Lumisählyn Euroopan mestaruudesta väännettiin Oulun Kauppatorilla

Kuva: Tapahtumajärjestäjä

Kuva: Tapahtumajärjestäjä
Kuva: Tapahtumajärjestäjä

Järvisählyä, katusählyä, suosählyä ja vaikka mitä. Salibandyä ja sählyä pelataan mitä erikoisemmissa olosuhteissa. Perjantaina ja lauantaina Oulussa olivat vuorossa lumisählyn epäviralliset EM-kisat.

Lumisählyn EM-kisat järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Turnaukseen osallistui yhteensä 26 joukkuetta. Formaatti lumisählyyn oli napattu katusählystä. Kaukalo oli 10×20 metriä iso, kenttäpelaajia kolme per joukkue samaan aikaan kaukalossa ja pelivälineenä toimi ihan tavallinen punainen salibandypallo.

Pelit pelattiin lumisählylle ihanteellisissa olosuhteissa Oulun Kauppatorilla. Miesten sarjan mestaruus kirjattiin HC 1Barille ja naisten sarjan MRPS:lle.

Tapahtuma oli niin onnistunut, että lumisählyn EM-kisat saavat todennäköisesti jatkoa. Ensi vuodelle suunnitteilla on myös kisojen ”virallistaminen” sekä joukkuemäärän kasvattaminen.

– Katsomossa oli varsinkin alkuillasta todella paljon perheitä ja katsojia yleensäkin. Tunnelma oli ihan huikea ja tuntui, että pelaajat ja katsojat viihtyivät erinomaisesti, yksi tapahtuman järjestäjistä Jani Laukko kommentoi Kalevalle.

– Pelien loputtua saimme paljon kiitosta ja toiveita siitä, että vastaava tapahtuma järjestettäisiin myös jatkossa. Kyllä ehdottomasti jatketaan ensi vuonna.

Nyt pelatut lumisählyn ”arvokisat” eivät ole lajissaan täysin ainutlaatuiset, sillä joitain vuosia sitten Kalajoella pelattiin lajin MM-kisat kerran. Jatkoa Kalajoen lumisählyille ei löytynyt vähäisen joukkuemäärän takia.

Kuva: Tapahtumajärjestäjä
Kuva: Tapahtumajärjestäjä

One comment

  1. Josko ensi vuonna tapahtumaa markkinoitaisiin tätä kertaa laajemmin somessa ja muualla!?