Maajoukkueet

Erkka Westerlundin tyttären tavoitteet salibandyn maajoukkueessa – ”Isä antaa pelivinkkejä”

08.11.
2015
Maajoukkueet
Suomen tyttöjen U19-salibandymaajoukkueessa pelaava Daniela Westerlund tähtää korkealle peliurallaan. Kuva: Salibandyliiga

Suomen tyttöjen U19-salibandymaajoukkueessa pelaava Daniela Westerlund tähtää korkealle peliurallaan. Kuva: Salibandyliiga

Suomen ja Ruotsin U19-maajoukkueet mittelivät paremmuudesta sunnuntaina Tampereen EFT-turnauksessa. Ruotsi oli ottelussa selkeästi parempi ja vei voiton murskalukemin 0-7.

Ottelu pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmas erä meni Ruotsin nimiin lukemin 0-6.

– Me pysyimme kaksi erää hyvin mukana. Ei ollut mitään ongelmia. Toisessa erässä tuli vähän niitä omiakin virheitä. Ei pidetty pakkaa ihan loppuun saakka kasassa, analysoi Suomen puolustuksessa luutinut Daniela Westerlund ottelun jälkeen Pääkallo.fi:lle.

Westerlund pelasi koko Tampereen EFT-turnauksen ajan ykkösvitjan takalinjoilla. Pelaaja itse oli sitä mieltä, että parantamisen varaa jäi.

– Aina on parantamisen varaa. Pitää olla tyytyväinen omaan peliin, mutta tiedän, että pystyn parantamaan vielä paljon, kommentoi Westerlund omia esityksiään.

Suomen tyttöjen turnaussaldoksi jäi voitto Sveitsistä, rankkaritappio Tshekkiä vastaan sekä murskatappio Ruotsia vastaan. Westerlundin mukaan tärkein oppi kosketti sitä, että fyysisessä pelissä riittää parannettavaa.

– Fyysisesti voisimme pelata kovempaakin. Kaksinkamppailemista pitää parantaa selkeästi, jos meinataan pärjätä näissä kansainvälisissä otteluissa, arvioi Westerlund.

Puolustajan isä on varsin tunnettu urheilupersoona. Erkka Westerlund valmentaa tällä hetkellä KHL:n Jokereita ja muistetaan myös Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajan tehtävistä. Isä-Westerlund osallistui viime keväänä PSS:n tyttöjen SM-sarjajoukkueen valmennukseen.

Jääkiekkovalmentaja oli paikan päällä myös Tampereen turnauksessa ja istui katsomassa tyttöjen maajoukkueen Tshekki- ja Sveitsi-ottelut. Tyttären mukaan isä antaa nuorelle pelaajalle vinkkejä pelaamisen suhteen.

– Isä antaa minulle henkilökohtaisesti hyviä pelivinkkejä.

Erkka Westerlund seurasi Suomen tyttöjen otteita Tampereen EFT-turnauksessa. Westerlund jakoi Suomi-Sveitsi-ottelun parhaiden pelaajien palkinnot. Kuva: Salibandyliiga

Erkka Westerlund seurasi Suomen tyttöjen otteita Tampereen EFT-turnauksessa. Westerlund jakoi Suomi-Sveitsi-ottelun parhaiden pelaajien palkinnot. Kuva: Salibandyliiga

Minkälaisia ohjeita hän antoi tämän turnauksen otteluiden tiimoilta?

– Pakkina kun pelaan, niin hän sanoi, että palloa pitää laittaa nopeammin liikkeelle ja käyttää omaa jalkaa, että pääsee eteenpäin, valotti Westerlund.

Westerlund on nyt 17-vuotias ja useita pelivuosia on varmasti vielä edessäpäin. Nuoren pelaajan pitkän tähtäimen tavoitteena on päästä naisten maajoukkuerinkiin.

– On aina hienoa päästä edustamaan maajoukkuetta. Yritän pysyä maajoukkuekuvioissa mukana ja kevään tyttöjen MM-kisat siintävät mielessä. Niiden jälkeen olisi hyvä jos pääsisi kolkuttelemaan naisten maajoukkueen ovia jossain vaiheessa, päätti Westerlund.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen