkin parempi näin päin. Erikoinen tunne, kertoi Väänänen tuntemuksistaan.

Väänäsen mukaan SPV ei pelannut perinteiseen tyyliinsä, vaan normaalia varovaisemmin.

– SPV pelasi aika varovaisesti ollakseen SPV. Antoivat meidän pitää tosi paljon palloa ja me käytettiin sitä hyväksi, eikä pidetty hirveästi kiirettä pallon kanssa. Me käytettiin ne meidän omat paikkamme mitä oli. Pyrittiin pitämään peli tasaisena siten, ettei se repsahda, niin kuin esimerkiksi Salibandyliigassa aika monesti repsahtaa, ja sitten he pääsevät karkumatkalle, analysoi Väänänen.

Wilerin nousu kahden maalin takaa voittoon viimeisellä kympillä oli kova temppu hallitsevia Suomen mestareita vastaan. Viimeiselle kympille joukkue teki jonkin verran viilauksia.

– Siirryttiin kahteen ketjuun ja kuumia pelaajia pyrittiin peluuttamaan. Muutamia muutoksia tuli niihin kahteen kenttään, mutta ei mitenkään älyttömästi. Lähinnä sitä painotettiin, että suoraviivaisemmin pitää pyrkiä kohti maalia. Maalin edestä tehtiin muutama maali ja sitten lopussa 6 vs. 5-pelissä. Ne olivat aika upeita maaleja, kertoi Väänänen.

Wiler-Ersigen aloitti oman Champions Cupinsa jo perjantaina. Väänäsen mukaan yhdestä alle pelatusta pelistä oli hyötyä välierissä, mutta ei välttämättä finaalissa, jos vastaan tulee Falun.

– Toisaalta joo. Toisen pelin kannalta oli hyötyä, että oli yksi peli alla. Nyt sitten kun kolmas peli tulee, niin se pieni etu on sille mahdolliselle vastustajalle, jolle peli on vasta toinen. Hiukan erikoisethan nämä säännöt ovat, mutta turha niistä on purnata, linjasi Väänänen.

Sunnúntain finaali on mitä ilmeisimmin SV Wiler-Ersigen-Falun (Falun johtaa Tatrania 8-0 ottelun puolivälissä). Väänäsen mukaan se ottelu tulee olemaan ihan eri peli kuin lauantain välierä.

– Se on ihan eri peli. Ihan eri tyyli pelata. Ihan sama kumpi sieltä sitten tuleekin vastaan. Vaikea sitä on sanoa, mitä tästä otetaan mukaan. Lähinnä se, että ollaan saatu ketjujen kanssa taas enemmän kokemuksia. Tietenkin tästä saa hirveän buustin tulevaisuutta ajatellen. Katsotaan illan toinen välierä ja haetaan hiukan tipsejä miten kannattaisi pelata.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen