Divari-joukkue valahti sarjakärjestä 10 ottelun voitottomaan putkeen – katso sunnuntain salibandytulokset

Blue Foxin kausi on ollut kirjaimellisesti kaksijakoinen. Kauden 12 ensimmäistä ottelusta joukkue voitti kymmenen. Nyt tilanne on toinen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Blue Foxin kausi on ollut kirjaimellisesti kaksijakoinen. Kauden 12 ensimmäisestä ottelusta joukkue voitti kymmenen. Nyt tilanne on toinen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää
Blue Foxin kausi on ollut kirjaimellisesti kaksijakoinen. Kauden 12 ensimmäisestä ottelusta joukkue voitti kymmenen. Nyt tilanne on toinen. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn pääsarjoissa oli sunnuntaina ohjelmassa yhteensä seitsemän kamppailua, yksi naisten liigassa ja kuusi miesten Divarissa. Miesten Salibandyliiga ehti jo hiljentyä MM-karsintatauolle. Seuraavan kerran miesten liigaa pelataan 9. päivä helmikuuta.

Pääsarjojen ehkä erikoisimmassa putkessa seilaa tällä hetkellä miesten Divari-joukkue Blue Fox. Vielä syksyllä Blue Fox porhalsi komeasti sarjakärjessä – täysin vastoin esimerkiksi Pääkallo.fi:n kausiennakon ennustuksia. Nyt Blue Fox on kuitenkin ajautunut peräti kymmenen ottelun voitottomaan putkeen. Joukkue on voittanut viimeksi marraskuun puolivälissä. Putkeen mahtuu kahdeksan tiukahkoa tappiota ja kaksi tasapeliä.

Tuorein tappio tuli sunnuntaina, kun Porin Karhut kävivät hakemassa Uusikaarlepyystä Blue Foxilta täyden pistepotin niukalla 5–4-vierasvoitolla. Karhujen sankari oli kakkosketjun laituri Juha Tikka, joka naputti peräti neljä maalia. Saman ketjun puolustaja Rami Prokki säesti Tikkaa mukavasti neljällä syöttöpisteellään.

Voitottomasta putkesta huolimatta Blue Fox on edelleen ääritasaisessa Divarissa 22 pisteellään viidentenä ja menossa pudotuspeleihin.

Illan muissa Divari-kamppailuissa voitot napsivat Steelers, SB Vaasa, Josba, LNM ja LaSB. Steelers ja LaSB siis jatkavat tiukkaa paikallistaistelua runkosarjan voitosta. LaSB johtaa edelleen 35 pistellään ja Steelers väijyy kahden pisteen päässä. Pudotuspeliviivan tuntumassa on todella tiukkaa ja kahdeksan joukkoon tunkua. Sijoilla 4–10 olevat joukkueet mahtuvat kaikki neljän pisteen sisään. Divarin sarjataulukoita ja tilastoja voi vilkuilla tarkemmin tuolta.

Päivän ainoassa naisten liigan ottelussa PSS hyydytti Happeen numeroin 8–4. Voitolla PSS tarrasi kiinni pudotuspelien kotiedusta nousten sarjaneloseksi SB-Pron ja TPS:n ohi. Naisten liigan tilastot ja sarjataulukot löytyvät tuolta.

Naisten Salibandyliiga
PSS-Happee 8–4

Miesten Divari
PirPi-Steelers 8–12
SB Vaasa-Erä Akatemia 11–2
Blue Fox-Karhut 4–5
Loviisan Tor-Josba 3–6
SBS Wirmo-LNM 6–7 ja.
ÅIF-LaSB 5–9

2 comments

  1. Sipoossa veljessarja dominoi. Huikea näytös Kainulaisilta.
    ÅIF-Kainulaiset, 5-7